4 film, amit nagyon menőnek szántak, de brutálisan ciki lett

Ha láttad őket, pontosan érted, miről beszélünk. Ha pedig még nem volt hozzájuk szerencséd, reméljük, megspórolunk az életedből néhány órát.

4 film, amit nagyon menőnek szántak, de brutálisan ciki lett

A beavatott-sorozat

A mai napig csak tippelni tudunk, miért vérzett el olyan csúnyán a Beavatott projekt, aminek az utolsó része már moziba sem került, sőt le sem forgatták. Kiégett bennünk young adult és a tini-disztópia műfaja Az éhezők viadala után? A szívünkben Katniss Everdeen az utolsó kamasz, akinek nem jut ideje pasizásra, mert meg kell mentenie a világot? Mindenesetre A hűséges című résszel, és a maga 179 milliós bevételével végleg lehúzták a rolót A beavatott sorozat. PS: bár egyvalamire azért jó volt – ez volt Bill Skarsgard első amerikai szerepe. #highfive

Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül

Ha valamiből, akkor a Men in Black legújabb feldolgozásából kiderül, hogy Chris Hemsworth Thor karakterére született, amiben eddig minden alkalommal brillírozott, ha megfelelő rendező segítette. Kár, hogy a Sötét zsaruknak már nem jutott ötletes és kreatív direktor, de még egy normális poén sem. Ja, de, volt egy, azt is a Marveltől lopták… Szóval se nem vicces, de nem eredeti, és ahelyett, hogy adott volna, inkább elvett az életünkből 115 percet. (Összehasonlításképp: A Thor: Ragnarök 854 milliót hozott, míg a Men in Black reboot mindössze 253 milliót.)

Macskák

A film, amit utált a közönség, a kritikusok, és a net még azelőtt eláztatta, hogy bemutatásra került volna. (Mondjuk a creepy előzetes után jogosan vonta le bárki is a következtetést, miszerint ez a film nem hozhat sok jót.) És teljesen mindegy, hogy brutálisan menő neveket fizetett meg a stúdió (Rebel Wilson, Taylor Swift, Idris Elba), végül csak 75 milliót, és rengeteg kiábrándult nézőt tudott felmutatni. Hogy mennyire, azt elég szépen alátámasztja, hogy az általában aranyszívű Google felhasználók 27%-osra értékelték. #shameonyou

Az arany iránytű

Kevesen tudják, de Philip Pullman regényének nem az HBO-n landolt sorozat az első feldolgozása. 2007-ben szintén próbálkoztak vele (bár ne tették volna), igaz, akkor még sem a trend, sem pedig a tanulság nem volt Hollywood markában, miszerint, ha csak lehet, egy elképesztően izgalmas regényt nem csapunk össze 110 percben. Nicole Kidman ide, Daniel Craig oda, ezt a feldolgozást azok is utálták, akik nem olvasták a regényt, azok pedig pláne gyűlölték, akik átrágták magukat rajta, és kifejezetten bírták.

Még több

Programajánló