5 brutálisan hosszú sorozat, amit TÉNYLEG megéri elkezdened

Ha van minisorozat, akkor létezik maxi is, a sok évad pedig sokkal nagyobb függéssel jár. Az alábbi sorozatoknak legalább 5 évaduk elérhető, és tényleg érdemes elkezdeni őket.

5 brutálisan hosszú sorozat, amit TÉNYLEG megéri elkezdened

Azt már megmutattuk, mik azok a sorozatok, amiket akár egyetlen hétvége alatt ledarálhatsz. De mi van akkor, ha te a hosszútávú elköteleződés híve vagy? Nyugi, akkor sem hagyunk ajánlók nélkül: összeszedtünk pár sorozatot, amikhez megéri hűségesnek lenni. Spoiler: ne is álmodj róla, hogy találsz közülük 5 évad hosszúságúnál rövidebbet.

Lucifer

Évadok száma: 6

Ha bejönnek a bűnügyi sorozatok, de kicsit már unod, hogy kizárólag földi halandók oldanak meg minden epizódban egy-egy rejtélyt, akkor a Lucifert ajánljuk. Erről a szériáról ugyanis hamar kiderül, hogy nem szimpla nyomozós sztori, hiszen maga a Sátán ugrott be a New York-i rendőrségre segítőnek. Így az alapszitu mellett egyre nagyobb teret nyernek az égi problémák démonostól, arkangyalostól és igen, Istenestől. A sorozatnak most jött ki az utolsó évada, szóval mikor kezdj bele, ha nem most?

Jane the Virgin

Évadok száma: 5

A fiatal, írónak készülő Jane megtudja, hogy véletlenül teherbe esett. Egy a probléma: még életében nem feküdt le senkivel. Az orvosi baki következtében kénytelen beletanulni az anyaságba, miközben két pasi között őrlődik – a gyerek biológiai apja, a szexi Rafael és az elképesztően aranyos szerelme, Michael között. A sorozat egyfajta szappanopera-paródia annak legbrutálisabb fordulataival, egy Latin Lover narrátorral (nem vicc, tényleg így szerepel a stáblistán) és egy nagy adag mágikus realizmussal. Rengeteg része van és szinte mindegyik egy-egy cliffhangerrel ér véget, de ne aggódj: imádni fogod a befejezést is.

Doctor Who

Évadok száma: 13

A brit sci-fi sorozat valójában már 36 évadot megélt: a ’60-as években indult, majd néhány évtized után friss lendülettel indult újra. Mi elsősorban az új Doctor Who-t ajánljuk kezdésnek, ha pedig már óriási fan leszel, nézelődhetsz a későbbi évadok között is. A z okos és szórakoztató széria egy időlordról szól, aki időn és téren át utazik különböző segítők társaságában. Valójában több ponton is belevetheted magad a Doctor Who-világába, a Doctor ugyanis néhány évadonként reinkarnálódik és teljesen új testbe költözik. Ha nem indítanál az 1. évaddal, akkor az 5. vagy 11. szezonokat ajánljuk – ezeken a pontokon ugyanis nemcsak a Doctor, de a sztori is új lapról indul, és ki tudja, meddig folytatódnak még a kalandok.

Új csaj

Évadok száma: 7

Jess, a kissé különc tanárnő egy szakítás után három srác lakótársává válik – az ő sztorijukat követjük az évadok során. A csapat története legalább annyira vicces, mint amennyire szeretnivaló, ráadásul tökéletesen bemutatja, milyen az élet a húszas-harmincas éveidben, amikor még te magad sem tudod, pontosan mit is akarsz kezdeni az életeddel. A sorozat már befejeződött, ezért ha elkezded, egy komplett csomagot kapsz, masnival a tetején.

Sütimester

Évadok száma: 12

Nem hagyhatunk reality nélkül sem, főleg, ha egy olyan műsorról van szó, ami mintha egy nagy bögre forró csoki lenne egy esős őszi délutánon. Soha nem gondolnád, de jobban fogsz izgulni azért, hogy a versenyzők elég keményre verjék a tojáshabot vagy épp ne essen össze a piskótájuk, mint az X-Faktor alatt a kedvencedért. Az amatőr cukrászok versenye egyszerre szívet melengető és vicces, ami egy instant függést okozó kombó. Ja, és ráadásul vannak különkiadások, amikor hírességek versenyeznek a sátorban. (Csak megsúgjuk, hogy James McAvoy epizódjánál nincs jobb.)

Kérsz még sorozatokat a listádra?

Még több

Programajánló