3 dolog, amire figyelned kell a Sziget első napján

Végre kezdődik a fesztivál a Hajógyárin!

3 dolog, amire figyelned kell a Sziget első napján

Sok-sok hónapnyi várakozás után végre elrajtolt a Sziget Fesztivál, ráadásul nem más lesz az első nap fő fellépője, mint Ed Sheeran! Biztosan sejtetted, de azért eláruljuk, hogy telt házas lett a szerda, szóval a szervezők adtak pár tippet, mire érdemes odafigyelned, hogy minden simán menjen, és nyugodtan élvezhesd a bulit!

  • Időben indulj el a fesztiválra, lehetőleg még kora délután mert a közlekedés, és a bejutás is tovább tarthat a szokásosnál. Mivel a Szigeten egy úgynevezett check-in rendszer működik, ezért fontos, hogy személyi igazolványt mindenképpen hozz magaddal! Ha már korábban “becsekkoltál”, tehát megkaptad a karszalagot, akkor is érkezz hamarabb, mert mindenki biztonsági átvizsgáláson esik át a bejáratnál (a Sziget weboldalán olvashatóak a fesztivál területén nem megengedett tárgyak).
  • Hagyd otthon az autót, és szavazz a tömegközlekedésre: sűrített járatokkal közlekedik a HÉV, a busz, a hajó (a BKK és a MAHART is működtet járatokat), de a City Taxi és a Főtaxi is a helyszínig hozza az utasokat, továbbá a kerékpárokat is megőrzik a szervezők.
  • Készülj arra, hogy a Szigeten készpénzmentes fizetés van, tehát vagy a bankkártyáddal, vagy a karszalagodon lévő chippel tudsz fizetni, amire viszont pénzt kell feltöltened. Ennek legegyszerűbb módja a Sziget applikáció használata, ami nem csak gyorsabb, de így megúszható a sorban állás, és a távozás után automatikusan visszautalják a kártyán maradt pénzedet!

Még több

Programajánló