2018.05.08.@ 16.05

Exkluzív részlet a Cosmóhoz csomagolt meglepi regényből

Kíváncsi vagy, mit olvas majd minden lány idén nyáron? Kattints, és csekkold a júniusi Cosmóhoz csomagolt Vágy és hatalom exkluzív részletét! Készülj fel, mert letehetetlen!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Exkluzív részlet a Cosmóhoz csomagolt meglepi regényből

1. fejezet

Holly

JC HUGHES COUNTRYÉNEKEST RAJTAKAPTÁK 

Ezt vajon hogy magyarázza meg barátnőjének, Holly Wixnek és a rajongóinak?

Azt a jó édes k…va…

Alig kapok levegőt, amikor meglátom a szalagcímet az újság borítóján hivalkodó igen feltűnő képpel együtt, miközben arra várok, hogy végre fizethessek a boltban. Két hónapon belül ez a második fénykép a „barátomról”, amint félreérthetetlen pózban látható egy másik nővel. Csak ezúttal a nő egy hatalmas, fekete, felcsatolható dildót visel.

Izzadt tenyérrel morzsolgatom az újság szélét, és komolyan fontolgatom, hogy darabokra tépjem a boltban található többi példánnyal együtt.

Az előtt vágja tönkre a karrieremet, hogy kibontakoztathatnám. 

Azt mondták, csak egy évről van szó. Egy év ebben az idióta komédiában, amit „kapcsolatnak” neveznek, és megváltom a jegyemet a sikeres countryénekesnők világába.

Gondolhatnak rólam, amit akarnak, amiért belementem ebbe az egészbe, de ha az ember a siker reményében ki akar törni abból a világból, amiben élt, nem kérdez, csak aláírja a szerződés megfelelő részét.

A valóság viszont hatalmas pofára esés, ami olykor a boltban éri az embert. Mi lesz, ha JC-t egyszer egy fickóval kapják rajta? Nashville-ben nyílt titok, hogy a nőkre és a férfiakra is bukik. Szinte mindenki tudja, hogy jobban szereti az utóbbiakat.

Holly Wix vagyok, a „Make me a Star” tehetségkutató győztese. Felfedeztek, és most arra használnak, hogy JC egykor felfelé ívelő, most már erősen hanyatló karrierjét felszínen tartsam. Amikor ezt is berakták a szerződésembe, nem tűnt nagy feladatnak. Melyik naiv kis liba nem örül, ha nevét egy felkapott countryénekeséhez kötik?

A sztársághoz vezető egyenes út helyett lassan mindenki rajtam fog röhögni. Gyorsabban leszek nevetség tárgya, mint ahogy az otthoni srácok vedelik a piát és szívják a cuccot. Ennek ellenére bármit megteszek, hogy megvalósuljon az álmom, és akárhogy is, de híres countryénekesnő legyek. A JC-ügyet viszont muszáj valahogy rendezni, mert kezdenek rossz irányba menni a dolgok.

Lejjebb húzom a baseballsapkámat, és körülnézek, hátha felismert valaki a pénztárnál. A mögöttem álló nő folyamatosan csattog a nyelvével, ahogy napszemüvege szárát kihúzza a kisbabája szájából.

Te jó ég! 

A nyelvcsattintás nekem szól, és nem a fogatlan, kék szemű, vigyorgó babának. Meglepő módon inkább közömbös az arckifejezése.

Nem tűnik mérgesnek.

– A férfiak se**fejek, nem igaz? Minél híresebbek, annál inkább.

Halványan elmosolyodom, ő pedig folytatja.

– Kislány! Ne higgy el mindent, amit az újságok írnak. 95 százalékban kamu az egész. Talán Photoshoppal készült. Nagy baj van a fejével, ha tényleg megcsal téged.

Úgy néz rám, mintha ismerne, pedig egyáltalán nincs rajtam smink, és napszemüveget viselek. Arról nem beszélve, hogy még alig ismernek az emberek. Igyekszem mosolyogni, de elég idiótán sikerül.

– Nyilván nem véletlenül hívják az ilyet pletykalapnak – válaszolom. Próbálom humorosra venni a figurát.

Bólogat, és közben a kosarában lévő tucatnyi borosüvegre néz.

– Talán őrültségnek hangzik, de pont úgy nézel ki, mint akinek egy italra és némi őszinte beszélgetésre van szüksége.

Panaszkodni egy idegennek, akit a boltban láttam először? Azon túl, hogy őrültség, veszélyes. Ha megtenném, azonnal címlapra kerülne minden, amit mondtam. Szerződésszegéssel vádolnának, és rögtön búcsút inthetnék a zenei életnek.

Már akkor kiakadtam, amikor az első képet megláttam JC-ről. Azonnal bementem a Homegrown lemezkiadóhoz, és megmondtam nekik, hogy ez az egész egy téboly, és nem vagyok hajlandó JC karrierjét segíteni a saját káromra.

Hogy mi volt a válasz? Ha azonnal nem takarodom ki az irodából, és nem vágok jó pofát a dolgokhoz, kihajítanak, és az előtt ér véget a pályafutásom, hogy bárki megismerte volna a nevemet.

A karrieremért bármire hajlandó lennék. Féltem, hogy mindennek vége, így visszavettem a hangomból, és engedtem a kiadó akaratának. Szégyellem, de úgy éreztem, nincs más választásom. Csak egy életem van, és egy nagy álmom. Nem hagyhatom veszni. Annak ellenére sem, hogy rengeteg mindent le kell nyelnem.

