A Riverdale arra játszott az új epizódban, hogy minden rajongója kiakadjon

Ha péntek, akkor ideje kibeszélni a legújabb Riverdale epizódot. Van mit, mert volt pár felháborító húzása az írócsapatnak.

A Riverdale arra játszott az új epizódban, hogy minden rajongója kiakadjon

Szögezzük le: a Riverdale olyan, mint a víz. A kávé. Az alapozó. Vagy egy jó hidratáló. Kell és pont. És bár évek óta hűséges függőként követjük a sztori alakulását, ami néha felbukik a saját cipőfűzőjében, néhány dolog mellett egyszerűen nem tudunk elmenni. Ide tartozik például az a tény, hogy a sorozat méltó lezárást kaphatott volna az 5. évad időugrás előtti epizódjában (egy hosszabb cikkben el is magyarázzuk, miért látjuk így), ehelyett a csatorna úgy döntött, az idők végezetéig, de minimum a szereplők nyugdíjba vonulásáig bizalmat szavaz a sorozatnak.

Összekuszált szerelmi szálak

Egészen szórakoztatóan indult az új évad, míg le nem kellett nyelnünk kedvenc párjaink fájdalmas szakítását. Mert nem elég, hogy Lili Reinhart és Cole Sprouse elválása a valóságban is felér egy poszttraumás stresszel, az alkotók úgy érezték, feltétlenül szét kell robbantaniuk az általuk formált karakterek párosát, vagyis Betty-t és Jugheadet is.

Majd ezek után végig kellett néznünk, ahogy Archie és Betty epizódokig fenntartja a barátság extrákkal kapcsolatukat, holott egy pohár + egy üres kólásüveg között is több a kémia, mint a cuki amerikai fiú és a szomszéd lány karaktere között. Még akkor is, ha a színészek mindet megtesznek, hogy az ellenkezőjét hitessék el velünk.

Betty Cooper és Archie Andrews forró szexjelenete a Riverdale-ben

Archie Adrews (KJ Apa) és Betty Cooper (Lili Reinhart) pikáns jelenete a zuhany alatt (Profimedia – Red Dot)

Eközben Archie exe, Veronica úgy lóg a történetben, mint egy utolsó tartalék Hugrabugos a Roxfort egyik kviddics meccse alatt, és amikor szépen lassan kezdtük volna megszokni ezt a felállást, jön a satufék. A csavar. A csokiszósz a húslevesben, aminek semmi keresnivalója nincs ott.

A tegnapi részben ugyanis Archie-nak a semmiből hirtelen beugrik, hogy még 7 év után is érez valamit exe iránt, ezt közli Betty-vel, akinek mindez a világ legtermészetesebb dolga. Veronica pedig ledobja az „elválok” bombát, és a rész végén már Archie karjaiban vigasztalódik. Mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, és látjuk magunk előtt a forgatókönyvírók műszakváltását, és vele együtt minden, dramaturgiailag indokolatlan fordulatot. Holott az egyetlen, valóban menthető páros valójában Jughead és Betty, akik epizódról epizódra egyre távolabb sodródik egymástól…

Amíg az új részt várod, amiben talán értelmet nyer ez a csavar:

Még több

Programajánló