Ha imádtad A vezércselt, ennek a hírnek örülni fogsz

Wow, de szuper!

Ha imádtad A vezércselt, ennek a hírnek örülni fogsz

A tavaly őszi premiere óta A vezércsel sikert sikerre halmoz. Először is már az első hónapban megdöntötte a Netflix legnézettebb minisorozatának rekordját – 62 millió háztartás nézte meg a sakk-királynő, Beth Harmon történetét –, legutóbb pedig a Legjobb minisorozat és a Legjobb színésznő díjait is bezsebelte a Golden Globe-on.

Így nem meglepő, ha a sorozat népszerűségét minél inkább ki akarják használni. És bár a főszereplő, Anya Taylor-Joy akár még egy második évadban is benne lenne, most nem egy potenciális folytatásról, hanem egy remake-ről hoztunk infókat. Musical készül ugyanis A vezércselből!

A Level Forward nevű produkciós cég megvette a színházi adaptációs jogait Walter Tevis azonos című regényének, amin a Netflix produkciója is alapul. Az 1983-ban kiadott könyv sztorija megegyezik a sorozatéval: a sakkzseni, Beth Harmon útját követi Kentucky-ból Moszkvába, miközben meg kell küzdeni a függőségével és a környezete szexizmusával. Mostantól pedig úgy néz ki, ez az utazás tele lesz zenével, tánccal és énekkel, nem csak bástyákkal és futókkal.

A színpadi feldolgozásra még rengeteget kell várnunk – már csak a járvány miatt is –, és a projekt készítői közül senkit sem hoztak nyilvánosságra. És bár tudjuk, hogy minimális esély van rá, azért szívesen látnánk Anya Taylor-Joyt ismét Beth-ként, főleg ha valódi sakkfigurák táncolnak körülötte.

Még több

Programajánló