5 zseniális könyv, amivel könnyebb lesz elviselni a következő heteket

Vigyázz (magadra), kész, OLVASS!

5 zseniális könyv, amivel könnyebb lesz elviselni a következő heteket

Egy tökéletlen, de legalább normális világban maszk helyett a vadiúj rúzsoddal menőznél a tömegben, miközben adsz egy elsietett puszit az elviteles lattédnak, és beülnétek a barátnőddel egy moziba. A mozik zárva, a rúzsodnak esélye sincs, hogy a maszk alatt elkápráztathass vele bárkit is, és most, hogy még keményebb szigorításokat vezettek be, ismét a nappalid kellős közepén találod magad. Romantikus és szupercsajos könyvek helyett olyan olvasnivalókat hoztunk, amik minimum annyira vonják el a figyelmed a problémáról, mintha maga Tom Hardy billegne be a hálódba a reggeli kávéddal.

Köszönöd, részedről inkább beleállsz a jelenlegi helyzetbe, és ahelyett, hogy homokba dugod a fejed, minden lehető eszközöddel próbálsz értelmet találni a napjaidban? Akkor kezdjük a lista kivételével: egyértelműen Jordan B. Peterson új könyve, a Túl a renden lesz nálad a nyerő ebben a hónapban, különösen akkor, ha kiráz a hideg az ezoterikus szédelgéstől. A klinikai szakpszichológus főleg kórházakban írta új könyvét, ami a 12 szabály az élethez folytatásaként, de önmagában is olvasható. Elképesztően okos könyv, amit úgy falsz fel könnyedén az olvasmányosságának köszönhetően, hogy észre sem veszed!

Feltetted valaha a kérdést, mi lett volna, ha A tehetséges Mr. Ripley nem pasi, hanem nő? Emily Gray Tedrowe eljátszott a gondolattal, és ebből született meg A tehetséges Miss Farwell. A könyv főhőse egyszerre éli meg a szürke és szorgalmas Becky, az anyagi gondokkal küzdő könyvelő énjét, és Miss Rebecca Farwellt, a műkincspiac tehetséges üdvöskéjét. De vajon meddig mehet mindez büntetlenül? Ha tetszett a film, de unod, hogy minden a férfiakról szól, az éjjeliszekrényeden a helye!

Képzeld el, hogy egy nap arra ébredsz, elképesztő vagyont hagytak rád, amit csak akkor kaphatsz meg, ha beköltözöl egy szinte már kastélynak tűnő, hatalmas házba. A hoppon maradt rokonok nyilván nem örülnek, amiért kis kedvencként tiéd a lóvé és a fele teljes királyság. Maradsz és nyersz, vagy menekülsz, de vagyon nélkül maradsz? Ha már most imádod az alapötletet, olvasd el Jennifer Lynn Barnes kétkötetes sorozatának első részét, az Örökösök viadalát.

Bírod a detektívregényeket, és bárhol szívesebben lennél, mint ITT és MOST? Irány a középkori Anglia, és göngyölítsd fel a sztori főhősével együtt (akinek van néhány sötét titka), a falucskát foglalkoztató titokzatos tragédiát. A kritikusok már most imádják Samantha Harvey mesterien megírt könyvét, amit – ebben az esetben – csuklóból megítélhetsz a borítójára alapján.

Ugye nem gondoltad, hogy jó öreg skandináv krimi nélkül hagyunk? (Mindig a végére tartogatjuk a kedvenceinket!) A két szálon futó nyomozás, ami egy gyilkossági ügyet tár fel, és egy magára hagyott 4 éves (akire egyébként az áldozat otthonában találtak) szüleit kutatja fel, szépen lassan tökéletesen összesimul, hála a tehetséges gyermekpszichológusnak. A Vesztőhely egyszerre izgalmas, okos, és egyszerűen letehetetlen.

+1, ha már unod Sirit és barátait

Tudjuk, hogy kiráz a hideg a csetbotoktól, pláne egy világjárvány kellős közepén, ami alapból megtépázta a kapcsolataidat. Ezért is dobjuk be, hogy született könyvmolyként csatlakozz a Happily Könyvklubhoz, ahol reggel 8-tól este 8-ig válaszolnak a kérdéseidre, vagy személyre szabott könyvtippeket kaphatsz, miközben egy sor meglepiben is részed lehet.

Még több

Programajánló