Ezeket a horrorfilmeket akkor is bírni fogod, ha utálod a műfajt

Mindegy, miért utálod a horrorfilmeket, az alábbi listáról még te is találsz majd magadnak valamit, ami tetszeni fog. Igen, ez egy ígéret.

Ezeket a horrorfilmeket akkor is bírni fogod, ha utálod a műfajt

Vannak, akik imádják, ha megijedhetnek és a leggusztustalanabb és parább dolgokon izgulhatnak a mozikban. De valljuk be, nem meglepő, hogy olyanok is léteznek, akik köszönik szépen, inkább nem töltenének el másfél órát a legrosszabb félelmeik és rémálmaik társaságában. Ez a lista nekik szól: az alábbi filmek ugyanis bár a horror műfajához (is) tartoznak, mégsem olyan hardcore képviselői a zsánernek, így biztosan élvezni fogod te is. Még úgy is, ha amúgy utálod a horrort.

Aki bújt

Margot Robbie hasonmása, Samara Weaving egy menyasszonyt alakít, akinek nagyon nem úgy alakul a nászéjszakája, ahogy tervezte. Grace ugyanis egy társasjáték gyártó dinasztiába házasodik bele, ahol a hagyomány szerint minden új családtagot egy-egy parti játékkal köszöntik. A társas műfaját a véletlenre bízzák, ami lehet a sakktól kártyáig bármi – akkor van baj, ha a bújócskára kerül a sor. Merthogy itt mindennél fontosabb, hogy sikeresen elbújj: ha megtalálnak, megölnek. Grace szerencsétlenségére persze, hogy bújócskáznia kell, így veszi kezdetét az egy éjszakán át tartó küzdelem a túlélésért. Az Aki bújt izgalmas, mint egy thriller, meglepően vicces, de megvannak benne a természetfeletti és a gore elemek is, amiket egy átlag horrorban is megtalálsz.

Tűnj el!

Tűnj el! hihetetlenül félelmetes, de nem azért, mert tele van jump scare-rel – hanem azért a társadalomkritikáért, amit Jordan Peele megfogalmazott a történetben. Oké, néha vannak hirtelen ijesztgetések, de valójában a rasszizmus és a tökéletesnek tűnő kertváros itt az, ami igazán horrorisztikus. Kihagyhatatlan film.

Ház az erdő mélyén

Chris Hemsworth egyik első amerikai filmjét valószínűleg a horror-fanok tudják a legjobban értékelni, mivel tele van utalásokkal klasszikus horror témákra és a műfaj filmjeire, de akkor is abszolút élvezhető, ha még életedben egyetlen horrort sem láttál. Lehet, hogy elsőre kicsit parának fog tűnni, de amint kicsit a dolgok mögé kezdesz látni, annál sűrűbben bólogatsz mindentudóan ahelyett, hogy a kezed mögé rejtenéd az arcod. És hogy miről szól? Jobb, ha vakon mész bele, a Ház az erdő mélyén úgy lesz igazán izgalmas.

Éjjeli féreg

Oké, az Éjjeli féreg nem kimondottan horrorfilm. Sőt, talán ez áll a listán a legtávolabb a műfaj hagyományos képviselőitől. De talán ezért olyan tökéletes választás azoknak, akik egy kicsit megtapasztalnák a creepy-érzést, anélkül, hogy azt az adott film túltolná. Jake Gyllenhaal élete egyik legjobb alakítását hozza Lou Bloomként, akinek foglalkozása, hogy a legdurvább hírekről készít felvételeket és adja el a tévé csatornáknak. A filmből így tehát nem hiányozhatnak a véres jelenetek, de emellett van benne némi fekete humor is, ami valahogy csak még kényelmetlenebbé teszi az egész moziélményt.

Hang nélkül

Igen, a Hang nélkülben vannak szörnyek, igen, félelmetes. De ugyanakkor izgalmas, érzelmes és ha egyszer elkap, a végéig nem enged el. Mi mondjuk inkább egyfajta sci-fi thrillerként aposztrofálnánk horror helyett, hiszen egy család menekülését és küzdelmét a túlélésért nézed végig egy disztopikus jövőben, ahol a legkisebb zajra lecsapnak az emberekre a szörnyek. Ha gyűlölöd az ijesztő filmeket, a Hang nélkül neked való: egy idő után már rég nem a szörnyek jelenléte lesz a legfontosabb, amire a sztoriban figyelni fogsz.

Te ellenben bírod a gyűrődést? Horror-fanoknak a következő filmeket ajánljuk:

Még több

Programajánló