A Pretty Little Liars Spin-off jobb, mint az eredeti sorozat

Itthoni idő szerint tegnap hajnalban elstartolt a PLL vadiúj spin-offja, a The Perfectionists. A Cosmo szerkesztője azonnal lecsapott rá, hogy beszámolhasson neked róla, vajon nyomába ér-e elődjének.

A Pretty Little Liars Spin-off jobb, mint az eredeti sorozat

Bevallom, a Ravenswood csúfos bukása után némi szájhúzással fogadtam a hírt, hogy újabb spin-off készül a Pretty Little Liarsből. De amint befutottak az első előzetesek a The Perfectionisthez, már izgatottabban vártam a premiert: Marlene King ugyanis szerencsére ejtette a misztikus vonalat, ami annyira félrevitte a Ravenswoodot, és maradt a jól bevált megöltek-egy-fiatalt-akit-mindenki-utált alapnál. Mindezt pedig megfűszerezte pár csipet Gossip Girl-kivonattal, egy ultramenő helyszínnel és high-tech részletekkel.

Az első rész után pedig világos, hogy ez a recept betalált a PLL-fanoknál: az epizód alatt és utána pár óráig a #PLLThePerfectionists volt a legtöbbet használt hashtag Twitteren – mint anno az összes Pretty Little Liars résznél.

 

View this post on Instagram

 

This is the tea. Have you watched #PLLThePerfectionists yet?! Stream the series premiere ASAP on freeform.com or @Hulu.

A post shared by Pretty Little Liars (@prettylittleliars) on

Na, és akkor lássuk, hogyan is indul a sztori – nyugi, a spoiler-kockázat alacsony! A The Percectionists könyvekben (mert hogy ezt is eredetileg Sara Shepardnak köszönhetjük) a szereplők a Beacon Heights középsuliba járnak, de Marlene King felismerte, hogy a nézők ezt már kinőtték, ezért egyetemet csinált belőle. Méghozzá olyan lélegzetelállító kampusszal, ahova még nyaralni is szívesen mennél, ahol minden diák szettje megér egy #OOTD posztot, és ahol mindent felügyel egy bizarr biztonsági rendszer.

Ide érkezik meg Alison DiLaurentis, mint irodalmi tanársegéd, és az éjszaka közepén ki más fogadná, mint Mona – egy pite és hatalmas kés társaságában. Hamar kiderül, hogy Alisont nemcsak CV-je miatt választották az állásra, hanem azért, mert túlzottan hasonlít az egyetemet alapító Hotchkiss-család tavaly öngyilkos lett lányára. Alison egyébként jóval felnőttesebb, mint Rosewoodban, Mona viszont szerencsére ugyanolyan kissé őrült, mint volt. Öröm lesz nézni, ahogy majd később kibontakozik, neki pontosan mi a szerepe a rejtélyben.

Illetve pontosabban rejtélyekben, mert 40 perc alatt rögtön egy egész tucatot kapunk, köszönhetően annak, hogy az új főszereplők (Ava, Caitlin, Dylan és Nolan) még jobban szeretnek titkolózni, mint a csinos kis hazudozók. És ahogy Marlene Kinget ismerjük, még legalább 100 megválaszolatlan kérdés bukkan majd fel, mire letisztul a kép és állunkat a földre ejtve ledöbbennünk a megoldáson.

via GIPHY

Amiért szeretni fogod:

  • Olyan, mint a Pretty Little Liars energiaitalokkal felturbózott változata: sokkal jobban pörög a történet. Garantáltan azonnal beránt és függővé tesz!
  • Nemcsak azért emlékeztet a Gossip Girlre, mert Serena anyukája, Kelly Rutherford játssza Claire Hotchkisst, hanem azért is, mert itt jóval nagyobb az egy négyzetkilométerre jutó milliomosok aránya, mint Rosewoodban.
  • Alison és Mona jelenetei csillagos ötösök.
  • A rejtélyek még sötétebbek, mint a PLL-nél. Két éve azt hitted, Spencer ikertesójánál nem jöhet durvább? Hát, Marlene King vette a kihívást!
  • Tele van szívdöglesztő pasival, akik örömmel meztelenkednek. Chris Mason, Graeme Thomas King és Eli Brown nevét szerintünk érdemes lesz megjegyezni!

Amiért mínuszt érdemel:

  • Alison egy mondatban elintézte azt a kérdést, hogy miért vállalt állást több ezer kilométerre a családjától. Szóval arra ne számíts, hogy Emily felbukkan majd!
  • Kicsit furcsa, hogy Alison tanársegédként alig 24 óra alatt teljesen belefolyik diákjai magánéletébe, itt érezhető, hogy eredetileg az ő karaktere nem szerepelt a The Perfectionistsben.
  • A Beacon Heights Universityt állandóan megfigyelő BG biztonsági rendszer elsőre kicsit sci-finek tűnik. De ki tudja, hova fut majd ki ez a szál…

Cosmo-pontszám: 9/10

Még több

Programajánló