Bekeményít a Netflix, új szigorításokat vezethet be

Mostantól nem biztos, hogy kedvenc streaming platformod, a Netflix továbbra is szemet huny majd afelett, hogy az előfizetők mindenkivel IS megosztják a jelszót.

Bekeményít a Netflix, új szigorításokat vezethet be

Már arra sem emlékszünk, mikor voltunk utoljára moziban, és bele se merünk gondolni, mikor ülhetünk ismét popcornfelhőbe burkolózva tömegben, amiről nem gondoltuk, hogy valaha is hiányozni fog. De ha már jelenlegi életünk jelentős részét a nappaliban töltjük, legalább a Netflix szállítja nekünk a legmenőbb film és sorozat újdonságokat.

Nyugi, ez így is marad, és hidd el, évekre elég tartalom van fent, ezekkel a kódokkal pedig olyanokat is elérhetsz, amiket talán sosem dobna fel neked az algoritmus. Abból viszont úgy tűnik, elege van a streaming oldalnak, hogy az előfizetők az utolsó haverjuknak is elárulják a jelszavukat. Az amerikai Cosmopolitan azt írja cikkében, hogy egyre többen tapasztalják, hogy a Netflixet nézve egy üzenet villan fel a képernyőn, miszerint saját bejelentkezésre van szükség, ha nem ugyanabban a háztartásban él az illető, mint a fiók előfizetője. „Ha nem a fiók tulajdonosával lakik, akkor saját fiókra van szüksége a filmezéshez” – áll az üzenetben.

Ezután a felhasználóknak lehetőségük van rá, hogy igazolják a személyazonosságukat, amit egy, az előfizető címére érkező kóddal lehet megtenni. A vállalat egyébként évente több száz hasonló tesztet futtat le a témába, a funkció pedig azért is szuper lehet, mert így biztos lehetsz benne, hogy nem élősködik valaki a te hozzáféréseddel. Persze az, hogy a teszt mikor lesz élesen is bevezetve, még kérdés.

Még több

Programajánló