7 film, amiben nagyon nem értették, hogyan működik a smink

Van pár filmes pillanat, ami nem igazán a valóságot mutatja…

Bird Box

Emlékszel a Netflix horrorfilmjére, aminek hatására mindenki bekötött szemmel kezdett el járkálni? A veszélyes kihívás ugyebár azt mintázta, amit a szereplők a film során is csináltak: így Sandra Bullock is kendővel a szemein küzdött a láthatatlan szörnyek ellen. Viszont amikor levette a kötést, mégis miért volt kisminkelve a szeme?

via GIPHY

Mulan

Oké, ez egy rajzfilm, de attól még simán helye van a listán. Mulan ugyanis fullos sminkben énekel (vörös rúzs, alapozó, szemhéjfesték, megrajzolt szemöldök), és az egészet képes volt egy mozdulattal egyenes vonalban letörölni. Csak a ruhája ujját használva…!

via GIPHY

Titanic

Rose igazán merész lookot választott a hajóútra (helló, piros rúzs!), de egy olyan társadalmi rangú hölgy, mint ő, abban az időben biztosan nem hordhatott volna hasonló makeupot. De ha már itt tartunk, ez nem csak a Titanic hibája: a legtöbb történelmi filmben úgy sminkelik a nőket, hogy a karakterhez és az időhöz nagyon nem passzol.

via GIPHY

Bosszúállók

Fekete Özvegy irtó menő csaj, de még ő sem képes arra, hogy egy szuper fárasztó és meglehetősen izzasztó verekedés után úgy nézzen ki, mintha most lépett volna ki egy szépségszalonból. Tökéletes smink: sehol egy elkenődött szemfesték vagy lekopott rúzs…

via GIPHY

Burlesque

Christina Aguilera és Cher közös filmje, ha másért nem is, azért biztosan emlékezetes maradt, mert feltaláltak egy szuper beauty trükköt. Cher ugyanis képes volt három, totál tiszta sminkecset vonásával egy tökéletes, teljes makeupot varázsolni Christina karakterének arcára. Taníts minket, mester!

via GIPHY

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van

Robin Williams ebben a filmben ugyebár nőnek álcázza magát, hogy végre a gyerekeivel lehessen mint Mrs. Doubtfire. Az álcához viszont olyan durván vastag és nehéz maszkra van szükség, hogy szinte lehetetlen, hogy ne vegyék észre közvetlen közelről. Tényleg senkinek nem volt gyanús, miért visel ez a kedves, öreg néni ennyi sminket?

via GIPHY

Csipkerózsika

Csipkerózsika 100 év alvás után nem elkenődött szemfestékkel, netán összeragadt pillákkal ébredt. Nem. Makulátlan arccal, full sminkben. Ehhez nincs is több hozzáfűznivalónk.

via GIPHY

Még több

Programajánló