Mutatunk pár eldugott kirándulóhelyet Magyarországon, ami ősszel a leggyönyörűbb

Végre itt a hétvége, ráadásul az októbert is megnyitottuk, szóval ideje, hogy kimozdulj kicsit a természetbe, és kirándulj egy jót. Mutatjuk, merre érdemes menned.

Mutatunk pár eldugott kirándulóhelyet Magyarországon, ami ősszel a leggyönyörűbb

Végre kiélheted a kuckózós énedet, de azért a nagy Netflix-maratonok között még csak véletlenül se felejtsd el kihasználni a ragyogó őszi napokat és a szép időt. Hogy neked is meghozzuk a kedved, összegyűjtöttünk 5 olyan hazai kirándulóhelyet, ami ezekben a hónapokban a legvarázslatosabb. És persze arra is adunk ötletet, milyen menő hátizsákra érdemes lecserélned az elegánsabb kedvenceidet.

hátizsák kirándulásra hangolva

Bükk – Szinva-tanösvény

A Bükkben található Szinva-tanösvény mentén rengeteg káprázatos helyszínt tudsz megcsodálni. Az útvonal erdőkkel, cserjékkel és patakokkal szegélyezett, és ha végighaladsz rajta, eljuthatsz a Szeleta- és Kecskelyuk-barlanghoz is, valamint a Molnár-sziklához, ahonnan eléd tárul az alsó-hámori völgy csodálatos kilátása.

Balatonfüred – Koloska-völgy

 

View this post on Instagram

 

@dorottya_000 által megosztott bejegyzés

A területen több különböző túraútvonalat is bejárhatsz, és bármerre is indulj, biztos lehetsz benne, hogy az utadat források, látványos sziklaformák és öreg fák fogják kísérni. Ha ezt az úti célt választod, muszáj lesz ellátogatnod a Koloska-völgyi Vadasparkba is, ahol őzek, muflonok, gím- és dámszarvasok, fürjek, foglyok és fácánok éldegélnek békésen.

Mecsek – Óbánya-völgy

A Kelet-Mecsek védett völgyében található Óbányát csak a „magyar Svájcként” szokták emlegetni. A romantikus kis település mellett a természeti látnivalók is garantáltan lenyűgöznek majd: sok apró vízesés, zegzugos útvonalak, a Tettye sziklákról vagy a Kis-Tubes kilátóból pedig egy csodás panoráma vár rád.

Lázbérci-víztároló

A Lázbérci-víztározó Észak-Magyarország egyik legnagyobb víztározója, ami egy festői szépségű, hegyekkel övezett területen fekszik el. A vadregényes természeti környezet számtalan szigorúan védett vagy egyszerűen csak szép növénynek és állatnak ad otthon. A partján több tanösvény is halad, szóval bőven lesz miből választanod.

Vácrátót – Nemzeti Botanikus Kert

 

View this post on Instagram

 

Lac (@laszlo.boda.775) által megosztott bejegyzés

A vácrátóti az ország legnagyobb botanikus kertje, egyben az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye. A 27 hektáros kertben közel 13 000 növényfajt, illetve -fajtát mutatnak be. De a különleges növények mellett tavak, mesterséges vízesések, gótikus épületromok, vízimalmok és egy sziklaalagút is várja a látogatókat.

Mert tudjuk, hogy imádod az őszt:

Még több

Programajánló