Megvan a főszereplője a Trónok harca előzménysorozatának

Hurrá!

A Sárkány háza címre hallgató Trónok harca spin-off, ami 300 évvel az eredeti sorozat sztorija előtt fog játszódni, megtalálta a főszereplőjét! Egészen konkrétan a Viserys Targaryen királyt alakító színészt. Ő nem az a Viserys, akit a GoT-ból ismersz, hanem az, aki első ezen a néven és az ötödik a Targaryen-házból, aki helyet foglalt a Vastrónon.

Őt fogja alakítani Paddy Considine, aki jelenleg Jude Law oldalán látható A harmadik nap című sorozatban, előtte pedig A kívülálló című Stephen King-adaptációból ismerhetted.

Fotó: Profimedia – Red Dot

„Viseryst Westeros lordjai választották a harrenhaali Nagytanács során, hogy kövesse a trónon az Öreg Királyt, Jaehaerys Targaryent. Egy kedves, jószívű, rendes ember, akinek az egyetlen kívánsága, hogy továbbvihesse a nagyapja örökségét. De ahogy azt már a Trónok harcából is megtudhattuk, a jó emberek nem mindig alkalmasak királynak”– olvasható az HBO leírása Considine karakteréről.

A Sárkány háza előzménysorozatot még tavaly novemberben jelentette be az HBO, a másik prequel eltörlésének hírével együtt. Ennek a szériának az egyik kreátora a Trónok harca írója, George R. R. Martin lesz, amitől ez már eleve jobb esélyekkel indul, mint a másik, Naomi Watts főszereplésével tervezett sori, és végül törölt sori. 

Ahogy korábban már kiderült, a sorozatot 10 részesre tervezik, a showrunner pedig az a Miguel Sapochnik, aki olyan GoT-epizódokat rendezett, mint a Battle of Bastards vagy a Winds of Winter. A premiert sajna csak 2022-re tűzték ki, szóval még bőven várnod kell rá.

Még több

Programajánló