5 sorozat, amit tutira imádni fogsz, még ha nem is mered majd bevallani

Amikor egész héten ezerrel hajtasz a melóban, esténként tényleg semmi másra nem vágysz, mint hogy kiüríthesd az agyad? Pontosan erre valóak a guilty pleasure-sorik! Úgyhogy hagyj fel a bűntudattal és kapcsolj be egyet a listánkon szereplő szériák közül…

5 sorozat, amit tutira imádni fogsz, még ha nem is mered majd bevallani

Oké, hogy inkább a dokuszériákból vagy az igaz történeteket feldolgozó sorozatokból lehet tanulni, de azért néha jól jönnek azok a műsorok is, amiket egyáltalán nem lehet (sőt!) túlgondolni, szó szerint csak élvezni kell őket… szóval ne érzed magad rosszul, ha időnként egy-egy ilyen show is felbukkan a Netflix előzményeid között! (Nem véletlenül lett A Bridgerton család a streaming-szolgáltató legnézettebb showja.) Most megosztjuk veled a saját a guilty pleasure-listánkat, hogy még kevésbé lehessen bűntudatod: láthatod, mi is ledaráltunk már jó pár ilyen sorit.

Toy Boy

Nem létezik ma jobb példa a guilty pleasure sorozatokra a Netflixes Toy boynál, ami olyan, mintha a Magic Mike thrillerváltozata lenne. A széria középpontjában ugyanis egy sztriptíztáncos pasi, Hugo Beltrán (Jesús Mosquera) áll, aki egy vad buli után egy összeégett holttest mellett ébred. Az áldozat a nyomozók szerint az a befolyásos férfi, akinek a feleségével éppen Hugo kavart… Ő viszont semmire nem emlékszik az estéből, arról viszont meg van győződve, hogy csapdát állítottak neki. Bizonyítékok hiányában börtönbüntetésre ítélik, de hét évvel később egy fiatal ügyvédnőt, Triana Marínt (María Pedraza) megbíznak azzal, hogy vegye elő újra az ügyet és bizonyítsa Hugo ártatlanságát. A sztriptíztáncost szabadlábra helyezik és nyomozásba kezd a jogász segítségével. Lényeg a lényeg: közben visszatér korábbi szakmájához és haverjaihoz, szóval az akciójelenetek között elég gyakran láthatod vetkőzni Hugót, azaz Jesúst. De hidd el, az Ivánt alakító José de la Torre is azonnal belopja majd magát a szívedbe… A sorinak eddig két évada készült el, a második szeptember 26-án debütált.

Virgin River

A Robyn Carr regényei alapján készült szériában minden megvan, amire akkor vágyunk, ha éppen nem vagyunk a toppon: gyönyörű táj, egy mindent felemésztő szerelem, ami elé természetesen számtalan akadályt állít az élet (illetve a forgatókönyvírók) és bónuszként még a főszereplő pasi, azaz Martin Henderson is felér egy eye candyvel. Adott egy ápolónő, Mel Monroe (Alexandra Breckenridge), aki új életet akar kezdeni egy magánéleti tragédia után, ezért mindent maga mögött hagy és Virgin Riverbe költözik. Ahol természetesen már az első estén megismerkedik a leendő pasijával. Egyébként felesleges is lenne túlságosan komoly mondanivalót várni a showtól, ahogyan a Szerelmünk lapjait is pontosan olyannak szeretjük, amilyen. Kicsit nyálas, egyáltalán nem életszerű, de mégis imádni való. Néha egyszerűen csak arra van szükségünk, hogy lássuk, az igaz szerelem minden akadályt is legyőzhet – legyen szó akár lövöldözésről, poszttraumás stressz szindrómáról vagy régi kapcsolatok árnyékáról. Három évad már kint is van a Netflixen, de jó eséllyel a negyediket is berendelik.

The Hook Up Plan

A francia romantikus vígjátéksorozat sztorija végtelenül egyszerűbb, de mégis szívmelengetően édes. A főszereplő Elsával (Zita Hanrot) pedig nagyon könnyű azonosulni: épp a harmadik X küszöbén áll, de éppen semmi sem oké az életében. A munkája nem lelkesíti, ráadásul nem tud túllépni az ex pasiján, aki már több éve dobta őt. Az egyik legjobb barátnője viszont nem bírja tovább nézni a boldogtalanságát, ezért felbérel egy férfi eszkortot, Julest (Marc Ruchmann), hogy vigye el Elsát pár mesébe illő randira. És ugye nem is kell mondanunk, hogy a lány és az áludvarló végül tényleg egymásba szeretnek? Az eddig 15 részes sorozatnak (a harmadik évad készítését már bejelentették) a világon semmi más küldetése nincs annál, mint hogy szórakozhass egy kicsit és a hullámvölgyeket megpróbáld mosolyogva szemlélni a valóságban is. Erre a célra pedig száz százalékig tökéletes.

Bűnös vágy (Dark Desire)

A mexikói erotikus thrillert szerencsére akár egy hétvége alatt le lehet darálni, ugyanis, ha belekezdesz, valószínűleg nem akarod majd leállítani. A sori legelején Alma (Maite Perroni) bulizni megy a legjobb barátnőjével, Brendával (María Fernanda Yepes), ahol belefutnak egy fiatal srácba, Daríóba (Alejandro Speitzer). Mivel Alma éppen arra gyanakszik, hogy a férje megcsalja őt a titkárnőjével, így enged a kísértésnek és lefekszik Darióval, de másnap reggel kijelenti neki, hogy ő pusztán egy éjszakás kalandra vágyott. A gond csak az, hogy az alkalmi szeretője nem sokkal később felbukkan az egyik előadásán… Mindeközben holtan találják a Brendát az otthonában, úgyhogy még egy nyomozási szál és számtalan rejtély is bekerül a történetbe. A széria egy ponton már eléggé szappanoperássá válik, de még így sem lehet abbahagyni.

Dinasztiák (Dynasty)

A pletykafészek kreátorai, Josh Schwartz és Stephanie Savage újraálmodták az 1980-as évek azonos című szappanoperáját a Carrington családról. Tulajdonképpen semmi másról nincs szó, mint ármánykodásról, elképesztő fényűzésről, eltitkolt gyerekekről, szeretőkről, hatalmi harcokról és lenyűgöző ruhákról. De bármennyire is sekélyes a világ, amit a Dinasztiákban megismerünk, a show a Gossip Girlhöz hasonlóan simán függőséget okoz. Ha például stresszes napod volt a melóban, akkor ezzel simán kikapcsolhatod az agyad az állandó kattogásból. A Fallont alakító Elizabeth Gillies pedig tutira a kedvenced lesz, mert olyan, mintha Blair Waldorf még céltudatosabb lánytesója lenne.

Jöhet pár komolyabb sorozat is?

Még több

Programajánló