Szeretted a Bridgerton-családot? Akkor ezeket a könyveket is imádni fogod

A Bridgerton-család nem az egyetlen sorozat Julia Quinn tollából, úgyhogy, ha már rongyosra olvastad a köteteket, itt az ideje másik olvasnivaló után nézni.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szeretted a Bridgerton-családot? Akkor ezeket a könyveket is imádni fogod

A Bridgerton-láz úgy söpört végig a világon, mint egy történelmi cunami, ami látványvilágával és karaktereivel mindenkit odaszegezett a képernyőhöz. Nyugodtan bevallhatod, hogy ebben Regé-Jean Page-nek is nagy szerepe volt, de az a jó hírünk van, hogy nemcsak az általa megformált Simon Bassett az egyetlen szereplő, aki után lehet epekedni. Következzen néhány remek sztori és főhős Julia Quinn többi könyvéből!

A Smythe-Smith kvartett

A Smythe-Smith lányok kvartettjéről egy dolgot biztosan lehet tudni: hogy nem tudnak hangszeren játszani. Hiába az ő műsoruk az év egyik legnagyobb társasági eseménye (amin a Bridgertonok is mindig megjelennek), a legtöbben csak anyáik unszolására vesznek részt a kicsit sem fülbemászó előadásokon, ami négy köteten is átível.

Julia Quinn könyvek

Az első részben (Mint a mennyben) Honoria Smythe-Smith próbálja leplezni, hogy teljesen odáig van a bátyja legjobb barátjáért, Marcus Holroydért. Persze, nem sok sikerrel, hiszen a férfi úgy ismeri őt, mint a tenyerét, és azt is tudja, hogy a lány szívéhez a süteményeken át vezet az út. Ennél édesebb párt (vagy édesszájúbbat?) még nem látott a világ.

A Micsoda éjszakában! Honoria bátyja, Daniel három év száműzetésből tér haza pont egy ominózus Smythe-Smith zenei esten, ahol azonnal szerelembe esik, de ahhoz, hogy elnyerje a titokzatos nő szívét, rengeteg megpróbáltatás vár rá, amiben minden lében kanál unokahúgainak, egy pásztorlánykának és egy unikornisnak is szerepe van. Az eredmény: felfordulás a köbön…

Hugh Prentice és Daniel sorsa összeforrt, amikor egy ostobaság miatt párbajra hívták ki egymást. Daniel külföldre menekült, Marcus pedig, aki maradandó sérülést szerzett, mindent elkövetett annak érdekében, hogy távol tartsa magát a nemesek világától. Egy Smythe-Smith estet azonban senki nem úszhat meg… Lady Sarah Pleinsworth csak a kínálkozó alkalmat várta, hogy végre alaposan beolvasson Hugh-nak, hiszen a párbaj kis híján az egész családját tönkretette. Vajon az éles nyelvű lány be tudja fogni addig a száját, amíg az első csók elcsattan? Az Egy csók… és minden más c. kötetből kiderül.

A híres (vagy inkább hírhedt) zenés alkalom negyedjére is megrendezésre kerül A Sir Richard Kenworthy titkai c. kötetben. Az este azonban meglepetéseket tartogat neked, illetve Iris Smythe-Smith-nek is, aki legjobb tudása szerint igyekszik a színpadon is láthatatlannak tűnni. A lány nem gondolja, hogy felkeltheti bárki figyelmét, de egy olyan kétségbeesett férfinek, mint Sir ​Richard, pont kapóra jön a lány visszafogottsága. Mire Sir Richard titka kiderül, már nem lehet semmi visszacsinálni és a kompromittált Iris számára csupán egyetlen lehetőség adott: a házasság.

A köteteket a Gabo kiadó kínálatában találod meg.

A Bevelstoke-trilógia

A Bevelstoke család tagjai szintén a londoni elit legmeghatározóbb tagjai közé tartoznak és legalább annyira szerethetőek, mint a Bridgertonok. Összetartásból és szövevényes szerelmi szálakból ebben a famíliában sincs hiány, de leginkább azért szeretjük őket, mert kevésbé „tökéletesek”, mint kedvenc Bridgertonjaink.

