5 színésznő, akiket méltatlanul mellőz Hollywood

Megmutatjuk, szerintünk kik Hollywood legalulértékeltebb színésznői, akik túl tehetségesek ahhoz, hogy ne kapjanak meg minden létező díjat és ne szerepeljenek mindenhol IS.

Florence Pugh

Florence olyan szinten szellemül át egy-egy szerep alakításakor, hogy elég tőle egyetlen filmet (vagy épp sorozatot, merthogy abban is szerepelt) látnod, instant kedvenceddé válik. A Kisasszonyok Amy-jét a számtalan feldolgozás és a kiváló eredeti regény ellenére eddig egyedül neki sikerült szerethetővé varázsolnia, a Fehér éjszakákban brutálisan magával ragadó volt,  debütálása a Lady Macbeth-ben pedig egyszerűen kihagyhatatlan. Ennek ellenére mégis alig néhány ismerik a nevét, pedig Flo a való életben is hihetetlenül szerethető: csak nézd meg egyetlen főzős vagy táncolós videóját, és azonnal jobb kedvre derülsz.

Alulértékelt színésznők: Florence PughFotó: Profimedia – Red Dot

Elizabeth Olsen

Soha nem gondoltuk volna, hogy az Olsen-ikrek árnyékából kitörni ennyire nehéz lesz. Mary-Kate és Ashley már rég nem tényezők Hollywoodban, a húguk, Elizabeth viszont még mindig nem kapta meg az őt megillető elismerést. Hiába játszik le mindenkit már évek óta – muszáj látnod tőle például az Ingrid új életét vagy épp a Wind Rivert –, hiába oszlopos tagja a Marvel Univezumának, mégis hihetetlenül alulértékelt. De talán most, a WandaVíziónak köszönhetően talán végre többen is ráeszmélnek majd Hollywoodban, hogy Lizzie-t nem szabad kispadra ültetni.

Alulértékelt színésznők: Elizabeth OlsenFotó: Profimedia – Red Dot

Amy Adams

Mutass még egy olyan színésznőt Amerikában, akivel annyiszor bánt már el az Akadémia, mint Amy Adamsszel! Már hatszor jelölték Oscar-díjra (az eddigi karrierjében simán benne van ennek a duplája is), de egyetlen egyszer sem nyert. Pedig, ha van valaki, aki minden egyes alkalommal érti és ki is maxolja a feladatot, az ő. A tehetségének hatalmas terjedelme van, mindent IS képes eljátszani, legyen szó naiv Disney-hercegnőről, veszélyes végzet asszonyáról vagy önpusztító antihősről. Nagyon reméljük, hogy ha legközelebb díjra jelölik Amyt, akkor végre az aranyszoborral a kezében távozik az Oscar-gáláról.

Alulértékelt színésznők: Amy AdamsFotó: Profimedia – Red Dot

Elle Fanning

Még egy színésznő, aki nehezen tör ki a nővére árnyékából, pedig – és semmi bajunk Dakota Fanninggel – sokkal tehetségesebb. Elle egyelőre inkább csak naiva szerepeket kapott Hollywood szemellenzős producereitől, ám a Nagy Katalin – A kezdetek kreátora végre csak felismerte a benne rejlő lehetőségeket, így Elle végre megmutathatta, hogy karakterek, érzelmek és állapotok milyen széles skáláját képes előadni. Nem mellesleg pedig egy iszonyat cuki lányról van szó, aki nem veszi magát komolyan, mi pedig pontosan ezért imádjuk őt.

Alulértékelt színésznők: Elle Fanning Fotó: Profimedia – Red Dot

Elizabeth Debicki

Elizabeth méltatlanul ismeretlen a modell alakjához és mérhetetlen tehetségéhez képest. Bár gyakran szeretik rá osztani a „pszichopata gonosztevő bántalmazott felesége”-szerepet (Az éjszakai szolgálatNyughatatlan özvegyek, Tenet – csak hogy néhányat említsünk), de eddig még egyszer sem alakította ugyanúgy a karaktert. Ezt azért kevesen tudják utána csinálni! Feltűnt már A galaxis őrzői 2-ben is, de sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy kitörjön az alulértékelt-státuszból – bár tegyük hozzá, hogy névrokona, Lizzie Olsen az élő példa, hogy a Marvel erre nem garancia. Reméljük Dianaként A korona következő évadában végre a szakma és a közönség egyaránt felfigyel majd rá.

Alulértékelt színésznők: Elizabeth DebickiFotó: Profimedia – Red Dot

Tőlünk mindent megtudhatsz a kedvenc sztárjaidról:

Még több

Programajánló