Pár részes sorozatok a Netflix és az HBO Go kínálatából, amikkel átvészelhetsz otthon egy esős hétvégét

Szakadó esőt jósoltak szombatra és vasárnapra, szóval eszedben sincs kimozdulni? Készítsd el a kedvenc teádat vagy forró csokidat, mi pedig már mutatjuk is, hogy melyik miniszériákat érdemes bekapcsolnod a streaming-szolgáltatók kínálatából.

Pár részes sorozatok a Netflix és az HBO Go kínálatából, amikkel átvészelhetsz otthon egy esős hétvégét

Az időjárás a négy fal közé száműzött a hétvégére, szóval szükséged lenne egy olyan sorozatra, amivel elütheted az előtted álló két napot? Megspóroltunk neked egy kis időt, ugyanis mi már össze is gyűjtöttük azokat a miniszériákat, amikkel tökéletesen kizárhatod a külvilágot szombaton és vasárnap. A streaming-szolgáltatók szerencsére tele vannak pár epizódos sorikkal, úgyhogy akár nevetésre, akár romantikázásra, akár izgalmakra vágysz, nem fogsz unatkozni!

Valeria

A romantikus vígjáték Madridban játszódik, szóval már csak azért is érdemes bekapcsolnod a sorit, hogy legalább képzeletben melegebb tájakra repülhess egy kicsit. Ráadásul szinte kizárt, hogy ne tudj legalább egy kicsit azonosulni a főszereplő karakterrel: a húszas évei végén járó Valeria ugyanis úgy érzi, mintha semmi sem alakulna jól az életében. (Egy-egy ilyen időszakon mind átesünk néha…) Lehetőséget kapott arra, hogy regényt adjon ki, de valahogy képtelen megírni azt és még bűntudata is van amiatt, hogy inkább munkát kellene vállalnia és pénzt keresnie. Közben a férjével való kapcsolata is éppen hullámvölgybe kerül, ami az sem segít, hogy megismer egy Víctor nevű srácot, aki aztán ezerrel elkezd hajtani rá. (Hidd el, amint felbukkan a képernyődön az őt alakító Maxi Iglesias, nem akarod majd kikapcsolni a szériát.) A soriból ugyan már két évad is felkerült a Netflixre, de még így is csak 16 részből áll, tehát bőven belefér egy hétvégébe.

Dash és Lily

Ha te is azok közé tartozol, akik szeptember elsején ünnepélyesen is elkezdik visszaszámolni a napokat karácsonyig, akkor egyértelműen a mindössze 8 epizódos Dash és Lilyt kell ledarálnod. A történet szerint a kicsit különc és introvertált Lily ismerkedés céljából elrejt egy kihívásokkal teli piros füzetet egy könyvesboltban a karácsonyi ünnepek közeledtével, amit Dash talál meg. A srác azonnal el is kezdi követni a nyomokat, hogy rájöjjön, ki is hagyta ott a könyvecskét, de Lily egyáltalán nem egyszerű ellenfél a bújócskában… A két magányos New York-i tini egymásra találásáról szóló sztori szívmelengetően édes, úgyhogy garantáltan boldogabban és optimistábban zárhatod majd be a Netflixedet az utolsó rész után.

The mess you leave behind

A romantikázás helyett inkább egy borzonganál egy kicsit a hideg őszi hétvégéken? Akkor csekkold a The Mess You Leave Behind című spanyol miniszériát. Magyarországon ugyan kevésbé kapták fel, pedig elképesztően izgalmas és csupán 8 részből áll. Ráadásul az egyik főszerepet nem más alakítja, mint Arón Piper, akit már jól ismerhetsz a szintén Netflixes Elite Anderjeként. A sori elején éppen új irodalomtanárt kapnak a diákok egy spanyol kisváros gimnáziumában, miután az előző oktató, Viruca rejtélyes körülmények között elhunyt. Helyettese, Raquel azonban hamar rájön, hogy a tanulóknak egészen különleges kapcsolata volt az elődjével és arról is hamar meggyőződik, hogy a nő gyilkosság áldozata lett. Úgyhogy elkezd nyomozni a halála után…

Easttowni rejtélyek

Ha még mindig nem volt elég az adrenalinból, akkor lépj át HBO Go műsortárába és nézd meg az Easttowni rejtélyeket Kate Winslet főszereplésével. A hét epizódos sorozat középpontjában a pennsylvaniai Mare Sheehan nyomozó áll, aki ezerrel azon dolgozik, hogy kideríthesse, ki ölt meg egy tinédzser anyukát és közben egy korábban eltűnt lány ügyét is próbálja megfejteni. De hiába a szakmai siker, a magánélete romokban hever: fia öngyilkossága után szembe kell szállnia drogfüggő menyével az unokája felügyeletért.

Jelenetek egy házasságból

Az HBO Go újdonságáról még akkor is hallanod kellett, ha ritkán olvasol híreket, az Instán lehetetlen lett volt kikerülni Jessica Chastain és Oscar Isaac brutálszexi vörös szőnyeges pillanatait a sori bemutatójáról. (Mi azóta is lelassított verzióban nézegetjük azokat a bizonyos felvételeket.)

A Jelenetek egy házasságból egyébként egy Ingmar Bergman klasszikussá vált miniszériájának remake-je, szóval a történet már egyáltalán nem ismeretlen. Egy házaspár kapcsolatát mutatja be kegyetlen őszinteséggel annak minden jó és rossz napjaival együtt.

Már kivégezted mindegyik sorit?

Még több

Programajánló