Itt a bizonyíték, hogy 2020 nem is lehetne rosszabb mozis fronton

Rossz hírek után még rosszabb hírek…

Itt a bizonyíték, hogy 2020 nem is lehetne rosszabb mozis fronton

Mikor már éppen kezdted megszokni a gondolatot (bár az elfogadástól még nagyon messze lehetsz), hogy idén egyetlen új Marvel-film sem kerül a mozikba, érkezett pár újabb gyomros. Bizony, még több film premierjét halasztották el. Ráadásul olyanokét, amiket már tényleg nagyon vártál.

Az egyik ilyen James Bond 25. akciója, Nincs idő meghalni, amit már másodjára tolnak hátrébb. Most, hogy április után ismét beleélted magad a hype-ba, loopolva hallgatod Billie Eilish Bond-dalát, a készítők megint kitalálták, hogy nem éri meg moziba vinni a filmet. Így a jelenlegi helyzet szerint az eredeti bemutató dátumához képest egy évvel, 2021. április 2-ára halasztották a premiert a járványhelyzet miatt.

De a koronavírus azt is elérte, hogy idén – 2014 óta először – meglegyen az első év Timothée Chalamet nélkül. A színész ugyanis hiába jött vissza Magyarországra amilyen hamar csak tudott, hogy befejezzék a szükséges pótforgatásokat a Dűnéhez, mivel úgy tűnik, nem kellett volna ennyire sietniük. Bár azt hihetted, hogy december 18-án simán biztonságban van Timmy új filmje, sajnos a Warner Bros. stúdió nem így gondolta: kapaszkodj meg, jövő októberre tolták át a bemutatót. 

Egészen pontosan október 1-jére, ami a stúdiónál egyelőre a Robert Pattinson-féle Batmannek volt fenntartva. De a csúszás miatt a The Batmant is átpakolják a naptárban, méghozzá 2022. március 4. lesz az új premierdátum. Ez egy csomó további változást hoz a stúdió hosszútávú terveiben, így például a Shazam! második része 2022. helyett 2023-ra tolódik, míg Dwayne Johnson szuperhős-debütje, a Black Adam úgy, ahogy van, kikerült a naptárból. Ahogy Timmy másik filmje, a The French Dispatch (Wes Andersontól) is, amit október 16-án mutatták volna be, így a sorsa totál bizonytalanná vált.

Ha minden jól megy (ebben viszont már egyáltalán nem vagyunk biztosak), akkor idénre azért maradt egy film, amit várhatsz: a Wonder Woman folytatása. Ennek a bemutatóját eddig négyszer változtatták meg, egyelőre most egy idén karácsonyi premierrel számolhatunk.

A stúdiók biztonsági játéka amúgy a mozikra is szörnyű hatással van: Amerikában és az Egyesült Királyságban a Bond-film halasztás hatására bezárta a termeit a Cineworld, ami amúgy az itthoni Cinema City mozikért is felelős. Mi mindenesetre nagyon drukkolunk, hogy itthon ne kelljen újra mozi nélkül léteznünk!

Még több

Programajánló