2020.08.31.@ 08.08

Tökéletes fotót készítenél a kutyádról? Tőlük megtanulhatod!

Ha szeretnél profi közös képet magadról és a kedvencedről, némi neten való kutakodás után őket találnád a legjobbnak. De azt tudtad, hogy a Vizslafotózás csapatától ma már sokkal többet kaphatsz egy falon lógó csodás emléken túl? A technikát és a tudást, hogy te magad is profin örökítsd meg a kutyusodat.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tökéletes fotót készítenél a kutyádról? Tőlük megtanulhatod!

Néhány hónapja, egy Cosmo fotózáson ismertük meg Pétert és Andit, a Vizslafotózás szívét és lelkét, egy különszámunk kutyás anyagán dolgoztunk együtt. Emlékszem, elkerekedett szemmel olvastam a tőlük érkező e-mailt, amiben az állt, hogy a fotózás napjára betervezett kutyusokra (összesen hatan voltak) 20 perc jut fejenként a beosztásuk szerint. Jót mosolyogtam, hiszen edzett vagyok, ami a fotózásokat, jobban mondva, ami a fotózásokkal járó csúszásokat illeti. Az a hétfői nap viszont életem első olyan fotózása volt, ahol minden ment a papírforma szerint, és ahonnan az utolsó tappancsok is pont akkor léptek ki az ajtón, ahogy az be volt tervezve. Menet közben megtudtam Pétertől, hogy a kutyafotózás sokkal koncentráltabb munkát igényel, mint egy olyan fotózás, ahol az ember áll a középpontban. Itt nincs sok idő megszerezni és megtartani a kutya figyelmét, minden pillanatot ki kell használni, mindezt úgy, hogy a gazdi is elégedett legyen a végeredménnyel. Péter és Andi pedig pont erről lettek híresek: a legendásan hatékony technikájukról, amit ma már akár te is elsajátíthatsz. A Vizslafotózás alapítói ugyanis 2020-tól áthelyezték a fókuszt a fotózásról az oktatásra. Tanítványaik közreműködésével persze továbbra is folynak a kutya-gazdi fotózások, ők pedig a jövő kutyafotósait tanítják.

Fotó: Vizslafotózás

Szükséges fotós tapasztalat, ha valaki nálatok szeretne tanulni?

A legnagyobb fókuszt jelenleg a mentorprogramunk kapja, ami olyan népszerű, hogy még Amerikából is van diákunk. Bármilyen szintről lehet csatlakozni, hogy az illető végül profi fotókat készíthessen a kutyákról – vagy bármi másról. Volt olyan, aki úgy csatlakozott hozzánk, hogy korábban csak mobillal fotózott, még gépe sem volt, és abban is a segítségünket kérte, hogy megtalálja a számára tökéletes eszközt. Szerintünk egyetlen dolog fontos: hogy az, aki jelentkezik a mentorprogramunkba, szívből akarja ezt az egészet.

És mi a helyzet akkor, ha valaki nem csak lelkes amatőr, hanem gyakorlott fotós?

Sokan vannak, akik üzletszerűen foglalkoznak a fotózással, de szeretnének még jobbak lenni, vagy kifejezetten a kutyafotózásban mélyülnének el. Pont ez a jó a mentorprogramban: az egész teljesen személyre szabott, és mindenki maga határozza meg, mi a célja, meddig szeretne eljutni a segítségünkkel.

Mit javasoltok annak, aki nem feltétlenül szeretne ebből élni, viszont indítana a kedvencének egy Insta-oldalt, ahová szuper fotókat posztolna?

Annak tökéletes egy 2-3 napos workshop, ahol rövid idő alatt nagyon hasznos válaszokat kap a kérdéseire, konkrét fényképezőgép-beállításokkal, technikákkal együtt. Hiszen teljesen máshogy érdemes fotózni egy mozgásban lévő kutyát, és más beállítást igényel egy műtermi környezet is, és az is lényeges kérdés, milyen fényben mit lehet megvalósítani, hogyan érdemes kicsi, és hogyan nagytestű kutyát fotózni. De visszatérő probléma a gazdiknál, hogyan tudnak jó képet készíteni fekete, vagy túl világos szőrű kutyusról. Ezt a workshopokon mind célzottan sajátíthatják el a jelentkezők.

Fotó: Vizslafotózás

Mennyire jelent komoly befektetést egy leendő kutyafotós részéről egy workshop vagy a mentorprogram?

A workshopok ára attól függ, hány napos az adott foglalkozás – 30 és 100 ezer forint között mozognak. Egy mentorprogram, ahol hónapokig foglalkozunk a mentoráltunkkal, aki később esetleg ebből szeretne élni, több százezres befektetést igényel a részéről. Nem szeretjük a túl nagy létszámot a workshopjainkon, mert fontos, hogy mindenkinek személyesen is tudjunk segíteni, a mentorprogramban pedig értelemszerűen mindig egy adott emberrel foglalkozunk.

