Ez most a 10 legizgalmasabb dokumentumfilm,- és sorozat a Netflixen

Annyira brutálisan erős a Netflix doku-kínálata, hogy alig tudtuk neked kiválasztani a legjobb 10 műsort, amit szerintünk mindenképpen csekkolnod kell!

Ez most a 10 legizgalmasabb dokumentumfilm,- és sorozat a Netflixen

Az élet néha simán lekörözi a forgatókönyvírókat és ezerszer meghatóbb, érdekesebb vagy bizarrabb történeteket szül. És szerencsére ezeket meg is ismerhetjük, hiszen évek óta egyre nagyobb teret (pontosabban tárhelyet) hódítanak a dokumentumfilmek és sorozatok a streaming-szolgáltatók műsorán. A Netflix kínálata például különösen erős, akár napokig, sőt hetekig nézhetnéd az izgalmas dokukat. Kezdésnek itt van 10, amit szerintünk érdemes felvenned a listádra!

Schumacher

A német sportdokumentumfilm végigvezeti a nézőket a hétszeres Forma-1-es bajnok, Michael Schumacher pályafutásán és betekintést enged a 2013-as a síbalesete óta zajló rehabilitációjába is.

Tanítóm, a polip (My Octopus Teacher)

A Tanítóm, a polipot már csak azért is érdemes felírnod a listádra, mert a 2020-as Oscar-gáláról hazavihette a legjobb dokumentumfilmért járó aranyszobrocskát. A koncepciója talán furcsának hangzik (egy férfi és egy polip „kapcsolatát” ábrázolja Fokváros partjainál), de az eredmény egyszerűen elképesztő és teljesen egyedi nézőpontot mutat be a természetről.

Seaspiracy

A Seaspiracy a tökéletes bizonyítéka annak, milyen óriási károkat okozunk a Földnek, különösképpen a tengereinknek. A doku könyörtelenül rávilágít arra, mennyi mindent feláldoztunk azért, hogy megkapjuk, amit akartunk.

David Attenborough: Egy élet a bolygónkon (David Attenborough: A Life on Our Planet)

David Attenborough neve önmagában éppen elég biztosíték arra, hogy érdemes megnézned az Egy élet a bolygónkon című filmet. Arra azért fel kell készülnöd, hogy ijesztő lesz rádöbbenni, mennyire sokat változott a természet Attenborough élete során.

Hatalom és perverzió: A Jeffrey Epstein-sztori (Jeffrey Epstein: Filthy Rich)

Kevés dolog kavarta fel annyira a világot 2019-ben, mint Jeffrey Epstein tette, letartóztatása és halála és még mindig rengeteg a megválaszolatlan kérdés van ebben az ügyben. (Még II. Erzsébet királynő fia, András herceg is elég alaposan belekeveredett…) Bár a filmben többen is megszólalnak, akik korábban Epstein munkatársai voltak, a doku mégis inkább az áldozatokra fókuszál. Vagyis azokra a nőkre, akiket az üzletember a bűvkörébe vonzott, majd kihasznált és szörnyű dolgokra kényszerített.

Becoming

Michelle Obama 2017-ben adta ki a memoárját Így lettem (Becoming) címmel és utána természetesen bemutatóturnéra indult szerte a világon. Az utazásaira egy stáb is elkísérte, így még egy dokumentumfilmet is kihozhatott az életéről.

Miss Americana

A Netflix kedvéért Taylor Swift is megengedte, hogy egy ideig kamerák kövessék, így készülhetett el a Miss Americana, amiben beszél a megfelelési kényszeréről, a politikai állásfoglalásairól és a Kanye West-balhéról is.

Homecoming: A Film By Beyoncé

Nagyjából egyetlen dolgot sem tudunk mondani, amire Beyoncé ne lenne képes: Queen B még egy kulisszafilmet is rendezett a 2018-as Coachella fellépéséről.

Hot Girls Wanted

A doku olyan 18 és 19 éves lányokat követ, akik beszálltak az amatőr pornóiparba és az ő történetükön keresztül beszél arról, mennyire ártalmas lehet ez a karrier egy fiatal nő életében.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

A film rendezője, Joe Berlinger interjút készített Stephen Michaud újságíróval, aki a börtönben beszélgethetett az Egyesült Államok leghírhedtebb sorozatgyilkosával.

Ezek után inkább valami könnyedebbre vágynál?

Még több

Programajánló