10 csodás sziget, amire azonnal elcserélnéd a nappalidat

10 gyönyörű fotó 10 lenyűgöző szigetről – mi így próbáljuk enyhíteni az utazás iránti vágyadat, amíg végre nem áll minden vissza a normális kerékvágásba.

Már több, mint egy éve bámulod a nappalid négy falát, szóval nem csodálkoznánk, ha már minden festékpöttynek nevet adtál volna, miközben minden sejted utazásért kiált. Remélhetőleg hamarosan ennek vége, de amíg nem látogathatsz festői tájakra, addig hoztunk neked 10 csodás szigetet, amiben gyönyörködhetsz.

Komodo

Az indonéz szigetvilág több tízezer gyöngyszeme közül nehéz kiemelkedni, de a Komodo-szigetnek sikerült: a Pink Beachen az egész partszakasz rózsaszín (tényleg!) és egyszerűen gyönyörű, ráadásul a világon összesen 7 ilyen tengerpart található. Komodóra ezen kívül a nevét adó varánusz miatt is érdemes megnézni.

Utazás csodás szigetekreFotó: Getty Images/Jonne Seijdel

Indonézia

Indonézia önmagában is Délkelet-Ázsia egyik különleges országa, de ha még ilyen vadregényes szigetekre is lelsz a parton sétálgatás közben, akkor pláne felkerül a bakancslistádra.

Utazás csodás szigetekreFotó: Getty Images/12ee12

Burano

Imádjuk az olaszokat, Velencébe pedig legalább egyszer az életben mindenkinek el kellene látogatnia. De ha megvagy az olyan kötelező körökkel, mint a Sóhajok hídja meg a Szent Márk tér, ne hagyd ki Buranót sem. Ez egy igazi rejtett kincse a városnak, egy apró, színpompás sziget, amit egyszerűen csak nézni is jó.

Utazás csodás szigetekreFotó: Getty Images/Ivan Vukelic

Mauritius

Pálmafák, fehér homokos tengerpart, amíg a szem ellát, csodaszép, kéklő tenger…nem, ez nem egy Windows-háttérkép, hanem egy valódi hely: Mauritius. Azon belül is a Le Morne Brabant nevű félszigete, ami konkrétan a világörökség része.

Utazás csodás szigetekreFotó: Getty Images/Malorny

Costa Rica

Costa Rica délnyugati részén elterülő Corcovado Nemzeti Park egy félsziget, ami nem csak erről a festői partja miatt érdekes. Különleges ökoszisztémája van: a buja tengerpart mellett simán megfér a dzsungel, a mocsár és a mangrove fák. Nyilván nem lepődsz meg ha azt mondjuk, hogy ez egy természeti csoda.

Utazás csodás szigetekreFotó: Getty Images/Arctic Images

Muk-sziget

Ha a földi paradicsomra gondoltunk, akkor eddig ugyan nem tudtuk, de mindig Thaiföldnek ez a szigete, a Koh Mook (vagyis Muk-sziget) jutott eszünkbe. Ez az a fotó, amit kiteszel a faladra, és megpróbálod manifesztálni, hogy egyszer legyen lehetőséget eljutni ide.

Utazás csodás szigetekreFotó: Getty Images/Marco Bottigelli

Cousine-sziget

A Seychelle-szigetek kis ékszerdobozkája a Cousine nevű magán sziget, ami igen, azt jelenti, hogy akár az egész szigetet is kibérelheted és arra az időre az lesz a te, külön bejáratú oázisod. Álmodozni ér!

Utazás csodás szigetekreFotó: Getty Images/Martin Harvey

Navagio-öböl

A Navagio-, vagy másnéven Hajóroncs-öböl Görögország egyik legszebb tengerpartja. Kizárólag hajóval közelíthető meg Zákinthosz szigetének ez a része, nevét pedig a Panajótisz hajó roncsáról kapta. Egyetlen hátránya, hogy főszezonban elég zsúfolt tud lenni, de *sóhaj* ilyen áldozatra te is hajlandó lennél, nem? (Már ha nem lenne pandémia…)

Utazás csodás szigetekreFotó: Getty Images/guenterguni

Réunion

Madagaszkártól keletre, az Indiai-óceánban van egy aprócska kis földrész. Ez a Réunion nevű vulkáni sziget, amit gyakorlatilag kirándulásra teremtettek. Oké, nagyon szép Szilvásváradon a Fátyol-vízesés, de azért ezt nem tudja felülmúlni…!

Utazás csodás szigetekreFotó: Getty Images/Lepretre Pierre

Madeira

Câmara de Lobosnak hívják ezt a mesebeli kikötővárost, ami nem csak szemet gyönyörködtető, de képzeld, a híres madeira likőrbor alapanyagául szolgáló szőlő termőterülete is, ezért minden szeptemberben, a szüret idején borfesztivált tartanak. Lehet, hogy ez lesz az első úti célod, miután megkaptad a vakcinát?

Utazás csodás szigetekreFotó: Getty Images/Juergen Sack

Nagyon világot látnál már? Olvasgass még a témában:

Még több

Programajánló