10 film, ha már mindennél jobban hiányzik a tengerpart

Tudjuk, hogy már minden sejted a napos tengerpartra vágyik: ezért elhoztuk neked a legjobb tengerpartos filmeket, amikkel a kanapédról is nyaralhatsz.

10 film, ha már mindennél jobban hiányzik a tengerpart

Óriási hőség, koktél a kezedben, a háttérben halkan morajlik a tenger, neked pedig a legfőbb gondod, hogy nehogy leégj a nagy napozás közben. Ez egy elég ideális nyaralásnak hangzik, nem? Szerintünk is, éppen ezért pontosan tudjuk, mennyire vágynál már egy tengerpartos kiruccanásra. És bármennyire is szeretnénk mi lenni a jótündér keresztanyád, sajnos nem tudunk hirtelen járvány-mentesíteni, de cserébe egy picit közelebb hozhatjuk a nyarat – mégpedig a legjobb tengerpartos filmekkel!

És hogy mit sorolunk ide? Nos, nagyon egyszerű, minden olyan filmet, ami:

  • a tengerparton készült,
  • a tengerpartról szól,
  • tartalmaz legalább egy tengerpartos nyaralásos jelenetet,
  • mindez egyszerre.

Szóval, Piña Colada a kézbe, és már mehet is a válogatás a filmek között, amiket látván szinte érezni fogod naptej illatát, a víz hullámait a bőrödön és a homokot a lábujjaid között.

A tűzforró nap alatt

Egy hamisítatlan olasz nyaralásnak semmivel sem összetéveszthető a hangulata: napágyak és -ernyők végeláthatatlan sora, kedves emberek, isteni gelato és persze a fantasztikus tenger. Nem viccelünk, amikor azt mondjuk, A tűzforró nap alatt című olasz film már a legelső képkockájával tökéletes átadja az élményt és elrepít Olaszországba. Ja, és nem mellesleg egy cuki romkomról van szó, ami tele van szuper zenékkel!

Mamma Mia!

A Broadway musicalből lett kultfilmben az egyetlen megkérdőjelezhető elem maga az éneklés (igen, rád nézünk, Pierce Brosnan). Mert hát bárki, aki azt állítja, hogy nem felejti el azonnal az összes gondját, amint Meryl Streep belekezd a Dancing Queenbe az eldugott kis görög szigeten, az egyszerűen hazudik. A Mammai Mia! gyakorlatilag egy két órás reklámfilm Görögországnak a gyönyörű, mélykék tengerével és ropogós, fehér épületeivel.

Ibiza

Amikor nem csak a hasad süttetnéd a spanyol riviérán, hanem már egy hatalmas csajos buli is hiányzik, akkor engedd meg, hogy elvigyünk Ibizára. Öveket becsatolni, mert a lányok mellett nem más utazik veletek, mint az elképesztően dögös Richard Madden (aki a Netflix filmjében valahogy a szokásosnál is jobban néz ki?). Ibiza, jövünk!

Négyen egy gatyában

Ezzel a filmmel – ami a lista előző két pontjának tökéletes elegye –  egyszerre rögtön négy vakáción is részt vehetsz. A Blake Lively, America Ferrera, Alexis Bledel, és Amber Tamblyn főszereplésével készül Négyen egy gatyában egy baráti társaságról szól, akik felfedeznek egy csodanacit, ami mindannyiukra pont jól passzol. Ezt a farmert küldik körbe a nyár során egymás közt, mert hogy a szünetet mind a négyen teljesen máshol töltik. Bocsi a többiektől, de a kört Lena (Alexis Bledel) nyerte: Görögországban nyaral, ahol rátalál a szerelem.

Holtpont

Egy jó Keanu Reeves-film sosem rossz, ha kiszakadnál a valóságból, főleg, ha az óceán partján játszódik és szörfösökről szól. Ráadásul nem is a megszokott, rózsaszín románccal teli sztoriról van szó: a Holtpontban ugyanis Keanu egy FBI ügynököt alakít, aki beépül a Patrick Swayze-vezette szörfös bandába… Csakhogy egy idő után nem olyan biztos már abban, hogy le akarja buktatni őket.

Lepattintva

Leppatintva bizonyíték, hogy kevés Hawaiinál mesésebb földi paradicsom létezik: ez ugyanis még akkor is fantasztikus, ha felbukkan a híres exed az új rocksztár pasijával. Mindenki kedvenc Marshall Eriksenje az Így jártam anyátokkalból, Jason Segel ezúttal viccesebb, sőt aranyosabb, mint valaha ebben a romkomban, ami csak egy srácról szól, aki túl szeretne lenni a korábbi kapcsolatán.

Egy őrült pillanat

Ez a francia film Európa egy újabb szegletébe kalauzol: igen, a francia riviérára. Az Egy őrült pillanat már a címével elárulja, mire számíthatsz, az ígéretét pedig abszolút teljesíti. A film ugyanis két apa-lánya párosról szól, akik közös vakációra indulnak, csakhogy az egyik lány, Louna (Lola Le Lann) teljesen belezúg a barátnőja apukájába, Laurent-ba (Vincent Cassel). Ha egy nem szokványos tengerpartos filmre vágynál (ahol a part kifejezett fontos szerepet játszik), az Egy őrült pillanattal nem foghatsz mellé.

Kőgazdag ázsiaiak

Utazzunk most kicsit messzebbre Európától! A Kőgazdag ázsiaiak egészen Szingapúrig visz, miközben bemutatja Henry Golding és Constance Wu karaktereinek elbűvölő kapcsolatát. Amint véget ér a film, azonnal azon kapod majd magad, hogy repjegyeket nézegetsz Szingapúrba, de vigyázz: egy ehhez hasonló extravagáns utazáshoz legalább olyan kőgazdagnak kell lenned, mint a Young családnak!

A tehetséges Mr. Ripley

A tengerpartos eszképizmus mellett azért a kedvenc thrillereid izgalmairól sem mondanál le? A tehetséges Mr. Ripley a neked való film. Fogd az olasz Adriát, adj hozzá néhány vonzó személyt (Matt Damont, Jude Law-t és Gwyneth Paltrow-t, hogy egészen pontosak legyünk), rázd össze némi mesteri manipulációval és meg is kapod a nyár és a feszültség tökéletes elegyét.

Az utolsó nyár

Emlékszel milyen varázslatos volt az érettségi utáni utolsó nyár? Tudod, amikor mindenki elindul a maga kis útján, de még pont kiélvezhetik az abszolút szabadság utolsó napjait. Reméljük, hogy az idén végzős gimisek is megtapasztalhatják az érzést, de azért ha minden kötél szakad (vagy ha csak nosztalgiáznál) a Netflix KJ Apával és Maia Mitchellel pontosan azért vannak, hogy felidézzék ezt a megismételhetetlen hangulatot Az utolsó nyárral.

 

Elmenekülnél a szürke hétköznapokból?

Még több

Programajánló