Mit nézz a hétvégén? A 10 legjobbra értékelt film a Netflixen

Saját gyártású tartalmak, hollywoodi szuperprodukciók, nagy klasszikusok: bármilyen műfajhoz is legyen kedved, a Netflix igazi kincsesbánya. Mutatjuk a jelenleg legjobbra értékelt filmeket.

Mit nézz a hétvégén? A 10 legjobbra értékelt film a Netflixen

A koronavírus alapjaiban rendezte át a világot, és ezzel együtt a filmipart is. A stúdióknak pedig alkalmazkodniuk kellett az új helyzethez, amiben érthető módon óriási szerepet kapott a streaming. A szolgáltatók az elmúlt egy évben jól vették az akadályokat, és brutál erős felhozatallal rukkoltak elő. Most nézzük, hogy mik a legobban értékelt filmek a Netdlixen, mert a Bridgerton vagy a Törődöm veled után is van élet. 

A jelenleg legjobbra értékelt filmek a Netflixen (2021 április)

1. A keresztapa (1972)

IMDb: 9,1/10

Nem meglepő, hogy a Francis Ford Coppola rendezte klasszikus kerül az első helyre, hiszen az IMDb-n is már jó ideje ez a második legjobbra értékelt film az összesített listán.

2. A keresztapa 2. (1974)

IMDb: 9.0/10

Közvetlenül utána jön a második része a trilógiának, ami csak egészen kicsivel maradt le az első filmtől, ami lássuk be, óriási teljesítmény egy folytatás esetében.

3. A sötét lovag (2008)

IMDb: 9.0/10

Ekkora sikert szuperhősfilmnek még nem sikerült elérnie! Persze az értékelésnél alaposan közrejátszik Heath Ledger Joker-alakítása, ami után posztumusz ítélték neki a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Heath Ledger Joker.

Heath Ledger annyira beleélte magát Joker szerepébe, hogy az az életébe került. (Fotó: Getty Images/ Paul Kane)

4. Forest Gump 

IMDb: 8.8/10

Ki ne imádná Forest Gump vicces és egyben megindító történetét? A film és Tom Hanks alakítása is óriási siker volt, ami 1994 óta töretlen!

5. Eredet (2010)

IMDb: 8.8/10

Nem túlzás azt mondani, hogy ez Leonardo DiCaprio egyik legzseniálisabb filmje, és egyébként a legjobbra értékelt is. Már hosszú ideje az IMDb összesített listáján a 13. helyet foglalja el.

6. Az ír (2019)

IMDb: 8.7/10

Mostanra elmondható, hogy filmek tekintetében messze ez a legsikeresebb sajátgyártású produkciója a Netflixnek. Persze biztosra mentek az alktók, ugyanis bedobták a témában leghitelesebb színészeket: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci is szerepet kaptak a maffiadrámában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Irishman (@theirishmanfilm) által megosztott bejegyzés

7. Ryan közlegény megmentése (1998)

IMDb: 8,6/10

Tom Hanksnek többször is sikerült felkerülnie a legjobb filmek listájára, a Netflixére is, méghozzá másodjára a híres háborús drámával, a Ryan közlegény megmentésével.

8. Django elszabadul (2012)

IMDb: 8,4/10

Egy újabb film, amiben Leonardo DiCaprio szerepel, ezúttal Quentin Tarantino rendezésében, akinek egyébként ez lett a legjobbra értékelt filmje.

9. Pókember – Irány a Pókverzum (2018)

IMDb: 8,4/10

És az első animáció a listán, ami ráadásul szuperhősfilm is egyben! A Pókember – Irány a Pókverzum az összesített IMDb listán egyébként a 68. helyen szerepel.

10. A sötét lovag: Felemelkedés (2012)

IMDb: 8,3/10

Mi sem bizonyítja jobban, hogy eddig messze Christian Bale volt a legjobb Batman, mint hogy két filmmel is sikerült felkerülnie erre a listára! Persze azért ebben  Tom Hardynak is volt némi szerepe!

Kalandoznál még egy kicsit a Netflixen?

Még több

Programajánló