Sosem találnád ki, ki nyerte a világ legtöbb Oscar-díját

Egy nőről van szó, ami már önmagában is jó hír. Pláne, ha megtudod, pontosan ki ő!

Sosem találnád ki, ki nyerte a világ legtöbb Oscar-díját

Ha a legtöbbet elnyert Oscar-díjról van szó, amiket ráadásul egy nő vihetett haza, te is kapásból Meryl Streepet mondanád? Ezzel nem vagy egyedül, és kicsit sem meglepő , ha elsőre rá tippelsz. Elképesztően tehetséges színésznőről van szó, aki olyan isteni filmekkel ajándékozta meg a világot, mint a Mamma Mia, A Vaslady, Az ördög Pradát visel vagy a Sophie választása.

via GIPHY

Viszont mégsem ő a megoldás. Habár azt hozzá kell tenni, hogy Meryl egy valamiben mégiscsak rekorder: ő kapta a legtöbb Oscar-jelölést valaha. Tavaly a 21. alkalommal jelölték az aranyszoborra, ezzel minden férfit, nőt, sőt önmagát is beelőzve. A Pentagon titkai előtt ugyanis „csak” 20 nominációnál tartott.

Meryl tehát a második helyen áll a versenyben, aki pedig megelőzte az nem más, mint Katherine Hepburn! A színészlegenda 4 Oscart nyert a karrierje során, ezzel leelőzve az összes többi színészt Hollywoodban. Katherine az első aranyszobrát 26 évesen kapta meg az 1933-as Morning Glory című filmért.

via GIPHY

Képzeld, ezután viszont 34 évig nem kapott újabb díjat! Aztán 1967-ben a Találd ki, ki jön vacsorára című romkomért, majd egy évvel később Az oroszlán télenért is ítéltek neki egy-egy Oscart. A negyedik szobrot az 1981-es Az aranytóért nyerte meg.

Ha Katherine Hepburn eddig még nem lett volna elég ikonikus, ezt figyeld: a színésznő EGYETLEN ALKALOMMAL SEM jelent meg átvenni az Oscart. Amikor pedig megkérdezték tőle, miért nem jár ezekre a ceremóniákra, a legbadassebb választ adta: „a díjak nem jelentenek semmit. Az én díjam a munkám.”  Egy ilyen beszólás után tuti brutál jó győzelmi beszédeket mondott volna!

via GIPHY

Fogadjunk, hogy most te is nekiállsz lecsekkolni Katherine Hepbrun filmjeit, ugye?

Még több

Programajánló