Online vagy offline folynak nálatok az oktatások?

A mentorprogramban az a legjobb, hogy főként online történik. Ezek persze kiegészülnek gyakorlati oktatásokkal is, de úgy dolgoztuk ki a rendszert, hogy az ne a személyes találkozások miatt legyen hatékony a másik fél számára.

És ha valakinek bőven elég, ha a Vizslafotózás csapata készít róluk pár profi képet?

Andi és én csak az oktatással foglalkozunk, viszont a műtermünkben továbbra is zajlik a fotózás – azonban már tanítványaink közreműködésével, a felügyeletünk mellett.

Milyen projektjeitekre vagytok a legbüszkébbek?

Nemrég a Madách Színházban volt naptárfotózásunk, ahol gazdikeresőket kaptunk lencsevégre a társulat színészeivel közösen, de hatalmas élmény volt az is, amikor Nánási Palit fotózhattam a kutyájával a saját műtermében.

Fotó: Vizslafotózás

Palihoz hasonlóan nektek is vizsláitok vannak…

Füge kölyökkorától velünk van, a szemünk előtt nőtt fel, rengeteg kölyökkori képünk van róla, egyébként ő az első kutyánk is. Oszkárt az M3-as autópálya mellől mentettük, nagyon rossz állapotban volt, rengeteg munkánkba és szeretetünkbe került, hogy ma olyan legyen, amilyen.

Hogyan jutottatok el a gazdiléttől a Vizslafotózásig?

IT-s múltam van, sokáig dolgoztam programozóként, ami jó karrierlehetőség volt, viszont egy ponton túl sokkal fontosabb lett, hogy kutyákkal legyek együtt. A kutyafotózás először csak hobbi volt, aztán munka mellett csináltuk hétvégente, végül szépen lassan lecseréltem az informatikát. Ez az egész azért működhet, mert ketten csináljuk Andival: én vagyok a racionális része a gépezetnek, ő pedig a Vizslafotózás lelke.

Gyakran találkozom a gazdikereső képeitekkel a neten. Ez a ti kis CSR tevékenységetek?

3 szervezetet választottunk ki, akiknek rendszeresen segítünk: az Eszkuláp Állatvédő Egyesületnek, a Vigyél Haza Alapítványnak, és a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületnek. Mivel Oszkár kutyusunk is utcáról mentett, nekünk alapból fontos, hogy minél több kutya családba kerüljön. Ha valaki posztol egy mobillal lőtt képet egy idős, rossz körülmények közül mentett fekete kutyáról, az emberek szimplán tovább pörgetik a Facebookot. De amint meglátnak egy profi képet ugyanarról az állatról, már sokkal jobbak az esélyei, hogy gazdára találjon.

Fotó: Vizslafotózás

Címkék: állat eb fotó kutya kutyafotózás mentorporgram tanulj meg fotózni vizslafotózás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Programajánló

5 film, ha semmi kedved ma kimozdulni

5 film, ha semmi kedved ma kimozdulni

Kint leszakadt a hó és brutál hideg van. Még szép, hogy bekuckózol egy kis moziestre, nem? Mutatjuk az 5 legjobb választást ma estére!

Barbie tényleg egy nőre cserélte Kent?

A netezők szerint Barbie-nak barátnője van!

Befutott A fiúknak, akiket valaha szerettem 3 előzetese, dobj el mindent!

És már a film premierjének pontos dátumát is elárulták!

Imádjuk a Netflix nagy éves előzetesét

Dobj el mindent, hozz egy finom kávét és merülj el a Netflix egész évet átölelő előzetesében, amiben legnagyobb kedvenceid is felbukkannak majd.

Ilyen lesz a Fekete Párduc 2 Chadwick Boseman nélkül

Bár Chadwick mindenkinek hiányozni fog, úgy tűnik, jó kezekben van a folytatás.

4 fontos utalás a Bridgertonból, amit biztosan nem vettél észre

A sorozat tele van Easter Eggekkel az eredeti regényekről, szóval spoilerek jönnek, ha elolvasnád a könyveket!

Ennyit kaszálnak a szereplők a Szex és New York folytatásáért

Egyre kevésbé értjük, hogyan tudott erre bárki is (khm…Kim Cattrall) nemet mondani!

A Bridgerton ruháin végig titkos utalások voltak és te észre sem vetted!

Nem csoda, ha nem tűntek fel, nagyon okosan elrejtették őket!

Végre kiderült a Twilight legnagyobb rejtélye

Komolyan ennyi évet kellett várnunk erre?