Kvíz: ez a Netflix újdonság passzol hozzád leginkább a személyiséged szerint

Ötleted sincs, melyik új sorozatot kezdd el darálni? Töltsd ki villámgyors kvízünket, és máris mutatjuk a személyiségednek megfelelő győztest!

Kvíz: ez a Netflix újdonság passzol hozzád leginkább a személyiséged szerint

Nyáron talán nem volt szíved bent kuksolni és sorozatokat nézni, most viszont lelkifurdalás nélkül zsibbadhatsz a Netflix előtt. Nem tudod eldönteni, mit nézz, és nem szívesen bíznád a döntést egy algoritmusra? Akkor töltsd ki villámgyorsan a következő Cosmo-kvízt, hogy egészen biztosan a személyiséged vagy az aktuális hangulatod alapján szörfözhess az újdonságok között.

Fotó: Sam Taylor/Netflix / Johan Paulin

1. Mise éjfélkor

Ha bírod a horror műfaját, kifejezetten szeretted A Hill-ház szellemét és annak folytatását, a Bly-udvarház szellemét, akkor érdemes behabzsolnod Mike Flanagan új sorozatát, a Mise éjfélkort is. A sztori kellően lassú, hogy a megfelelő pillanatban ijesszen halálra, és gyönyörű helyen játszódik, hogy megfeledkezz róla: még mindig egy horrorfilmet nézel. A 7 részes sorozat egy világtól elzárt kis szigeten játszódik, ahol egyre több gyanús és misztikus dolog történik. FYI: Ha van macskád, SEMMILYEN körülmények között ne nézd meg, és inkább válassz egy másik sorozatot a listáról.

2. A nagy pénzrablás

Bár szívünk szerint egyben daráltuk volna le A nagy pénzrablás 5. évadát, a Netflix úgy döntött, két részletben tálalja. És milyen jól tette! Az 5. évad első 5 része ugyanis pont olyan tömény, mintha egy teljes évad lenne, ráadásul olyan áldozatot hoz, amit tényleg hónapokig tart majd megemésztened. Ha eddig valamiért kimaradt a listádról ez a spanyol csoda, de szívesen edzed az idegrendszered izgalommal, mindenképpen ásd bele magad, hogy maximálisan képbe kerülj a decemberi fináléig.

3. Szexoktatás

A Netflix sorozata úgy beszél a szexről, hogy közben egy percig sem érzed magad zavarban (na jó, talán egy picit) vagy kioktatva, viszont elképesztően jól szórakozol, és a legutolsó karaktert is megszereted. De ahhoz is jól ért, hogy ésszel és szívvel nyúljon a marginalizált témákhoz, és ha kellően befogadó vagy, csak még jobban kinyitja előtted a világot.

4. A póz

Ryan Murphy underground sorozata, A póz az utolsó évadához ért, és kész rá, hogy összetörje a szíved. A péntek esti bálok világa megváltozott, az AIDS-korszak kegyetlenül szedi az áldozatait, kedvenc szereplőidnek pedig szembe kell nézni a ténnyel: a világ keményebb, mint hitték, de akkor sem adják fel. A 3. évad nem csak azért különleges, mert elképesztően inspiráló látni, honnan hová jut ez az egymást támogató közösség, de azért is, mert több visszatekintést tartalmaz, mint az első két évad együtt, így komplett eredettörténetet kapsz majd bizonyos szereplőkhöz.

5. Young Royals

A svéd sorozat, ami akkora siker volt, hogy a 6 részes első évad után be is rendelték a folytatást, és amit a Google-felhasználók 99 százaléka egyöntetűen imádott. Van itt minden, amire szükséged van: cuki trónörökös, Wilhelm, aki az új iskolájában döbben rá, hogy merőben másra vágyik, mint amit a királyi család elvár tőle, egy édes srác (helló, Simon), akibe fülig szerelmes lesz főhősünk (és jó eséllyel te is), és egy ügyeletes Ramsay Bolton/Draco Malfoy (szia, kedves August), akit egyszerűen imádsz majd utálni. A Young Royals egyszerre osztályharc és egy csokornyi kérdés – képes rá a monarchia, hogy változzon, vagy szépen lassan összeroppan a szemünk előtt?

Van még néhány tippünk, mit érdemes megnézned:

Még több

Programajánló