5 zseniális sorozat a Netflixen, ami egy könyv alapján készült

Mutatunk öt fantasztikus sorozatot, amikről biztosan nem tudtad, hogy eredetileg regények voltak. És ha megnézted őket, irány a könyvesbolt!

5 zseniális sorozat a Netflixen, ami egy könyv alapján készült

Biztosan tisztában vagy vele, hogy a Netflix legjobb filmjei és sorozatai között egy rakás készült zseniális könyvek alapján. Így például A fiúknak-trilógia, a Youa Bridgerton, a Witcher, A vezércsel vagy a Shadow and BoneDe van néhány rejtett kincs a streaming platformon, amikről talán nem tudtad, hogy szintén papír alapon léteztek először. Úgyhogy most mutatjuk a legszuperebb könyvadaptációkat, hogy ne csak a sorozatos, hanem a könyves listádat is bővíthesd!

Mindhunter

Ha odáig vagy az összes létező bűnügyi sorozatért, a Gyilkos elméket meg főleg szeretet, akkor adj egy esélyt a Mindhunternek is, ami az FBI profilozórészlegének megszületéséről szól. John Edward Douglas volt az a kriminálpszichológus, aki az elsők között kezdte el felépíteni a sorozatgyilkosok és egyéb bűnelkövetők profilját: interjúkat készített velük, elemezte a viselkedésüket – mindezt pedig meg is írt a Mindhunter – Sorozatgyilkosok – Az FBI különleges egységének kulisszatitkai című kötetében, amit a Netflix fikciós formában, hihetetlenül izgalmasan és lebilincselően dolgozott fel.

Firefly Lane – Szentjánosbogár lányok

Kristin Hannah azonos című regényét dolgozza fel a sorozat, ami egyben Katherine Heigl visszatérését is jelentette. A Firefly Lane két legjobb barátnő több, mint 30 éven át tartó barátságát meséli el. A történetükből pedig kiderül, hogy Tully és Kate a legjobb példái annak, amikor a barátaid lesznek a második családod.

Alias Grace

Ha imádod A szolgálólány meséjét, akkor az Alias Grace-t neked találták ki! Mégpedig azért, mert ugyanattól a zseniáls elmétől, Margaret Atwoodtól származik mindkét mű – bár tény, hogy a két alkotás azért merőben különbözik egymástól. A közös pontjuk, hogy női történetek, amik férfidomináns környezetben játszódnak. Az Alias Grace éppenséggel a 19. századi Kanadában, ahol Grace Markst Thomas Kinnear és a házvezetője megölésével vádolnak, de csak egy pszichiáter segítségével derülhet ki, hogy valóban ő volt-e a gyilkos. A sztori igaz történeten alapul, Atwood pedig díjat nyert a könyvéért.

The One – A tökéletes pár

Mi lenne, ha létezne egy app, ami egy DNS-teszt alapján megtalálná életed szerelmét? Ezzel az érdekes koncepcióval indít a Netflix szériája és John Marrs könyve. Bár a két sztori alapvetése ugyanaz, a sorozat elég sok művészi szabadsággal nyúlt a feldolgozáshoz, így a szereplők (akik az app feltalálója és felhasználói közül kerülnek ki) egyedi történetei teljesen különböznek, éppen ezért a The One esetében különösen érdemes a könyvespolcod és a megtekintési listádat is bővíteni.

The Baby-Sitters Club

Eddig csak egy-egy önálló kötetről volt szó, most azonban egy olyan adaptációt mutatunk, ami (nem vicc) több, mint 130 részes regényfolyamon alapszik. Ez a The Baby-Sitters Club, ami egy csapat tinilányról szól, akik belevágnak a saját bébiszitter vállalkozásukba. Cuki, vicces, de a komoly témáktól sem riad vissza – épp a tökéletes egyensúly.

Villámsebesen darálod a sorozatokat? Mutatunk még:

Még több

Programajánló