2020.08.30.@ 05.08

6 bizonyíték, hogy ez a Harry Potter karakter érdemli a legtöbb tiszteletet

Magasan a legizgalmasabb szereplő a regényben és a filmekben is!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

6 bizonyíték, hogy ez a Harry Potter karakter érdemli a legtöbb tiszteletet

A Potterverzumban a mai napig Harry, Hermione és Ron hármasa a legnépszerűbb, pedig lássuk be, nem túl bonyolult karakterekről van szó. Oké, oké, nem vitatható az a rengeteg hőstett, amit véghez vittek, és szuperszerethetőek is, de a jellemfejlődésük nem épp nagyívű, és a motivációik is egészen könnyen megfejthetőek. Van viszont egy szereplő, aki totálisan méltatlanul van mellőzve, ez pedig Piton professzor!

Szegény Perselus hosszú regényeken kersztül volt az egyik főgonosznak beállítva, és hiába derült ki a történet végén, hogy bőven többről van itt szó, valahogy így sem kapott különösebb figyelmet. Nekünk viszont van 6 érvünk, hogy miért ő a legzseniálisabb karakter az egész sztoriban!

1. Voldemortnál is erősebb

Ahogy a Félrvér hercegből kiderül, már gyerekkorában jóval a korosztálya előtt járt. A bevett bájitalok receptjét megváltoztatta, feljavította. Sőt, már akkor olyan ütős varázslatokat alkotott, mint a Levicorpus és a Sectumsempra. Később (a könyvek szerint haladva előbb) pedig simán elkészített olyan ritka főzeteket, mint a Veritaserum, vagy amivel féken tartotta Lupin vérfarkaskórját, vagy amivel lelassította a Dumbledore kezét ért átkot. Az ultimate skillje pedig az okklumencia! Hiszen még Voldemort elől is képes volt elrejteni a gondolatait…

2. Igazi védelmező

Míg Dumbledore simán bevállalt néhány rizikós helyzetet, és nem zavarta az sem, ha a jó cél érdekében beáldoz ezt-azt, addig Piton kínosan ügyelt arra, hogy soha senkinek se essen bántódása! Gondolj csak arra, hogy a Roxfort igazgatójaként rengeteg titokhoz, fegyverhez és tudáshoz hozzáfért, mégsem adott ki semmit ezekből a sötét varázslóknak. Amikor pedig McGalagony megtámadta, csakis védekezett, majd elmenekült. Sőt, soha egy varázslatot sem intézett a hallgatók vagy a társai ellen csak azért, hogy az inkognitóját fenntartsa.

3. #hősszerelmes

Bár szerelmi bánatában Lily és James ellen fordul, amikor rájött, mi történt, tényleg jó útra tér. Ez a viszonzatlan szerelem, amit Harry anyja iránt érez, már-már hátborzongató, de mégis ez az, ami végig motiválja abban, hogy megvédje Harryt és segítsen legyőzni a Sötét Nagyurat.

4. A végletekig hűséges

Piton véglegesen elköteleződött Dumbledore mellett, és bármit megtett, amit csak az igazgató kért tőle, még meg is ölte a parancsára. Gondolj bele, ez kőkemény döntés lehetett! Végezni azzal az emberrel, akinek az életedet köszönheted, akire felnézel, és akit tisztelsz. Nem kérdőjelezte meg a tervet, csak végrehajtotta, ahogy megígérte. Nem elég, hogy ennek a terhét viselnie kellett, ami pszichológiailag és fizikailag is húzós lehet, még a többiek gyűlöletével is meg kellett küzdenie, hiszen soha senkinek nem mondhatta el, valójában mi is történt.

5. Mindent feláldoz Harryért

Végig úgy tűnik, hogy Piton tiszta szívből gyűlöli Harryt, és valószínűleg voltak ilyen érzései, mégis mindent megtesz azért, hogy megvédje. Lényegében minden részben minimum háromszor Harry neki köszönheti az életét! Gondolj például arra, amikor elsőben a kviddics meccsen a seprűn próbálja tartani, aztán Dumbledore halálakor blokkolja a varázslatait, hamis Veritaserumot ad neki, vagy a harmadik részben Harry, Ron és Hermione elé ugrik és a testével védi őket a vérfarkassá alakult Lupintól.

+1. Alan Rickman

Ennél tökéletesebb választás nem is lehetett volna erre a szerepre! Alan Rickman magasan kitűnik a színészgárdából, és olyan zseniálisan hozza Piton árnyalt, mély, többrétegű karakterét, hogy arra kevesen lettek volna képesek. És nem csak a kimértség, szigor állt jól neki, megspékelte némi humorral, amitől még izgalmasabb lett. Mutatjuk is a kedvenc jelenetünket, amiben tényleg minden benne van!

Címkék: alan rickman harry potter j k rowling karakterek piton szereplők

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Programajánló

Ők lettek idén az Emmy győztesei!

Sok szempontból történelmi volt az idei gála.

5 szuperhősfilm-jelenet, amit mindenki imád, pedig semmi értelme nincs

Ha belegondolsz, teljesen logikátlanok ezek a jelenetek.

4 tökéletes film a vasárnap esti lazításhoz

Mutatjuk, mik közül válogathasz!

4 kihagyhatatlan film szombat estére

Varázsolj a nappalidból házimozit kólával, popcornnal és ezekkel a filmekkel.

Brutálisan jó a Mandalorian második évadának előzetese!

Baby Yoda visszatért és cukibb, mint valaha.

A legizgalmasabb filmek vasárnap estére

Mutatjuk a ma esti felhozatalt!

6 film, amiben nagyon nem értették, hogyan működik a jelmez

A kosztümtervezők is mellé tudnak nyúlni....

Brutálisan bekeményített az Oscar, itt vannak az új szabályok

Mostantól új időszámítás kezdődik!

4 film, ami után teljesen másképp látod majd az életed

Néhány mozi kikapcsol, van, amelyiken könnyesre neveted magad, vagy újra megtanulsz hinni a szerelemben. A Cosmo.hu szerkesztője, Bea összegyűjtötte azokat a filmeket, amiket ASAP le kell darálnod, ha szeretnéd kicsit átkeretezni az életedet.

Végre kijött Timothée Chalamet új filmjének előzetese!

Most láthatod, milyen lesz a nálunk forgatott Dűne!