Itt az új kedvenc főzős műsorod: FacérKonyha!

Új vlog indult a Nosaltyn, ezért a műsor kitalálóját, Réthly Dávidot kifaggattuk a FacérKonyháról.

Itt az új kedvenc főzős műsorod: FacérKonyha!

Réthly Dávid, a Nosalty szakácsa új főzős vlogot indított, és eddig két szuper kaja elkészítését mutatta meg. A Cosmónak elárulta, milyen recepteket fog még bemutatni, mi a helyzet az irtó cuki kutyusával, Rozival, és – mivel FacérKonyha a műsor címe – azt is megsúgta, van-e barátnője!

Honnan jött a FacérKonyha ötlete?

Két éve dolgozom a Nosaltynál, és több mint 300 recept és hozzá tartozó felülnézetes, Tasty-jellegű videó után a kollégáim is bátorítottak, hogy ideje lenne kilépni a kamerák elé. Olyan egyedi koncepciót szerettünk volna, ami azoknak a 20-30 év közötti fiúknak és lányoknak szól, akik semmilyen szinten nem szoktak főzni. Őket kéne valahogy becsábítani a konyhába. Úgy gondoltuk, hogy ezekkel a mostanában trendi, kicsit trash videókkal – amik tele vannak vicces bevágásokkal, gifekkel, mémekkel – oda lehetne csalni az embereket a mobilok meg monitorok elé.  Aztán ne adj’ isten még megjön a kedvük a főzéshez!

Szóval ezek az őrült videók inkább a fiatalokhoz szóló marketing fogás? Vagy azért te is ilyen vicces srác vagy?

Teljesen én, szinte egyedül csinálom ezeket a videókat: kitalálok egy receptet, Tomi kollégám segítségével leforgatjuk, én csinálom meg az utómunkát és töltöm fel a kész anyagot. Ezért persze olyan a stílus, ami közel áll hozzám. Én is nézek ilyen viccesebb jellegű, kicsit trash videókat. És teljesen szabad kezet kaptam a dologban. Viszont a marketing fogás kicsit túlzás, mivel még szponzor sincs mögötte. Bár jók a visszajelzések, szóval reméljük, hogy néhány szponzorral egy idővel kicsit magasabb szintre lehet vinni.

 FacérKonyha a műsorod neve, úgyhogy adódik a kérdés: szingli vagy?

Igen, és szeretnék is olyan recepteket csinálni, amikkel a hozzám hasonló szingli srácoknak segíthetek. Az első rész is erről szólt. A pad thai fancy és jól is néz ki például Instagramon, de egyszerű is, ezért egy fiatal fiú is simán meg tudja főzni egy randin a kiszemelt lánynak.

Volt már olyan, hogy a főzőtudományoddal csajoztál be?

Aki megtalál Instagramon vagy Facebookon, ott elég levágós, hogy mivel foglalkozom: ételeket készítek, fotózok. Nem szeretem, ha egy lány azért veszi fel velem a kapcsolatom, mert milyen jó kajákat csinálok, és ezért leszek neki szimpi. De tény, hogy mióta ilyen tartalommal van tele az Instám, azóta egyértelműen többen írnak rám.

Rozi, a kutyus is biztosan megdobja a csajoknál a népszerűségi mutatót…

Valamilyen szinten ezért is szerepel a műsorban, mert a lányok szeretik a kutyás fiúkat. De alapvetően tényleg nem azért csinálom ezeket a videókat, hogy becsajozzak – bár mindenki ezt hiszi! Nem ez cél. Rozi amúgy valójában azért bukkant fel a felvételeken, mert szerintem vicces. És nem nagyon van olyan főzős műsor, amiben állat van. Másrészt szeretem őt behozni az irodába, és úgy gondoltam: miért ne hasznosítsuk?!

Tehát reménykedhetünk benne, hogy Rozi az epizódok szerves része lesz?

Persze, minden részben benne lesz! Vagy ő vagy egy másik kutya a szerkesztőségből.

A két meglévő részben eddig leginkább ázsiai hangulatú fogásokat mutattál.

Ezek a kedvenc kajáim! Próbálok olyanokat csinálni, ami bevált, tuti, egyszerű receptek. Olyanokat, amiket én is  is szívesen elkészítek akár magamnak, akár randira. A pad thait például én is ellőttem már ilyen helyzetben, és elég jól bevált…

Milyen típusú ételekre lehet még számítani?

A következő részben például egy gyors reggeli lesz. Ilyen tojásos, sajtos, baconös kis szendvics, ami ugyancsak nagyon jól néz ki, és öt perc alatt el lehet készíteni. Több srác barátom mondta, hogy jó lenne valami komolyabb, fiús, húsos kaja. Olyasmi, ami elkészülhet mondjuk egy házibuliba, meccsnézésre. Szóval lesz egy ehhez passzoló férfiasabb recept is – de ennél többet még nem mondhatok.

Lesznek csajos kaják is?

Persze! Csak nem vagyok az a nagy salis – bár tudom, hogy nem csak az számít csajos fogásnak. De valami egészségesebb, bulguros dolgot tuti készítek majd, mert azt én is nagyon szeretem. Sőt, még az is lehet, hogy desszertet is be fogok mutatni a FacérKonyhában.

Még több

Programajánló