Brutális filmek, amik igaz történeten alapulnak

Ezek a valóban megtörtént esetek annyira betegek és rémisztőek voltak, hogy Hollywood azonnal filmet forgatott belőlük.

Brutális filmek, amik igaz történeten alapulnak

Megvannak azok a horrorfilmek, amik csak azért írják ki az elejére/végére, hogy „megtörtént események alapján”, hogy még jobban rád ijesszenek? Na, az alábbi produkciók nagyon nem ilyenek. Itt tényleg igaz történetekről van szó, bármennyire is hihetetlennek vagy parának tűnnek. Ezek a sztorik pedig olyan brutálisak voltak, hogy elkerülhetetlenül inspirálták Hollywoodot, és így születtek meg a következő filmek.

Sikoly

Danny Rolling, azaz a Gainesville-i hasfelmetsző négy nap leforgása alatt öt diákot gyilkolt meg a floridai lakásukon 1990-ben. A gyilkos fegyvere minden esetben a kés volt. Ezek a brutális támadások adták a Sikoly ötletét, ami bemutatta Ghostface-t, a filmtörténelem egyik legparább gonosztevőjét.

Hívatlanok

Hívatlanok sztoriját egy erdőszéli házban elkövetett négyes gyilkosság inspirálta, ami a kaliforniai vidéken történt. És miért is ne csináltak volna ebből filmet? Semmi sem félelmetesebb annál, mint mikor azt hiszed, biztonságban vagy és egyedül, aztán rájössz, hogy nagyon nem. Ráadásul a Keddie-gyilkosságoknak nevezett eset megoldatlan bűnügy maradt, ami csak még creepybbé teszi az egészet.

Démonok között

1971-ben egy házaspár egy Rhode Island-i farmházba költözött az öt lányával. Kísérteties dolgok kezdtek történni, többek között szellemeket láttak és még meg is szállták egyiküket. A családot kilenc teljes évig kísértetették a házukban, ami két paranormális nyomozó, Ed és Lorraine Warren figyelmét is felkeltette. Őket követi a Démonok között, sőt: Lorraine konzultáns volt a film során, ami garantálta, hogy az adaptáció pontos ÉS para lett.

Rémálom az Elm utcában

A hirtelen szívhalál egy nagyon valós, de nagyon ritka jelenség. Miután Wes Craven az újságban olvasott egy kisfiúról, akinek pontosan ez okozta a halálát, miután túl félelmetesek voltak az álmai, meg is született a Rémálom az Elm utcában alapkoncepciója. Sok szerencsét ma este a nyugodt alváshoz!

Távozz tőlem, Sátán!

Ralph Sarchie egyszerre volt a New York-i rendőrség őrmestere és démonológus, aki több tucat ördögűzésen vett részt. Beware the Night című könyvében megírta az összes természetfeletti és kísérteties találkozóit, amit végül a Távozz tőlem, Sátán!-ban dolgoztak fel.

via

Bírod a durva filmeket? Akkor ezeket is add hozzá a listádhoz:

Még több

Programajánló