Minden, amit tudnod kell Timothée Chalamet legújabb filmjéről

Ez az, amelyiket Magyarországon forgatták!

Minden, amit tudnod kell Timothée Chalamet legújabb filmjéről

Hogyan is felejthetnéd el, amikor Timothée Chalamet Magyarországon járt, igaz? A srác akkor másodjára tért vissza kis hazánkba, miután kicsit korábban Szilvásváradon forgatták az V. Henriket., ez alkalommal pedig a Dűne című film kedvéért volt nálunk. És most végre kijöttek az első hivatalos képek a produkcióról, vagyis hamarosan láthatod a kész eredményt is. Éppen ezért összeszedtünk minden eddig elérhető infót a Dűnéről, hogy tudd, ezúttal épp milyen filmre fogsz beülni a moziba Timmy kedvéért.

1. Bár Timothée lesz a Dűne főszereplője, rajta kívül rengeteg híres színész fog felbukkanni: Zendaya, Jason Momoa, Oscar Isaac, Rebecca Fergusson, Stellan SkarsgårdJavier Bardem, illetve a Marvel két sztárja, Josh Brolin és Dave Bautista is a cast tagja.

2. A filmet Denis Villeneuve rendezi, akitől korábban olyan szuper alkotásokat láthattál, mint az Érkezés, a Fogságban, vagy a szintén nálunk készült Szárnyas fejvadász 2049. Úgyhogy nyugodtan fűzhetsz nagy reményeket a Dűnéhez is!

3. Ez egy adaptáció, méghozzá a világ egyik leghíresebb sci-fi regényének feldolgozása. Az eredeti könyv 1965-ben született meg Frank Herbert tollából. A Dűne viszont csak az első kötet egy óriási, összetett sorozatban.

4. Villeneuve két részre bontva fogja adaptálni a könyvet, viszont nem ő az első, aki megpróbálkozott ezzel a hatalmas feladattal. David Lynch 1984-ben szintén feldolgozta A Dűnét, viszont az eredmény nagyon megosztóra sikerült…

Fotó: Profimedia – Red Dot

5. A sztori nagyon dióhéjban: a távoli jövőben a befolyásos uralkodóházak hatalomért folytatott harcát meséli el. (Ebben kicsit hasonlít a Trónok harcára.) A főszereplő, Paul Atreides (őt alakítja majd Timmy), aki a családjával együtt azt a feladatot kapja, hogy az Arrakis nevű sivatagi bolygót felügyelje. A Dűnének is nevezett helyen azonban az Atreides-házat csapda várja, így végül Paulnak meg kell küzdenie a bolygó irányításáért.

6. Villeneuve már most elárulta, hogy néhány karakteren egy picit változtatott. Leginkább a női szereplők, azon belül is Paul anyja, Lady Jessica (Rebecca Fergusson) szerepe lett valamivel jelentőségteljesebb. Így a filmben most már a csajok sem csak biodíszletek, hanem hús-vér emberek lesznek.

7. A premier egyelőre december 17-ére lett kitűzve, és ha minden jól megy (és a koronavírus sem szól bele), akkor az év végén már van egy biztos mozis programod.

Még több

Programajánló