10 film, ami túl kemény ahhoz, hogy végignézd

Mindenkinek vannak megrázó filmélményei, olyanok, amiket még be sem tudott fejezni. Ha tudni szeretnéd, melyik alkotásokat kerüld el, ez a lista neked szól!

10 film, ami túl kemény ahhoz, hogy végignézd

Hollywood számtalan olyan megrázó filmet gyártott már a fennállása során, amit a) lehetetlen végignézni, b) képtelenség feldolgozni. A lista végtelen, ám most mégis kiválogattuk a legkeményebb alkotásokat, amiket a Redditen osztottak meg a nézők – ha jót akarsz magadnak, ezeket a filmeket messzire elkerülöd.

Jöjj és lásd

„Egy II. világháborús sztoriról van szó, aminek a főszereplője egy németek ellen harcoló fiatal szovjet fiú. A jelenetek annyira horrorisztikusak. Némelyik néha még mindig újra és újra eszembe jut és olyankor mindig rám jön a hányinger.”

 

Hetedik

„Mikor kijött a Hetedik, a feleségem épp várandós volt, pont úgy, mint Gwyneth Paltrow karaktere. Az egész olyan mélyen hatott rám, hogy be sem tudtam fejezni.

Fekete hattyú

„Tudom, hogy alapvetően ez nem egy félelmetes vagy véres film. De amikor gyerekkoromban láttam, én is profi balett-táncosnak tanultam. Olyan szinten megrázott a sztori, hogy egy hónappal később abbahagytam a balettot, mert egyszerűen nem bírtam.”

Köpök a sírodra

„Szörnyű erőszak-jelenetekkel van tele, amire nagyon nem számítottam. Azt hiszem, már három rész is készült belőle, de már az első is nagyon rosszul érintett.”

Oldboy

„Már csak ha rágondolok Park Chan-wook filmjére, hányingerem lesz. Főleg azért, mert olyan elképesztően beteg a főgonosz bosszúja.”

Apokalipszis most

„Tudom, hogy nagyon sokan imádják, de van egy jelenet, amikor a katonák megölnek egy egész családot, mert rejtegetnek valamit, amiről kiderül, hogy csak egy kiskutya… Akkor kapcsoltam ki, és azt kívántam, szűnjön meg a világ.” 

Antikrisztus

„Az Antikrisztus talán az egyetlen film, amin olyan kellemetlenül érintett, hogy lekapcsoltam és soha nem fejeztem be.”

Élve eltemetve

„Valójában a film nem árul zsákbamacskát: arról szól, hogy Ryan Reynolds karakterét élve eltemetik. Reynolds játéka beránt a sztoriba (egyedül őt látod a vásznon), de bárcsak ne tenné: utólag azt kívánom, ne néztem volna végig. Utána hetekig rosszul voltam.”

Millió dolláros bébi

„A Millió dolláros bébi hihetetlenül feldühített. Még mindig nem tudok nyugodtan beszélni róla.”

Az emberi százlábú

„Most tényleg senki nem mondta még Az emberi százlábút? Láttam az első részt, a másik kettőt messziről kerülöm.”

Ennyi borzongás elég is volt, ápold le a lelked egy nagy adag cukisággal:

Még több

Programajánló