Szinte minden több évadot megélt sorozatban előkerül legalább egyszer a  karácsony  témája, de nem mindegyik elég romantikus, vicces, szórakoztató vagy sokatmondó ahhoz, hogy megjegyezze az ember. De ez nem igaz a következő 10 karácsonyi epizódra, amiket rajongóként simán fel tudsz idézni te is! Kezdődhet a nosztalgiázás?

Jóbarátok: A karácsonyi tatu (5 évad. 10. rész)

Nehéz megfeledkezni Ross ikonikus tatuszereléséről, vagy a Mikulásnak öltözött Chandlerről, nem beszélve a Supermannek álcázott Joey-ról, akik együtt dobják fel Ross fiának karácsonyát, illetve… hanukáját.

Így jártam anyátokkal – Fényszimfónia (7. évad, 12. epizód)

Nagyon sok emlékezetes karácsonya volt Tednek és a srácoknak, de lássuk be, a legmeghatóbb és a legszebb az volt, amikor meglepte Robint egy különleges karácsonyi fényszimfóniával épp aznap, amikor kiderült, hogy nem lehet gyereke.

Szívek szállodája - Ünnepi lakoma (2. évad, 10. rész)

Lorelai és Rory Gilmore-nak minden karácsonyuk izgalmas és emlékezetes! De az egyik legkiemelkedőbb, a Bracebridge vacsora, amikor egész Stars Hollow-t megvendégeltek a szállóban. Felejthetetlen Jackson a reneszánsz öltözékében, ahogy Lorelai és Luke romantikus lovaskocsikázása is.

Downton Abbey - Karácsonyi különkiadás

Downton Abbey rajongóként légy őszinte: a második évad végét követő karácsonyi kiadás volt az egész sorozatban az egyik legszebb rész! Annyi évődés és szerencsétlenség után végre Mary és Matthew egymásra talál, és nincs annál romantikusabb, amikor a hóesésben a szőke herceg megkéri Mary kezét és ő igent mond!

Grace klinika: Ünnepi ramazuri (2. évad 12. rész)

Igen, még a kedvenc orvosi  drámádban  is volt egy rész, ami megidézte a karácsony szellemét. Ez volt az, amikor a karácsony közeledtével Addison több programot szervezett magának és Dereknek, aki végül bevallotta: Meredithbe szerelmes. Ez Addison szívét összetörte, a nézőkét viszont az egekbe repítette!

Gossip Girl – A pletykafészek (1. évad 11. rész)

Emlékszel még, hogy eldobta az agyát Blair, amikor apja elhozta a karácsonyi ünnepekre a szerelmét Romant? Vagy mikor Dan és Serena azért versenyeztek, ki talál jobb ajándékot a másiknak? Ez bizony egy fordulatokkal,  meglepetésekkel teli karácsony  volt!

Ki vagy, doki? - Karácsonyi ének

A Ki vagy, doki? karácsonyi különkiadásával robbant be a köztudatba Matt Smith, mint a tizenegyedik  doktor. Ez a rész a klasszikus Charles Dickens-mesét idézi, amiben a Dokinak vissza kell utaznia az időben, hogy megváltoztasson egy kisfiút, akin később majd az életük múlik.

Új csaj: Szenteste este (6. évad, 10. rész)

Jess megmondta: a kari nem maradhat el, hiába próbálták megvétózni a barátai! Hogy rávegye a többieket az ünnepre, beiktatta a Titkos Télapó ajándékozást, amivel mindenkit sikerült megnyernie, ami nem is hülyeség, ugye?

Modern család: A szeretet ünnepe (1. évad 10. rész)

Ez volt a legelső Modern családos karácsony, amikor Phil és Claire úgy döntöttek: rém szigorúak lesznek, és nem lesz karácsony, ha nem vallják be a srácaik, ki égette ki a kanapét. Amíg ők erre sajátos megoldást találtak ki, Jay a háta közepére sem kívánta a kolumbiai karácsonyt.

Narancsvidék – Karácsuka bár-mitzvuka (3. évad 10. rész)

Ez a rész Sethről szól, aki nem volt hajlandó választani zsidó apja és katolikus anyja hite között, ezért létrehozta a saját, vegyes ünnepét: a Karácsukát, ami a karácsony és a hanuka ünnepekből tevődik össze. De Annát és Summert már nem lehetett egybegyúrni, így választania kellett a két lány közül!