Julia Quinn könyvek

Miss Miranda Cheever rút kiskacsából gyönyörű hattyúvá nőtte ki magát, ahogyan azt a szomszéd, Nigel Bevelstoke, azaz Turner vikomt megjósolta gyerekkorában. Márpedig, ha egy lánynak ilyet mondanak, 10 éves korától csak arra vár, hogy meghódíthassa a nála idősebb férfi szívét. Az egyetlen aprócska probléma csak az, hogy Nigel nem hisz a szerelemben és elég makacs ahhoz, hogy kiálljon a véleménye mellett. A Miss Miranda Cheever titkos naplójából kiderül, sikerül-e a lánynak jobb belátásra bírnia a vikomtot.

Miranda legjobb barátnője Olivia Bevelstoke, tipikus úrilány, nem tipikus érdeklődési körrel. Meggyőződése ugyanis, hogy a szomszédban élő Sir Harry Valentine kém, és mindent megtesz azért, hogy kifürkéssze a titkát. Amivel Olivia nem számol, hogy a férfi valóban a belügyminisztériumnak dolgozik egy titkos projekteken és azt hiszi, a lány, aki állandóan figyeli, az ellenségnek dolgozik. Ebből csak katasztrófa lehet, de a részleteket megtudhatod az Ami Londonban történt c. kötetből.

Sebastian Grey, a Bevelstoke-ok unokatestvére gyűlöli nagybátyját, Newbury grófját. Ez fordítva is teljesen igaz, Newbury szívből utálja Sebastiant és mindent megtesz annak érdekében, hogy kizárja őt az örökségből. A megoldás mindkettőjük számára Annabel Winslow lenne. Az a lány, aki nem fél kimondani, amit gondol, és aki hajlamos elaludni a templomban. Hogy mi sül ki ebből? A Tíz dolog, amit szeretek magában c. sorozatzáróból kiderül.

A könyvsorozatot a Gabo Kiadó kínálatában találod.

A Rokesby-család

A Bridgertonok családfája elég szerteágazó ahhoz, hogy számos unokatestvérrel büszkélkedhessenek, és így még több szuper történet születhessen meg Julia Quinn világában. A Rokesby-trilógia három nagyon erős nő útját mutatja be, akik a nemesek tökéletes világába születtek, de abszolút kilógnak a sorból. A különcöket pedig mindig is bírtuk!

Julia Quinn könyvek

Billie Bridgerton és a Rokesby-fivérek gyerekként elválaszthatatlanok voltak, ezért mindenki azt gondolta, hogy végül Billie a jóképű Edward vagy kalandor Andrew mellett köt majd ki. A sors fintora, hogy amikor egy bokaficam miatt szüksége lett volna a fiúk segítségére, az egyetlen, akire szó szerint támaszkodhatott az idegesítő és pökhendi George volt. George, aki talán már nem is annyira idegesítő, mint korábban volt. Miss Bridgerton miatt, ahogyan a kötet címe is mondja, érdemes megváltozni.

Cecilia Harcourt fivére megsérül a csatamezőn. A lány nehéz helyzetbe kerül, mert a megoldást a vénkisasszony nagynénje vagy egy ármánykodó unokafivér jelentheti. Vagy mégsem… Cecilia keresztül vág a kontinensen, hogy a bátyját ápolja, de csupán Edward Rokesbyra bukkan, aki szintén ápolásra szorul. Így Cecilia azt mondja, ő a felesége. A Szerelem ​postafordultával nem csak egy romantikus sztori, hanem egy nagyon erős nő portréja is egyúttal, ezért annyira szerethető.

Poppy Bridgertont, a minden lében kanál természete nehéz helyzetbe hozza. Amikor egy barátnőjénél vendégeskedik, kalózok rabolják el, és hurcolják fel Andrew Rokesby hajójára, ahonnan nincs menekvés. Ha pedig egy fiatal, ártatlan lány egy csapat férfivel hajózik ki, az csak egyet jelenthet: botrányt, amit azonnal orvosolni kell, lehetőleg házassággal. A ​másik Miss Bridgerton is rengeteg szórakoztató pillanatot tartogat, ha valami igazán jó olvasnivalót keresel.

