Hatalmas újítást vezetnek be az idei Oscaron

Leonardo DiCaprio most biztosan nagyon boldog!

Hatalmas újítást vezetnek be az idei Oscaron

Miután a Golden Globe idén egy merész húzással kitiltotta az összes húst a menüjéről a természetvédelem jegyében, a legmenőbb filmes díjátadó sem maradhatott le mögötte. Így most az Akadémia bejelentette, hogy ezúttal az Oscar-gálán is abszolút vegán kajákat szolgálnak fel a sztároknak.

A jelölteknek (akik teljes listáját itt csekkolhatod) kínált ebéd és a díjátadót megelőző vacsin is húsmentes ételeket falatozgathatnak a vendégek. Viszont a gálát követő Kormányzói Bálon a kínálat 30%-ban húst és halat is választhatnak a sztárok.

„Az Akadémia egy olyan szervezet, amelynek a világ minden tájáról vannak tagjai, ezért tartozunk annyival, hogy elkötelezzük magunkat Földünk védelme mellett. Az elmúlt évtizedben az Akadémia mindent megtett azért, hogy csökkentsea szénlábnyomát, amit sikerült elérnünk. A fenntarthatósági tervünket pedig ezáltal tovább növeljük, hogy végül teljesen környezetbaráttá válhassunk”– magyarázták a döntést egy sajtóközleményben.

A Golden Globe-on répalevest, vadgombás rizottót, rengeteg zöldséget és egy vegán tortát szolgáltak fel, azt viszont, hogy az Oscaron pontosan mi lesz a menü, még nem hozták nyilvánosságra. De biztosan ezúttal is szupermenő fogásokat találnak ki a séfek!

via GIPHY

Még több

Programajánló