A Szexoktatás zaklatós jelenete a forgatókönyvíró saját traumatikus élménye alapján készült

A szereplőknek még a csigák szexuális életével is meg kellett forgatás közben ismerkedni…

A Szexoktatás zaklatós jelenete a forgatókönyvíró saját traumatikus élménye alapján készült

Több mint egy év várakozás után végre visszatért a Szexoktatás legújabb, 3. évada a Netflixre. A várakozás ezúttal azért is volt kifejezetten feszült, mert nem lehetett tudni, hogy a koronavírus-járvány vajon mennyire lassítja le a produkció gyártását. Kedvenc sorozatunk szerencsére végül csak néhány hónapot csúszott, de a készítőknek így is egy rakás nem várt problémával kellett szembesülniük a forgatás során. Ezekről a nehézségekről és más kulisszatitkokról ma már persze ők is mosolyogva mesélnek – össze is gyűjtöttünk néhány izgalmas belsős sztorit!

Eric nigériai jeleneteit majdnem ki kellett hagyniuk

A 3. évadban Eric Effiong (Ncuti Gatwa) Nigériába utazott, hogy részt vegyen egy családi esküvőn – és hát ez volt az egyik történetszál, amit a készítőknek majdnem ki kellett hagyniuk. Igen, természetesen a koronavírus-járvány szólt közbe, ami nagyon megnehezítette a stáb utazását és a forgatást is. „Fogalmunk sem volt, hogyan forgatjuk le a nigériai jeleneteket, az sem volt biztos, hogy ez a szál folytatódni tud ebben az évadban. Nagyon húzós volt, de mindent elmond a csapatról a tény, hogy meg tudtuk csinálni” – nyilatkozta Ncuti.

Aimee szexuális zaklatásának története Laurie Nunn forgatókönyvíró saját tapasztalatain alapult

A harmadik évadban Aimee Gibb (Aimee Lou Wood) története tovább halad, miközben még mindig szenved a buszon ért zaklatás miatt. Eddig nem nagyon beszéltek róla, de a témával személyes érintettség miatt is kezdtek foglalkozni a sorozatban – Laurie Nunn forgatókönyv a saját tapasztalatait írta bele a sztoriba. „Ez Laurie személyes története volt. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy ennyire bízott bennem, hogy elhitte, megfelelően át tudom majd érezni a dolgot” – mondta Aimee.

Extrém feladat az intimitás koordinátortól

Ez elsőre elképesztően bizarrnak tűnhet – és akár második nekifutásra is -, de a sorozat intimitás koordinátora, Ita O’Brien ezzel is a szexjelenetekre próbálta meg felkészíteni a szereplőket. „A legfurcsább, amit láttam, azok a csigák voltak. Sosem gondoltam még ilyen kontextusban a csigákra… Nagyon érdekes volt látni őket… és valójában nagyon érzéki is!” – mesélte az Olát alakító Patricia Allison.

Szexoktatás

Fotó: Sam Taylor/Netflix

Zene nélkül kellett táncolniuk a színészeknek

Forgatás során valójában semmilyen zene nem szólt a klubjelenet közben, ez pedig igencsak feladta a leckét Ncuti Gatwának. „A jelenet, amikor a klubban vagyunk, igazán különleges volt… A zene egyszerűen csodálatos volt, legalábbi a kész epizódban. Forgatás közben a zene csak 10 másodpercig szólhatott, aztán elhallgatott, és nekem úgy kellett táncolnom, a síri csendben.”

Az egyik legemlékezetesebb jelenetet 20 alkalommal vették fel

Lehet, hogy már sejted is, melyikről van szó… Igen, az a bizonyos kirándulásos-zoknis-kakis jelenet. Ez volt Mimi Keene (Ruby) kedvenc jelenete az egész harmadik évadban, amiről így mesélt egy interjú során: „Van egy bizonyos jelenet, ami elképesztően viccesre sikerült. Annyira nevettünk közben, hogy abbahagyni sem tudtuk, ami miatt a felvételt is rengetegszer meg kellett ismételni.” Egészen pontosan 20 felvételre volt szükség, míg végül sikerült felvenniük ezt a részt.

Szívesen olvasgatsz a kulisszatitkokról?

Még több

Programajánló