Tényleg olyan jók az idei Emmy-nyertes sorozatok? Segítünk, mit érdemes megnézned közülük

Idén végre rendes körülmények között rendezhették meg a televíziózás Oscarját, az Emmy-díjátadót. Lássuk, megérdemlik-e a 2021-es győztesek a szobraikat!

Tényleg olyan jók az idei Emmy-nyertes sorozatok? Segítünk, mit érdemes megnézned közülük

Tegnap rendezték meg a 2021-es Emmy-díjátadót, aminek idén is megvoltak a nagy győztesei és vesztesei – hogy pontosan kik távoztak szoborral, ide kattintva elolvashatod.. Így például a WandaVízió, ami ugyan 8 kategóriában is kapott jelölést, mégsem sikerült díjra váltania egyet sem, a másik oldalon viszont ott van A korona, ami 11 jelölésből 7-et győzelemmel zárt, ezzel az Emmy története során először lesöpörve mindenkit a dráma kategóriában. Nyilván ezt a két a sorozatot már pont te is rég ledaráltad, de mik azok a produkciók, amik bezsebeltek jelöléseket és/vagy díjakat, de eddig talán kimaradtak neked, viszont valóban megéri megnézni őket? Készítsd a listádat, mutatjuk a potenciális új kedvenceidet.

Tönkretehetlek

Díjak száma: 1

Az egyik legfontosabb sorozat, ami nem véletlenül nyerte el a legjobb forgatókönyvnek járó díjat. A Tönkretehetleknek Michaela Coel volt a kreátora, főszereplője, írója és társrendezője, sőt a saját élete inspirálta a történetet. Michaela ugyanis szexuális abúzus áldozata lett, amikor az ezt megelőző Chewing Gum című sorozatán dolgozott. Ugyanez történik a Tönkretehetlek főszereplőjével, Arabellával. A szexuális erőszak traumáját a széria bátran, ugyanakkor finoman szedi szét némi fekete humorral tálalva. Az eredmény pedig zseniális.

Ted Lasso

Díjak száma: 4

Ugyan a Ted Lasso „csak” 4 szobrot vitt haza (a Creative Arts Emmy-díjakkal együtt mondjuk 6-ot), a sorozat új rekordot állított fel mint a legtöbb jelölést kapó friss sorozat: a Creative Arts-szal együtt 20 kategóriában! És nagyon is megérdemelten. Jason Sudeikis sorozata egy örömteli, aranyos és úgy összességében pozitív hangulatú vígjáték, ami a végletekig optimista amerikai foci-edzőről, Ted Lassóról szól, akinek új szerepben kell helytállnia: egy angol Premier League labdarúgócsapat edzőjeként úgy, hogy fogalma sincs a hagyományos fociról. Akkor is érdemes belekezdened, ha nem rajongsz a sportokért, a szerethető karakterek ugyanis azonnal el fogják rabolni a szíved.

Easttowni rejtélyek

Díjak száma: 3

Az Easttowni rejtélyek három színészi kategóriában tarolt: Kate Winslet a legjobb női főszereplő, Evan Peters a legjobb férfi mellékszereplő és Julianne Nicholson a legjobb női mellékszereplő díját nyerte meg. És nem véletlen, hogy a 7 jelölésből pont ezeket sikerült szoborra váltania a sorozatnak. Hiszen annak ellenére, hogy első látásra kriminek tűnik – egy gyilkosság és egy eltűnt lány ügyében nyomoznak – valójában színtiszta karakterdrámáról van szó, melynek középpontjában Mare és az ő családi traumái állnak. Ezzel együtt a bűnügyi rejtélyek sem szorulnak háttérbe: pont ugyanolyan lebilincselő (és fordulatos!), mint amilyen szuperek a színészi alakítások.

A vezércsel

Díjak száma: 2

Ha eddig még nem kezdted el Beth Harmon sztoriját, mert attól tartottál, hogy a sok sakkozás és szakzsargontól unalmas lesz, akkor most szólunk, hogy szerencsére ez nagyon nem így van. Amint beszippant a történet (lehet, hogy az első percben, de az is lehet, hogy csak a második résztől), képtelen leszel abbahagyni. Amennyiben A vezércsel tehát eddig még kimaradt, akkor mindenképpen érdemes pótolni.

Bo Burnham: Inside

Jelölések száma: 1

Az Inside a legjobb előre rögzített különleges varieté-, zenés vagy szórakoztató műsor kategóriában lett jelölve, és bár örülünk a Hamilton győzelmének (amit szintén látnod kell!), mégis úgy érezzük, hogy Bo Burnham produkcióját vétek lenne nem ismerned. Talán TikTokozás közben már szembejött veled egy két dal az Insideból – mint a Bezos, a Welcome to the Internet vagy a White Woman’s Instagram – de a komikus korábbi netflixes specialjeihez hasonlóan ez sem kizárólag felhőtlen nevetésből áll. Az Inside-ban Bo tökéletesen megfogja, milyen is volt 2020 karanténban töltött időszaka és azt, hogy ez milyen durva hatással volt a mentális egészségünkre. Mert igen, stand uposként a parodisztikus dalaival továbbra is megnevettet, de ezúttal minden eddiginél mélyebbre nyúl és töri össze a szívedet. Elképesztően összetett élmény, amit egyszerűen át kell élni.

Készen állsz még több szuper sorozatra?

Még több

Programajánló