A Gabo Kiadónál keresd a sorozatot, ha tetszett.

Ha imádsz olvasni:

Címkék: A Bevelstoke-trilógia A Rokesby-család a Smythe-Smith kvartett bridgerton család julia quinn könyv olvasás program

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Programajánló

5 menő film, amit nem ne hagyj ki ma este a tévében

5 menő film, amit nem ne hagyj ki ma este a tévében

Használd ki a hétvége minden egyes percét, és ahelyett, hogy vasárnap este már a hétfői teendőidben kattogsz, inkább merülj a el a legjobb filmekben!

Mi történt az Originals vámpírjaival a sorozat óta?

Ha te is rá vagy kattanva a vámpíros sorozatokra, biztosan nézted a The Originalst is. Mutatjuk, mit csinálnak mostanában a főszereplők!

4 dolog, ami kiderül a Loki sorozat első részéből

Megnéztük Loki önálló sorozatának első részét, és egy rakás infót megtudtunk, amiket most veled is megosztunk. Vigyázz, extra spoileres a cikk!

Itt a nyár, ezt üzeni a Balaton vízhőmérséklete is

Kapd össze magad és rohanj haza a fürdőrucidért, ugyanis a Balaton végre kellemes hőmérsékletűre melegedett és csak arra vár, hogy csobbanj egyet!

Megtanult magyarul, és még 12 érdekesség Jessie Mei Li-ről, a Shadow and Bone főszereplőjéről

A fél internet jelenleg a Shadow and Bone sorozaton, és ezzel együtt a főszereplőkön kattog. Íme néhány izgis infó az Alina Starkovot alakító színésznőről, Jessie Mei Li-ről!

Tévés szerelmespárok, akiknek valójában nagyon mérgező volt a kapcsolata

Ez egy kiábrándító lista lesz a kedvenc sorozatos szerelmespárjaidról, akik körül ott villogott a vészjelző, csak eddig nem vetted észre, mert a rózsaszín szemüvegeden keresztül nézted őket. Felkészültél?

Nagyon úgy néz ki, hogy Loki a sorozatok világában is tarol

Eljött a nap, amit minden Marvel-rajongó, Tom Hiddleston-fan és Loki-szimpatizáns várt. A Disney+-on ma végre debütált a csínytevés istenének saját sorozata, az első kritikák pedig nagyon biztatóak.

Az új Szörnyella-filmből végre kiderül, miért utálja annyira a kutyákat

Nyilván nagyon nem oké, amit a 101 kiskutya főgonosza művel az állatokkal, de a Disney az új filmjében végre szolgáltatott valami indokot a kegyetlenségére. Megnéztük a Szörnyellát, megmondjuk, megéri-e neked is jegyet venni rá!

Minden, amit A nagy pénzrablás 5. évadáról tudnod kell

Szeptemberben jön a mindent lezáró, 5. évad, és végre kiderül, mi lesz Tokió, a Professzor, és a többi karakter sorsa A nagy pénzrablásban. De amíg várod, hogy elszaladjon ez a néhány hét, hoztunk némi infót a befejező évadról.

Ki vezeti majd Vasember után a Bosszúállókat?

Vasember nincs többé, a Bosszúállók viszont nem szűntek meg létezni. Úgyhogy megnéztük, kik a legesélyesebbek a kedvenc szuperhőseink közül, akik közül az egyik a többiek vezetőjévé válhat.

A nagy jeges térkép: 10 hely, ahol isteni kézműves fagyit kaphatsz

Végre hivatalosan is nyár van, ennek örömére pedig elhoztuk neked a legjobb kézműves fagyizókat a Balatontól Budapestig.

A leghíresebb forgatási helyszínek Horvátországban

Tudtad, hogy egy rakás szuperprodukciót forgattak már Horvátországban? Mutatjuk a legnépszerűbbeket!

Gondoltad volna, hogy ezek a Netflix sorozatok igaz történet alapján készültek?

Ha A koronát imádtad, akkor ezek is tetszeni fognak, ugyanis szintén megtörtént esemény alapján készítették őket.