Elmarad a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál

Vannak, akik bíznak benne, hogy a nyár végi fesztiválokat még meg lehet tartani, ám az már biztos, hogy a Balaton Soundot és a Volt Fesztivált eltolják egy évvel.

Fülöp Zoltán fesztiváligazgató szerint a Balaton Sound Európa egyik fontos elektronikus zenei fesztiválja lett, Magyarországnak pedig a legjelentősebb, ami komoly turisztikai vonzerővel bír, ám nem látja annak esélyét, hogy nyár közepére beinduljon a nemzetközi és hazai turisztikai forgalom „Mindamellett pedig a hazai közönségünk biztonsága és egészsége számunka mindennél fontosabb. Ezért azt a fájó döntést kellett meghoznunk, hogy legközelebb 2022-ben nyitjuk meg a fesztivál kapuit” – olvasható a Portfolio.hu-n.

A VOLT alapítója, Lobenwein Norbert is megszólalt, aki elmondta, a nemzetközi turnék is sorra maradnak el, a járvány harmadik hulláma közepén pedig nem látni, mikor tudnák elindítani a VOLT Fesztivál kampányát és jegyértékesítését, ami nélkül lehetetlen egy júniusi fesztivál megvalósítása. „A közönséghez és a fellépőkhöz hasonlóan mi is arra készültünk, hogy idén végre újra találkozhatunk Sopronban és Zamárdiban. A Telekom VOLT Fesztivál a portfoliónk legkorábbi eseménye, hiszen idén júniusra terveztük a kapunyitást. Mára annyira közelivé vált ez az időpont, hogy kénytelenek voltunk a halasztás mellett dönteni” – tette hozzá.

Mint kiderült, mindkét esetben felmerült, hogy a nyár végén tartsák meg a fesztiválokat, ám a méretüknél és nemzetközi léptéküknél fogva erre nincs lehetőség, ezért 2022-re kell őket halasztani.

A sztárok is imádják a fesztiválokat, ha nosztalgiáznál egy kicsit, csekkold, hogy buliztak eddig:

Még több

Programajánló