4 sorozat, amire azonnal rákattanhatsz, ha imádod a Jóbarátokat

Kérdezz meg bárkit, mi a kedvenc sorozata, a Jóbarátok tutira szerepelni fog a lista elején. És bár az teljesen kizárt, hogy valaha is ráunjunk erre a szériára, azért van néhány sitcom, amivel el lehet ütni az időt két Friends-maraton között.

4 sorozat, amire azonnal rákattanhatsz, ha imádod a Jóbarátokat

Mindig azt mondják, hogy csak két dolog biztos az életben: az egyik a halál, a másik pedig az adózás. De szerintünk az sem lehet kérdéses, hogy a világ egyik legsikeresebb sorozata örökre a Jóbarátok marad. Ugyan már közel 30 év telt el (Ó, te jó ég!) azóta, hogy bemutatták a sitcomot, de továbbra is alig akad olyan show, ami felvenné vele a harcot poénokban.

Ám annak ellenére, hogy a sztárok Courteney Cox (Monica), David Schwimmer (Ross), Jennifer Aniston (Rachel), Lisa Kudrow (Phoebe), Matthew Perry (Chandler) és Matt LeBlanc (Joey) 2021-ben egy reunion show kedvéért még összegyűltek, határozottan kijelentették: nem szeretnének tovább folytatni a Jóbarátok történetet. Oké, reménykedni azért persze mindig lehet, hiszen a Szex és New York is kapott még egy extra évadot, de a közeljövőben egészen biztosan nem számíthatunk új epizódokra.

Úgyhogy, ha már tizenötödjére is ledaráltad az összes Jóbarátok részt és egy kis szünetet tartanál a következő kör előtt, akkor segítünk neked találni pár hasonló sitcomot (az egyértelmű választásnak tűnő Így jártam anyátokkalon túl), ami biztosan tetszeni fog majd neked. Még akkor is, ha továbbra is a Friends marad a legkedvencebb sorozatod.

Született szinglik (Cougar Town)

Kezdésnek rögtön be is dobjuk a Született szingliket, ami kicsit olyan, mintha megmutatná, mi történhetne a Jóbarátok szereplőivel 5-10 évvel a sztori befejezése után. Az már csak a bónusz, hogy éppen Courteney Cox alakítja a széria főszereplőjét. Jules éveken át főállású feleség és anyuka volt, de aztán negyvenesként elvált nő lesz így újra vissza kell térnie a randizás világába egy abszolút nem hagyományos családi és baráti kör támogatásával.

Fuss el véle! (Happy Endings)

A 2011-ben debütáló sitcom a Jóbarátok kis tesója is lehetne, hiszen itt is egy hat fős baráti társaság életét követheted nyomon. A széria Dave és Alex botrányosan végződő esküvőjével indul, hiszen a nő otthagyja az oltárnál a vőlegényét egy másik pasi miatt. A többiek megpróbálják megőrizni a kapcsolatot mindkettőjükkel, majd az ex pár is úgy dönt, barátok maradnak. A három évadot megélt showból megtudhatod, sikerül-e helyreállítani a viszonyukat.

Páran párban (Coupling)

Kevesen ismerik a Jóbarátok angol változatát, pedig abszolút megéri végignézni! Megint csak hat huszonéves barátról van szó, akik keresik az igazit, randiznak, szerencsétlenkednek, szakítanak és tanulnak a múltbéli hibáikból – közben ütős belsős poénokat sütnek el egymás között. A középpontban egyébként Susan (Sarah Alexander) és Steve (Jack Davenport), illetve a kapcsolatuk áll, amit az exeik és a barátaik nem feltétlenül könnyítenek meg.

Új lány (New Girl)

Bár az Új lányban hat helyett csak öt barát kapott helyet, azért mégis eléggé hasonlít a Jóbarátokra. Joey ebben a soriban is kapott egy csajozógép alteregot Schmidt (Max Greenfield) személyében. A szakítás után három pasival összeköltöző Jess (Zooey Deschanel) és Nick (Jake Johnson) se veled se nélküled románca pedig simán felér Rachel és Ross 10 évadon át bonyolódó kapcsolatával. Ja és még a vendégsztárok számát (a listán olyan nevek szerepelnek, mint például Taylor Swift, Megan Fox vagy Adam Brody) illetően is felveszi a harcot a Jóbarátokkal.

Nem csak a sitcomokért rajongsz?

Még több

Programajánló