6 dal, amit a sztárok egymásnak írtak

Nem tudjuk eldönteni, hogy a titkos szerzők, vagy az előadó személyei-e a meglepőbbek!

Calvin Harris és Rihanna – This Is What You Came For

A szám dalszerzői eredetileg Calvin Harris és egy ismeretlen író, Nils Sjöberg. Csakhogy a Rolling Stone magazin megtudta, hogy ez valójában Taylor Swift álneve! Tay besegített az írásban, de nem akarta, hogy kiderüljön, ő volt az. Ám amikor mégis napvilágra került az infó, Harris eléggé rosszul viselte, hogy mindenki Taylorral van elfoglalva az ő száma kapcsán, és ezt írta ki Twitterre: „tudom, hogy épp turnézol, és ezért megint szükséged van valakire, akinek megpróbálhatsz alátenni, mint anno Katynek, meg a többieknek….de én nem az az ember vagyok, bocs. Nem fogom megengedni.”

Adele – All I Ask

Adele-nek egy másik szupersztár, Bruno Mars segített be az All I Ask című szám elkészültében. „Amint megtaláltuk azokat az akkordokat, amik bejöttek Adele-nak, azonnal elkezdtük felvenni, és így alakult ki a dal. Volt egy pillanat, amikor Adele énekelt a stúdióban és – nem viccelek – a víz is beleremegett. Mint abban a jelenetben a Jurassic Parkban. Elképesztő, milyen hangja van!”– áradozott a közös munkáról az énekes egy rádiós műsorban.

One Direction – Tell Me a Lie

A One Direction Up All Night című albumára Kelly Clarkson is készített egy dalt. „Nem könnyű számomra odaadni másoknak a dalaimat, nem gyakran csinálok ilyet. De a One Direction története annyira megérintett, és olyan ügyesek a fiúk, hogy szívesen írtam nekik ezt a számot”– magyarázta az énekesnő még 2012-ben a Daily Star magazinnak.

Ariana Grande – Just a Little Bit of Your Heart

Tudtad, hogy Ariana 2014-es albumára Harry Styles is írt egy dalt? Bizony, a Just a Little Bit of Your Heartot ő szerezte, ráadásul teljesen random! Harry ugyanis valamiért épp a stúdiónál járt, amikor Ari is ott dolgozott. A lemez producerei pedig megkérdezték az énekest, hogy volna-e kedve írni egy dalt Ariana albumára. Harry elvállalta, Ari pedig már az első perctől imádta a szerzeményt, olyannyira, hogy a refrénnél el is sírta magát!

Gwen Stefani – Hollaback Girl

A 2000-es évek elején az egyik legmenőbb dalt Gwen Pharelllel közösen írta! A szám inspirációja az volt, hogy az énekesnőt fiatalkorában sokat szekálták és pomponlánynak csúfolták. „Amikor mondtam Pharellnek, hogy erről kéne írnunk egy számot, bepötyögött egy ritmust a kis gépébe, amit folyton magánál hord, és megszületett a Hollaback Girl”– mesélte az énekesnő a Billboardnak.

Beyoncé – Rocket

Maga Beyoncé árulta el a róla szóló dokumentumfilmben, hogy a Rocket című dalát nem egyedül írta. Két előadó is besegített a sztárnak: Miguel és Justin Timberlake! És Beyoncé éppen ezt szereti a legjobban ebben a számban, illetve azt, hogy a két énekes jelenléte hatalma biztonságot nyújtott számára abban, hogy igazán el tudja magát engedni a dal éneklése közben.

Még több

Programajánló