Filmek a Netflixről, amiket igaz történetek inspiráltak

Az alábbi filmek sztorijait mind megtörtént események ihlették, és most bármelyiket megtalálhatod a Netflixen is.

Filmek a Netflixről, amiket igaz történetek inspiráltak

Nem mindegy, hogy egy film igaz történeten alapszik, vagy megtörtént események inspirálták. Előbbi ugyanis általában egészen hű a történelemhez, míg utóbbi nagy művészi szabadságot enged meg magának a történtek értelmezésekor és feldolgozása közben. Mivel igaz történeten alapuló filmeket már mutattunk (ide kattintva meglesheted azt a listát), ezért most az erősen fikciós verzióból hoztunk pár példát. És igen, mindet megtalálod a Netflixen.

Lángoló agy

Ha lenyűgöz az emberi agy, ezt a filmet neked találták ki. Amikor az újságíró Susannah Cahalan (Chloë Grace Moretz) elkezdi megkérdőjelezni, mi a valóság és mi csak a képzelete szüleménye, a környezetének meggyőződése lesz, hogy mentális problémája van. Ám kiderül, hogy egy nagyon ritka autoimmun betegséggel küzd. A Lángoló agy Cahalan élményeit dolgozzák fel úgy, mintha egy maratoni hosszúságú részt látnál a kedvenc orvosos sorozatodból.

A két pápa

XVI. Benedek pápa valóban ellátogatott az utódjához, Ferenc pápához, de valójában senki nem tudja, mi zajlott kettejük találkozóján. Ez a film – amit hidd el, érdemes megnézni – olyan módon mutatja meg a két egyházfő különös barátságát, ami egyszerre váratlan és szívet melengető. Ráadásul meglepően vicces! A két pápa az a típusú vígjáték, ami két haver kalandjait mutatja be (ezt amúgy buddy comedy-nek hívjuk), csak a háttere a Vatikán, a pápákat pedig Anthony Hopkins és Jonathan Pryce formálják meg.

A Vörös-tenger Búvárparadicsom

A film, amit nem csak Chris Evans miatt érdemes megnézni. Igen, ő játssza a főszereplő, Ari Levinsont és igen, nagyon jól áll neki a hosszú haj, de a sztori még ennél is érdekesebb. Levinson izraeli Moszad-ügynök, aki egy titkos akció vezetője lesz: etióp-zsidó menekülteket igyekszik kimenekíteni Szudánból Izraelbe. Ezzel egy időben üzemelteti a Vörös-tenger búvárparadicsomot, ami egy kamu hotel valódi turistáknak – ezen keresztül csempészi ki a menekülteket. 

Julie és Julia

A Julia Childért rajongó Julie Powell úgy határoz, hogy megfőzi a híres szakácsnő klasszikus receptkönyvében található mind az 524 receptjét, miközben az egészet dokumentálja a blogjában. Ez már önmagában egy aranyos történet, főleg mert Amy Adams alakítja Julie-t, ő pedig sosem tud hibázni, csakhogy egy másik szál is megtámogatja mindezt: Meryl Streep tolmácsolásában megismerhetjük, hogyan is született meg az a bizonyos szakácskönyv. Közben pedig a szívünkhöz nő mind Julie, mind Julia.

+1 Manifest

A Netflix által nemrégiben megmentett Manifest enyhén kilóg a sorból, ugyanis nem filmről, hanem sorozatról van szó. Viszont a sztori kezdetét szintén valós események inspirálták: 2014-ben a Malaysia Airlines 370-es járata nyom nélkül eltűnt a radarról, a gépet pedig évekig keresték. Egy ilyen, kezdetben minden magyarázat nélkül repülőgép-eltűnés a témája a sorozatnak is, ám a Manifest egy egészen természetfeletti csavart tesz a történetbe: a sorozatbéli eltűnt gép ugyanis előkerül – az utasok épek és egészségesek, viszont fogalmuk sincs, hogy a felszállás és a landolás között eltelt öt év. Erre a rejtélyre fókuszálnak a további évadok, aminek a befejezését jövőre láthatod a Netflixen. (Psszt: amíg oda nem kerül fel, addig eléred a meglévő szezonokat az HBO Go-n.)

Kimeríthetetlen a filmes tárházunk:

Még több

Programajánló