A filmes rosszfiúk többé nem használhatnak iPhone-t

A Star Wars és a Tőrbe ejtve rendezője kotyogta ki a titkot.

A filmes rosszfiúk többé nem használhatnak iPhone-t

Ha filmes kellékekről (például telefonokról) van szó, az ember azt hinné, hogy teljesen alap, ha a produkció megveszi a szükséges dolgokat, vagy épp kap pár repicuccot. Abba viszont biztosan nem gondoltál bele, hogy a nagy márkák (amik nyilván megjelennek a vásznon) milyen feltételek mellett engedik a termékeik használatát.

Képzeld, most az Apple-ről rántotta le a leplet a Star Wars: Az utolsó Jedik és a Tőrbe ejtve rendezője, Rian Johnson. A Vanity Fairnek adott interjújában kotyogta ki a techóriás meglepő titkát: „nem tudom, hogy ezt elmondhatom-e, de az Apple-nek nem mindegy, hogy használod a filmekben a telefonjaikat. A rosszfiúknak például sosem lehet iPhone-juk– magyarázta, és hozzátette, hogy ez elég árulkodó jel lehet, mondjuk egy krimiben.

De képzeld, a MacRumors nevű oldal szerint az Apple-nek az is számít, hogy hogyan látják viszont az iPhone-okat a vásznon. Vagyis a lehető legszebben kell felvenni, a lényeg pedig, hogy mindig látszódjon a márkajelzés, és maga a termék is szuperül nézzen ki.

Néhány szemfüles rajongó amúgy már korábban rájött erre a titokra. Amikor anno a 24 című sorozat ment, néhány netező egyből levágta, hogy csak a jófiúk használtak Mac laptopokat, míg a gonosz karaktereknek csak a sima számítógép jutott.

Elég izgi, nem? Bár az is biztos, hogy a „ki a gyilkos?”– rejtélyét ezek után kevésbé fogod tudni élvezni, ha már az első telefonálásnál megfejted, ki a rosszfiú.

Még több

Programajánló