Ha imádtad A nagy pénzrablást, mindenképpen nézd meg ezeket a sorozatokat és filmeket

Amíg A nagy pénzrablás ötödik évadának második felére várunk, gondoltuk, enyhítjük kicsit a Professzor és csapata hiánya okozta űrt az életedben.

Ha imádtad A nagy pénzrablást, mindenképpen nézd meg ezeket a sorozatokat és filmeket

Igen, december 3-a még elég messze van. Ez alatt úgy nagyjából 456 ezerszer újra tudod nézni A nagy pénzrablást, de ha az ismétlést inkább az ötödik évad második felének bemutatója előttre tartogatod, viszont addig sem szeretnél a kedvenc sorozatod hangulata nélkül maradni, akkor most nagyon figyelj. Mindegy, mi fogott meg a kis városneves rablóbandában, minden szempontra találtunk szuper pótlékot – filmeket és sorozatokat egyaránt. Szóval, ha azért szeretted a Money Heistet, mert

…spanyol: Túl a vörös kanapén

Ugorj fejest a Money Heist alkotóinak másik sorozatába, ami Spanyolország mélyebb bugyraiba kalauzol. Három prostituáltként fogva tartott lányról szól, akiknek minden vágyuk elmenekülniük a sztriptízbárból, ahol dolgoznak. A szabadulás viszont nem olyan egyszerű, végleg elszakadni pedig még nehezebb. A Túl a vörös kanapén a Money Heisthez hasonlóan tele van akcióval, rengeteg lövöldözéssel és a felépítésük is emlékeztet egymásra: Tokió helyett ezúttal a három lány narrálja a saját történetüket, amit jó néhány visszatekintéssel mesélnek el. Ja, és ha tetszett a Tokió utolsó évadban felbukkant szerelmét alakító Miguel Ángel Silvestre, akkor örülni fogsz, mert itt ő lesz az egyik gengszter, aki üldözésbe veszi a csajokat.

…bejön a heist műfaja: Ocean’s Eleven

A heist nemcsak A nagy pénzrablás angol címének egy része, hanem konkrétan egy műfaji megnevezés. Egészen pontosan a gengszterfilm egyik alműfaja, a lényege pedig, hogy különböző területeken tehetséges bűnözők összeállnak egy nagy balhé erejéig. Miután pedig megszerezték a pénzt, szétszélednek a világban. A mi egyik kedvencünk ebben a kategóriában egyértelműen az Ocean’s-trilógia, azon belül is az első rész. Ahogy a Money Heistben, úgy itt is egy lehetetlen küldetésre vállalkoznak a rablóink, hogy eddig soha nem látott mennyiségű bankjeggyel távozzanak. Megvan a mesterterv, a stílus és a szuper csapat, szóval heistra fel!

…imádod a váratlan fordulatokat: A tégla

A Professzornak mindig van egy terve, még arra az esetre is, ha nincs. De sajnos nem szokása egyszerre beavatni minket minden elágazásba és apró részletbe, ezért újra és újra felrobban a fejünk a sokkoló csavaroktól. Ha ez az az izgalom, ami miatt nézed A nagy pénzrablást, akkor imádni fogod az olyan fordulatos filmeket is, mint A tégla Martin Scorsese-től. A Leonardo DiCaprio és Matt Damon főszereplésével készült film ráadásul nemcsak ebben hasonlít a kedvenc netflixes produkciódra: mert ha a Professzor és Raquel, azaz a gengszterek és a rendőrség párharcát is bírod, akkor készülj, mert A tégla szó szerint erről szól.

…fantasztikus a zenéje: Baby Driver

Money Heist nem lenne az, ami a Bella Ciao nélkül. De nem kell ahhoz kizárólag olasz forradalmi dalokat használni, hogy lenyűgöző soundtracket kapjunk. Ezt pontosan tudja Edgar Wright is, aki a Baby Driver című filmjét nem elég, hogy telepakolta szuper számokkal, de szinte minden jelenetet a zenék ritmusára vágott meg, így a dallamok legalább olyan fontos szerepet kaptak a sztoriban, mint maga a bankrablás. Igen, újabb egyezés.

…kötődsz a karakterekhez: Vis a Vis

Újabb spanyol sorozat a láthatáron, amit szintén az az Álex Pina alkotott, aki a Túl a vörös kanapénért és A nagy pénzrablásért felel. Éppen ezért garantált az Orange Is the New Blackhez hasonlóan női börtönben játszódó sztori minősége. De nem ezért ajánljuk a Vis a Vis-t, hanem mert itt két nagy kedvencedet is viszontláthatod: Nairobit (Alba Flores) és Alicia Sierrát (Najwa Nimri).

Mindent tudsz a kedvenc rablóbandád tagjairól?

Még több

Programajánló