Szívszorító részletet fedeztek fel az új Star Wars-filmben

Semmi extra, csak Kylo Ren/Ben Solo cukiskodott olyan finoman, hogy alig vettük észre.

Szívszorító részletet fedeztek fel az új Star Wars-filmben

Már egy hónapja fut a mozikban a legújabb Star Wars-film, a Skywalker kora, szóval tényleg csak az nem látta a trilógia befejezését, aki nem akarta. Pont ezért hanyagolnánk a „vigyázat, SPOLIER” feliratot, és bele is csapunk a közepébe.

via GIPHY

Ha sztoriban vagy, akkor pontosan tudod, hogy Kylo Ren karaktere már az előző részben is inkább volt ambivalens, mint nagybetűs gonosz, a kérdés csak az volt, sikerül-e Reynek előcsalogatnia Kylo jófiú énjét. Amit a moziban végül egy elég szimbolikus jelenettel oldottak meg: Kylo Ren és Rey épp harcolnak (ami náluk nem is életről-halálról szól, inkább egyfajta évődés), amikor Kylo hirtelen összekapcsolódik haldokló anyjával. Kihasználva ezt, Rey megsebesíti a legfőbb vezért, aki valószínűleg bele is halna a sérülésébe, ha az utolsó pillanatban Rey nem mentené meg az Erő segítségével. (Az arcán lévő heg is eltűnik, szóval tényleg olyan, mintha képletesen leszámoltak volna a Kylo Ren énjével, hogy átvegye a helyét Ben Solo).

via GIPHY

Az ominózus jelenet után Kylo, aki ekkor már tényleg Ben Solo, épp a semmibe mered, amikor megjelenik előtte apja szelleme, Han Solo, akivel ugye még ő végzett Az ébredő Erőben. Külön érdekesség, hogy Kylo/Ben szövege mindkét találkozásnál ugyanaz („Tudom, mit kell tennem, de félek, nincs hozzá elég erőm”). Ráadásul Han Solo is ugyanúgy reagál mindkét esetben: finoman végigsimítja fia arcát. Csakhogy amíg Az ébredő Erőben Kylo mozdulatlan arccal tűri, majd egyszerűen eltolja magától megsebesített apját, a Skywalker korában összeomolva nézi Han szellemét.

Legalábbis eddig ezt hittük. Néhány szemfüles netező viszont lelassította a jelenetet, amiben jól látszik, hogy Kylo/Ben alig észrevehetően beledől apja simogatásába, amitől az egész jelent csak még szívszorítóbb lesz.

 

View this post on Instagram

 

ben solo did nothing wrong

A post shared by 🥂 (@goodboysweater) on

Oké, talán nem egy finálét átíró részlet, viszont nagyon is sokat mond el Kylo karakteréről, aki azért vadászott mind Hanra, mind pedig Luke Skywalkerre, mert úgy élte meg, hogy elhagyták és elárulták őt. Az pedig, hogy a gesztus nem lett túl direkt és szájbarágós, az egyértelműen az őt megformáló Adam Driver nagyon finom színészi játékát dicséri.

Még több

Programajánló