Fogd a koktélodat, a rágcsádat, és kuckózz be a tévé elé a pasiddal vagy a barátokkal, és vegyél búcsút mosolyogva, meghatódva ettől az évtől! Van itt 10 olyan szilveszteri film, ami garantáltan ünnepi hangulatba hoz, és reménnyel tölti meg a szívedet, mert azt üzeni: jövőre a te álmaid is megvalósulhatnak!

1. Szilveszter éjjel (2011)

Ez a film egy maroknyi New Yorki-i szingli egymáshoz kapcsolódó történetét meséli el. Az elmúlt évek leghíresebb szilveszteri filmje a szerelemről, veszteségről és barátságról. Ráadásul zsúfolásig van olyan sztárokkal, mint Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Robert De Niro, Ashton Kutcher, Zac Efron, illetve Jon Bon Jovi. Mondjuk a teljes képhez hozzátartozik, hogy ez a film inkább szilveszteri, mint jó: a Rottentomatoeson mindössze 7%-ot sikerült elérnie, de azért hátha neked tetszeni fog.

2. Időről időre (2013)

Ez a felemelő, de sokszor szívfacsaró film egy fiatal férfi történetét meséli el, aki rájön: képes az időutazásra. Természetesen az első dolga visszatérni a szilveszteri buliba, és megcsókolni azt a lányt, akit szeret. Az Időről időre nem más, mint egy emlékeztető arról, hogy ne várjunk az érzéseink kimondásával!


3. Fantomszál (2017)

A film egy híres varró történetét meséli el, akinek gondosan megszabott életét egy fiatal, erős akaratú nő, Alma zavarja meg, aki a múzsájává és szeretőjévé válik. A néző együtt évődik a szerelmesekkel, miközben ámulatba ejtik a ruhák, ahogy a mesés szilveszteri buli is, és egyre csak azt kívánja az ember: bárcsak az 50-es években Londonban éltem volna!

4. Két szerető (2008)

A Két szerető Leonard (Joaquin Phoenix) szerelmi életét követi nyomon, aki gyorsan beleszeret két nagyon különböző nőbe. A film egy drámai szilveszteri jelenetben csúcsosodik ki, amikor el kell döntenie, kit választ. Mélyen elgondolkodtató film a mérgező kapcsolatokról, az önpusztításról, önmagunk és az igaz szerelem megtalálásáról.

5. Carol (2016)

Az 1950-es években játszódó film két ellentétes világból származó nőt követ nyomon, akik egy az életüket megváltoztató viszonyba keverednek, miután képtelenek ellenállni annak a szerelemnek, amit egymás iránt éreznek. Természetesen az első csókjuk az év egyik legromantikusabb eseményén – egy extravagáns szilveszteri bulin – történik!

6. Alkalmi randevú (2020)

Sloane (Emma Roberts) egy huszonéves szingli, akinek folyton a családja szervez randit. Hamarosan találkozik Jacksonnal, akinek szintén komoly elköteleződési problémái vannak. Ezért megállapodnak abban, hogy minden ünnepre (beleértve a szilvesztert is) egymás szabipárjai lesznek, de persze plátói alapon. Bizonyára már te is tudod: a szerelem garantált, ahogy a szórakozás is, a megannyi vicces jelenet között!

7. Adaline varázslatos élete (2015)

Az 1908-as újév napján született Adaline (Blake Lively) közel 80 éve 29 éves, egy csodaszámba menő baleset miatt. Mindig távolságot tartott másoktól, hogy senki sem tudja meg a titkát, ezért álnevek mögé bújik és állandóan költöznie kell. De minden megváltozik, amikor találkozik valakivel egy szilveszteri bulin. Nagyon tanulságos és megindító film!

8. Szilveszter a Magnoliában (2020)

Maggie és Jack gyerekkoruk óta jó barátok, együtt vezetnek egy párkapcsolati tanácsadással foglalkozó műsort a helyi rádióban. Szilveszterre különleges adással készülnek: bemutatják a hallgatóknak a párjaikat, ami elég nagy probléma, hiszen mindketten szinglik! Erre csak egy megoldás létezik… el kell játszani, hogy egy párt alkotnak!

9. High School Musical (2006)

Troy és Gabrielle egy cuki pár, akik karaokézással töltik a szilvesztert. Amikor azonban Troy rájön, hogy akivel egész este énekelt, az új osztálytársa, minden megváltozik, ráadásul mindketten főszerepet kapnak a középiskolájuk tavaszi musicaljében.

10. BÚÉK (2018)

Különös játékot űz egy baráti társasági szilveszter éjjel. Egész este úgy telefonálnak, írnak üzenetet vagy fogadják a mobiljukon, hogy a többiek is lássák, hallják őket. Mivel mindenkinek van bőven takargatnivalója, hazudnak és átverik egymást, hogy ne derülhessenek ki a titkaik.

Via