Milyen kerékpár való nekem? Kerékpárvásárlási tanácsok! (X)

A kerékpárok és a kerékpározás nagyjából a 19. századig nyúlik vissza, amikor is elkezdte világhódító útját a kétkerekű. Igaz volt belőle egy és három kerekű változat is, az előbbit monociklinek nevezték, míg a háromkerekűt triciklinek.

Milyen kerékpár való nekem? Kerékpárvásárlási tanácsok! (X)

Maga a kerékpár szó pedig a magyar sportolónak köszönhető, Szekrényessy Kálmán a névadó. Számtalan szinonima szó ismert és használt még ezen kívül. Talán a bicikli a legelterjedtebb. A jelenleg kereskedelemben kapható kerékpárok választéka számtalan lehetőséget biztosít. Legyen szó gyermek, női vagy férfi kerékpárról. Forma, anyag, szín, típus és még sorolhatnánk mennyi mindenben lehet választani vásárláskor. Az ár szempontjából vannak az egyszerűbb és olcsóbb biciklik, ám itt is található több százezer forintos vagy akár milliós kerékpár is. Lássuk milyen kerékpár típusok közül lehet választani, azoknak, akik vásárlás előtt állnak.

A legismertebb kerékpártípusok

A legelterjedtebb a mountain bike- hegyikerékpár. Stabil felépítésük miatt kedveltek és a nevükkel ellentétben főként városban használják őket, persze aki imádja a hegyi kerékpározást az megteheti bátran az all mountain típussal.  A BMX szerelmeseinek nem kell bemutatni a viszonylag alacsony vázas kerékpárt, amivel lehet „trükközni” akár erre a célra épített pályán akár az utcán. A versenybicikli a nevéből adódóan leginkább versenyekre lett tervezve, de utcai közlekedésre is alkalmas. A cruiser egy motorhoz hasonlít, a váza és a kormánya miatt. De van még fekvő kerékpár is, ahol a „sofőr” fekszik az ülésben és úgy tekeri a kerékpárt. Illetve vannak az összecsukható kerékpárok, amelyek a kormány és a váz is szerszámok nélkül gyorsan és könnyen összecsukhatóvá válnak.  Természetesen az említetteken kívül van még számos típus, tehát nem teljes a felsorolás. Ugyanakkor a lényegesebb és ismertebb típusú kerékpárokról mindenképp ejtettünk néhány szót.

Fontos a biztonság – kiegészítők előnyben

A gyermekekre gondolva biztonsági és kiegészítő felszerelésekkel is lehet vásárolni kerékpárt. Mint például hátsó kiegészítő kétoldali kerékkel.  A hölgyek leginkább a színek tekintetében válogatnak, ám mára már egyre divatosabbak a különböző díszítések, matricák, kézzel festett motívumok, figurák, feliratok. A női kerékpárok sok esetben elől vagy hátul vagy elől és hátul is „kaptak” kosarat. Ennek praktikus okai vannak, bevásárláskor jól jön vagy ha a gyermeket viszik oviba, iskolába vagy épp haza felé kell „fuvarozni” a gyerekeket. Egyes kerékpárokhoz különböző táskák is beszerezhetők, amelyekbe elég sok fontos dolgot tudunk pakolni.

A férfi kerékpároknál pedig a váltó kap hangsúlyt, hogy hány sebességes a bicikli, mert ugye itt is a sebesség a fő szempont az uraknak, akárcsak a motoroknál és az autóknál.  Az ülés pedig nemtől és kortól függetlenül fontos, hiszen egy kényelmes ülésen ülve 20-30 km táv sem tűnik soknak, de egy rossz vagy rosszul megválasztott bicikliülés kínokat tud okozni akár 1 km megtétele után is.

Goetze Eco – Egy designos városi kerékpár

A Goetze a városi körülmények közt megvalósuló funkcionalitás és az ízléses és modern stilisztika ötvözete. A kerékpárt úgy tervezték, hogy a legnagyobb fokú komfortot ad használója számára a mindennapos közlekedés, parkolás, vagy épp a kerékpár szállítása során. A legkisebb részletekre fordított figyelem révén a Goetze kerékpár nem csak az utazás kényelmét nyújtja, de kialakításával is egyedi. Az elérhető színváltozatok széles palettája lehetővé teszi számunkra a saját egyedi stílushoz leginkább illő modell kiválasztását.

Tartsuk be a közlekedési szabályokat!

Az alapvető KRESZ szabályokat ismerni kell(ene) és betartani, illetve a kerékpározáshoz szükséges törvényileg előírt kiegészítőket használni és felszerelni. A saját és mások biztonsága érdekében. Akár kerékpárt szeretnénk, akár kiegészítőt akkor érdemes körülnézni a népszerű online webáruházakban.  Az ár és a minőség, mint mindenben ez esetben is nagyon fontos.

Még több

Programajánló