De térjünk vissza a pletykához és a sorban álló nőhöz.

Kínos csöndben vagyunk mind a ketten. Közben átfut az agyamon, hogy valamit válaszolnom kéne. Végül elmosolyodik. Van ebben a mosolyban valami kedvesség. Mintha tényleg ismernénk egymást.

– Tudom, mire gondolsz. Akárkinek nem teregetheted ki a szennyest. Túl kockázatos.

Felemeli a kezét, és egy hatalmas drágakő csillan meg a gyűrűsujján.

– Én nem vagyok akárki. Én is szerepeltem már az újság címlapján, és tudom, mekkora szívás. Miután majd tíz éve férjhez mentem a legkanosabb countryénekeshez, gyakorlatilag mindenki ismer. Mellesleg tudok titkot tartani.

A hatalmas gyémánt helyett ismét az arcát nézem. Annak ellenére, hogy rajta sincs smink, hirtelen beugrik, ki ő.

– Te vagy Tana Vines.

Tana Vines tíz éven keresztül volt az év countryénekesnője. A férje pedig legalább ötször kapta meg az év legjobb művészének járó díjat. A country világában mindketten legendának számítanak. Igazi álompár.

Kinyújtja a kezét, melyet én önkéntelenül megrázok.

– Igen. Én vagyok. Örülök, hogy találkoztunk, Holly Wix.

***

Miután megittunk két üveg bort, Tana és én elterpeszkedtünk a medencéjük mellett a nyugágyon. Zárt ajtók mögött, és az egykori középiskolai kedvencemet hallva a rádióban, végre kiteregethetek mindent, ami az utóbbi napokban nyomasztott.

– Még hat hónap? Ez nagyon sok idő, hogy elviseld JC összes baromságát. Arról nem beszélve, hogy addig nem teheted szét a lábad senkinek. Jó ég, kislány! Nem epedsz el egy farokért? – kérdezte Tana.

Kicsit zavartan felnevetek.

– Nem akarom kockáztatni a karrieremet. Az a gyanúm, ha én kerülnék címlapra azzal, hogy megcsaltam JC-t, engem úgy tennének lapátra, hogy pislogni se lenne időm.

Tana merően rám néz.

– Talán így van, de ez akkor sem igazságos. Állítom, azért védik ennyire a se**ét, mert annak idején rengeteg díjat nyert, és a kiadó gyakorlatilag minden pénzt a fickó karrierjébe pumpált. Te vagy a tökéletes látszatkellék. Amúgy igazad van. Téged lelkifurdalás nélkül feláldoznak, ha nem úgy táncolsz, ahogy ők fütyülnek.

Eddig úgy néztem Tanára, mint egy countryénekesnő-ideálra, most viszont azt kell mondanom, le is döbbent rendesen. Nem kertel, hanem kőkeményen az ember arcába tolja, amit gondol. Ez számomra új, mert eddig olyan emberekkel találkoztam ebben a szakmában, akik mondtak valamit, és az ellenkezőjét értették alatta.

Az izgalmas folytatás csak a könyvben!

www.bit.ly/meghan-march-konyvei

Címkék: cosmopolitan könyv Meghan March programajánló Vágy és hatalom

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Programajánló

Hivatalos: ekkor kezdik forgatni a Trónok harca spinoffját

Hivatalos: ekkor kezdik forgatni a Trónok harca spinoffját

És már fotókat is megosztottak a sorozatról!

7 karakter, aki csak a színészek miatt vált fontossá egy sorozatban

Ezek a színészek annyira zseniálisan alakították az eredetileg aprónak szánt szerepüket, hogy végül megkerülhetetlen részeivé váltak a sorozatnak.

Minden, amit tudnod kell a Szólíts a neveden folytatásáról

Érdemes lesz betáraznod néhány csomag papír zsepiből…

A legizgalmasabb filmek advent első vasárnapjára

Unatkozni nem fogsz, az biztos!

Napi cuki: kiderült Baby Yoda igazi neve

Vigyázat, negédes SPOILER következik.

5 trend, ami csak filmek és sorozatok miatt lett népszerű

Hihetetlen, mikre kattanunk rá Hollywood miatt...!

42 titkos kód, amivel zseniális dolgokat nézhetsz a Netflixen

Mostantól sokkal célzottabban, a hangulatodnak megfelelően darálhatsz a streaming platformon!

4 zenei dokumentumfilm a Netflixen, ha már nagyon hiányzik a koncertélmény

Akár olyan kedvenceid filmjeit is megnézheted, akiket élőben még nem is láthattál!

3 zseniális könyv, amit el kell olvasnod, ha már nagyon unatkozol otthon

Kitartás, már nincs sok hátra 2020-ból! Dőlj hátra, kuckózz be a kedvenc takaróddal, és fald fel a legizgalmasabb könyveket a fennmaradó néhány hétben. A Cosmo.hu vezető szerkesztője, Bea villantja éppen aktuális kedvenceit.

Ezekért a filmekért érdemes bekuckózni ma este a tévé elé

Holnap megint hétfő, de ez most egy kicsit se zavarjon, mert egy csomó A-listás film vár, hogy feldobja a vasárnap estédet!