Ezek voltak az évszázad legnagyobb filmes bukásai

Ezek a mozik sokkal rosszabbul teljesítettek, mint azt várták az alkotók és a rajongók. Meg fogsz lepődni az évszázad legnagyobb filmes bukásain!

Ezek voltak az évszázad legnagyobb filmes bukásai

Hiába a menő filmstúdió, tapasztalt szakemberek, szuper forgatókönyv vagy zseniális színészek, néha alakul úgy, hogy a költségvetés hatalmasra nő, a végeredmény pedig egyszerűen nem működik. A következő produkciókhoz mind nagy reményeket fűztek az alkotók és a közönség is, mégis bekerültek az évszázad legnagyobb filmes bukásai közé.

John Carter

Veszteség: 200 millió dollár

Ezt a merényletet a Disney követte el a rajongók ellen, és brutál nagy bukta lett a vége. A film Edgar Rice Burroughs’ híres fantasyregényét dolgozza fel, a rendező pedig Andrew Stanton volt, aki a WALL-E-t és a Némó nyomábant is igazgatta. Szóval így már azért érthető, hogy a költségek óriásiak voltak, a bevétel ehhez képest pedig nagyon alacsony, ugyanis a közönség és a kritikusok szerint is egy unalmas katyvasz lett az egész.

A magányos lovas

Veszteség: 190 millió dollár

A Disney stúdió másik óriási bukása A magányos lovas, amit még Johnny Depp és Helena Bonham Carter párosa sem mentett meg. Pedig A Karib-tenger kalózai rendezője jegyzi a filmet, és van benne csomó izgalom, western, akciójelenet, mégis az egész inkább komikus lett. A költségvetés viszont nagyon eldurrant, úgyhogy lényegében esélyük nem volt még nullára sem kihozni a filmet.

Arthur király: A kard legendája

Veszteség: 150 millió dollár

Egy tisztességes filmrajongó majd kiugrik a bőréből, ha meghallja, hogy Guy Richie hozzányúl egy történethez. Akkor pedig egyenesen extázisba jön, ha kiderül, a remake-hez Jude Law is csatlakozik. Szóval a sztori, a rendező és a húzószínész is adott volt, a próbavetítésen mégis elvérzett. Ezek után az alkotók nem adták fel (pedig kellett volna), még több pénzt öltek a projektbe és extra jeleneteket forgattak. A végeredmény mégis 150 milliós bukás lett…

47 Ronin

Veszteség: 150 millió dollár

Sajnos van az úgy, hogy Keanu Reeves sem elég ahhoz, hogy megmentsen egy filmet! És ezt már a bemutató előtt lehetett érezni, az alkotók mégsem engedték el a dolgot, és inkább bődületes összegeket költöttek marketingre, de persze ez sem segített. Végül addig bénáztak a bemutatóval, míg Japánban tartották meg a premiert (???), aztán csodálkoztak, hogy a helyiek nem voltak kíváncsiak a saját kultúrájuk egyik ősi legendájának hollywoodi verziójára. Nos, így jött össze a -150 millió dolcsi.

Holnapolisz

Veszteség: 147 millió dollár

És egy újabb Disney-bukta. Persze ne törjünk pálcát a fejük felett, hiszen a stúdió csak úgy ontja magából az új sorozatokat és filmeket, így egy-egy rosszabb darab náluk simán belefér. De azért nem lehet amellett elmenni, hogy a Holnapolisz egy kusza valami lett, amit azóta sem értenek teljesen a rajongók, főleg az nem tiszta, hogy ez most felnőtteknek vagy gyerekeknek készült. Pedig menő dimenziókon keresztül ugrálós sztorinak indult…

Pluto Nash kalandjai

Veszteség: 130 millió dollár

A film forgatókönyve már vagy húsz éve elkészült, valahogy mégsem filmesítette korábban meg senki. És nem véletlen! A sci-fi-vígjáték főszerepére Eddie Murphyt kérték fel, de még ez sem hozta lázba a nézőket. Pláne, hogy a végeredményt látva a színész nem volt hajlandó részt venni a reklámozásában, sőt még a premierre sem ment el, de még Alec Baldwin is le akarta vetetni magát a stáblistáról. És hát a stúdió is sejthette, hogy gáz van, mert a kritikusoknak nem vetítették le, a bemutatót pedig közel két évig tologatták, ennyi idő után viszont már szinte senkit sem érdekelt a dolog.

Pán

Veszteség: 125 millió dollár

Hugh Jackman, Rooney Mara és Cara Delevingne önmagában adhatna okot arra, hogy sikeres legyen egy film, de ezúttal az időzítés sajnos nem volt túl jó! 2005-ben mutatták ugyanis be az óriási költségvetésű, látványos Pánt, viszont lényegében senkit sem érdekelt. És ez nem is meglepő, hiszen 1994-ben volt már egy menő Hook, 2003-ban elkészült a Pán Péter, így a világ még egyáltalán nem állt készen egy újabb remake-re.

Zöld lámpás

Veszteség: 90 millió dollár

Elsőre nagyon menőn hangzik egy szuperhősfilm, amiben Ryan Reynolds a főszereplő. A nézők viszont szinte egytől egyig úgy érezték (és mi is!), ez mozi maga a büntetés. A film végtelenül gagyi lett, egy percig sem lehet komolyan venni, de még úgy is fájdalmas, ha paródiaként tekint rá az ember. Mázli, hogy Ryan azóta átigazolt a Marvelhez, és helyrehozta a hibáját egy tisztességes szuperhősfilmmel (Deadpool).

Viszont ha szeretnél jó filmeket is nézni:

Még több

Programajánló