2020.07.19.@ 05.07

7 mese, aminek valójában hátborzongató a sztorija

Ezek a gyerekeknek szóló filmek, ha belegondolsz, valójában nagyon durva témákat dolgoznak fel.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

7 mese, aminek valójában hátborzongató a sztorija

Lilo és Stitch

Nani elviekben csupán 19 éves, egyedül neveli a kishúgát, akinek viselkedési gondjai vannak. Ráadásul a gyermekvédelem is nyomoz utána, ha pedig ez nem lenne elég, neki kell fenntartani egy egész családi házat. Bár mindez csak a háttérben érzékelhető, hiszen a film – ahogy a cím is mondja – Lilo és Stitch barátságáról szól.

via GIPHY

A hihetetlen család

A hihetetlen család ha nem animált mese lenne, egy Sötét lovag-szerű szuperhősfilm is lehetne. Hiszen olyan témakörökről van szó benne, mint az öngyilkosság, a hősök rendszerszintű kivégzése, illetve egy csomó járulékos kár és civilek halála. (Ez utóbbi szál ismerős lehet mint a Batman Superman ellen egyik fő konfliktusforrása.)

via GIPHY

Hófehérke

Gyakorlatilag a 14 éves kislány (merthogy Hófehérke valójában ennyi idős a mesében) mostohaanyja azért akarja őt megöletni, mert csinosabb nála. Miután a gyerek elmenekül otthonról, talál egy random házat az erdőben, és úgy dönt, hogy kitakarítja azt. A ház hét lakója pedig a szolgálójukká teszi a lányt, cserébe a lakhatásért. És, hogy még feltegyük az i-re a pontot: a film végi romantikus csók konkrétan egy herceg és egy hulla között történik…Nem akarjuk tudni, milyen fura fétisei vannak az emberünknek.

via GIPHY

Shrek

A Shrek üzenete végül is nem nagyon rejti el az üzenetét. Arra tanít, milyen káros, amikor csak azért gyűlölnek valakit, amilyen. Ez Shrek esetében az, hogy ogre, míg a világban lehet bármi: vallás, külső, rassz, kultúra, esetleg társadalmi rang.

via GIPHY

Zootropolis

A Zootropolis szintén elég világosan fogalmazza meg a társadalomkritikát, amit egy szuper mese formájában adnak át a gyerekeknek (és remélhetőleg a szüleiknek is). Hiszen, ha nem állatokkal, hanem emberekkel készült volna, egyértelmű lett volna a rasszok közötti háború, plusz a sorra megőrülő szereplők miatt egyáltalán nem nézhették volna meg gyerekek.

via GIPHY

Némó nyomában

Egy családot lemészárol egy sorozatgyilkos, és csak egyetlen kisfiú meg az apukája marad életben. A támadásban gyerek az egyik oldalára lebénult, majd elrabolják, az apának pedig csak egy mentálisan sérült nő segít a kisfia felkutatásában. Ja, hogy ez csak a Némó nyomában sztorija?

via GIPHY

Jégvarázs 2

A Jégvarázs a második részében egy sokkal sötétebb területre kalauzolja a nézőit. Anna és Elza megtudják, hogy a felmenőik kihasználták egy teljes népcsoportot a saját önös érdekeik kielégítése érdekében. Kristoff egy olyan nőbe szerelmes, aki a traumái miatt érzelmileg elérhetetlen. Anna elveszti az egyetlen élő rokonát, de nem adhatja fel, mert az életét kockáztatva helyre kell hoznia a családja tragikus örökségét. Olaf pedig egy olyan gyerek, akit stresszes felnőttek vesznek körül, és az ártatlanság fátylán keresztül próbálja megérteni a problémáikat.

via GIPHY

Címkék: a hihetetlen család hófehérke jégvarázs 2 lilo és stitch némó nyomában shrek zootropolis

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Programajánló

Ezekkel a filmekkel zárd le nyugiban a hetet

Ezekkel a filmekkel zárd le nyugiban a hetet

Zárd a hetet extra adag lazulással: egy szuper mozi és egy nagy adag otthoni popcorn!

Ezekért a filmekért érdemes este bekapcsolni a tévét

Kint leszakadt a hó és brutál hideg van. Még szép, hogy bekuckózol egy kis moziestre, nem? Mutatjuk az 5 legjobb választást ma estére!

Barbie tényleg egy nőre cserélte Kent?

A netezők szerint Barbie-nak barátnője van!

Befutott A fiúknak, akiket valaha szerettem 3 előzetese, dobj el mindent!

És már a film premierjének pontos dátumát is elárulták!

Imádjuk a Netflix nagy éves előzetesét

Dobj el mindent, hozz egy finom kávét és merülj el a Netflix egész évet átölelő előzetesében, amiben legnagyobb kedvenceid is felbukkannak majd.

Ilyen lesz a Fekete Párduc 2 Chadwick Boseman nélkül

Bár Chadwick mindenkinek hiányozni fog, úgy tűnik, jó kezekben van a folytatás.

4 fontos utalás a Bridgertonból, amit biztosan nem vettél észre

A sorozat tele van Easter Eggekkel az eredeti regényekről, szóval spoilerek jönnek, ha elolvasnád a könyveket!

Ennyit kaszálnak a szereplők a Szex és New York folytatásáért

Egyre kevésbé értjük, hogyan tudott erre bárki is (khm…Kim Cattrall) nemet mondani!

A Bridgerton ruháin végig titkos utalások voltak és te észre sem vetted!

Nem csoda, ha nem tűntek fel, nagyon okosan elrejtették őket!

Végre kiderült a Twilight legnagyobb rejtélye

Komolyan ennyi évet kellett várnunk erre?