6 női mellékszereplő, aki sokkal érdekesebb, mint a film főszereplője

Nem lehetne újra forgatni ezeket a mozikat az új szereposztással? Szerintünk sok nő hálás lenne érte, és a popkultúra is jobban járna…

6 női mellékszereplő, aki sokkal érdekesebb, mint a film főszereplője

Hermione Granger, Harry Potter-sorozat

Ha Hermione nem lett volna, Harry valószínűleg már réges régen, valamikor a történet elején meghalt volna. És nem, ez nem túlzás – tagadhatatlanul Heminone volt az egyik legtalpraesettebb és rátermettebb karakter a filmben. A dolgok nem csak egyszerűen megtörténtek vele, ő maga volt az, aki nagyon is sokat tett magáért és a barátaiért. Egyébként Rowling is elárulta korábban, hogy képzeletben először Hemionét akarta főhősnek, de erről a tervéről végül azért tette le, mert mikor a könyvet elkezdte, a szemüveges varázslófiú figurája már túlságosan kidolgozott volt benne. Kár, mi nagyon is kíváncsiak lennénk az eredeti felállásra!

via GIPHY

Leia Organa, Star Wars eredeti trilógia

Mivel a film Leiával indul, kezdetben mindenki azt gondolja, hogy ő lesz a főhős – aztán jön a pofon és kiderül, hogy az egész sztori igazából Luke köré fog felépülni. Oké, Luke tényleg egy érdekes karakter, és nincs is vele semmi baj… De Leia, Leia valójában sokkal szórakoztatóbb nála, ráadásul egy igazi badass csaj! A fanok szeretik úgy beállítani, mintha valami törékeny, tehetetlen hercegnő lenne, pedig Leia sosem szorult igazán megmentésre, a Lázadók Szövetségének élén pedig ő maga is bátran felveszi a harcot a sötét oldallal.

via GIPHY

Jázmin hercegnő, Aladdin (1992)

„Senki se nézzen engem nyereménytárgynak” – emlékszel erre az ikonikus mondatára, amivel helyre tette az apját, Jafart és Aladdint is? Bár a történet Aladdin köré épül, Jázmin az, aki miatt elindulnak az események és valójában Aladdin karakterfejlődése is neki köszönhető. Kétségtelenül ő az egyik legmenőbb Disney hercegnő!

via GIPHY

Kathryn Merteuil, Kegyetlen játékok (1999)

Van, amikor egy női karakterből csak azért lesz mellékszereplő, mert ő a sztori főgonosza – és így van ez ennél a filmnél is. Kathryn fényévekkel érdekesebb, mint mostoha bátyja, szóval ez sem kizárt, hogy a fogadást is sokkal izgalmasabb lett volna végignézni az ő szemszögéből. Egyszerre elbűvölő, manipulatív és éles eszű, ezek a tulajdonságok pedig egy igazán szuper főszereplővé tehették volna. A dögös outfitjeiről nem is beszélve…

via GIPHY

Aurora Lane, Utazók (2016)

Ez a film százszor jobb lett volna, ha 1) Aurora a főszereplő, és 2) inkább egy horrorfilmet csinálnak belőle, és nem a romantikára koncentrálnak. Mikor kiderül, hogy Jim volt az, aki felébresztette  Aurorát, az egész sztori középpontjába a lány kerül, szóval nagyon is izgalmas lett volna az ő szemén keresztül nézni a történetet. Aurora szemszögéből pedig sokkal inkább beszélhetnénk egy horrorfilmről, mint románcról… Gondolj bele, egy idegen pasi totál önző módon felébreszt a hibernációból, és ezzel gyakorlatilag halálra ítél. Mi ez, ha nem horror?

via GIPHY

Valkyrie, Thor: Ragnarök (2017)

Persze, tudjuk jól, hogy már a filmet is a főszereplőjéről, Thorról nevezték el, de simán futhatott volna akár Valkyrie címmel is, hiszen a csaj gyakorlatilag az egész showt ellopta! Már Valkyrie háttérsztorija is szuper durva és érdekes volt, és te sem tagadhatod, hogy sokkal keményebb volt, mint Thor, Loki és Hulk együttvéve. Ha pedig ez nem lenne elég, a sztori egy része amúgy is pont az ő karakterfejlődésén alapszik.

via GIPHY

Még több

Programajánló