A kérdés, amire minden Marvel-rajongó szeretne végre választ kapni

Rossz hírünk van, ha szereted a Marvelt: a Disney az összes hamarosan érkező film premierjét jóval odébb pakolta. Utánajártunk a magyarázatnak és annak, mikorra várhatod viszont a kedvenceidet.

A kérdés, amire minden Marvel-rajongó szeretne végre választ kapni

A Disney két nappal ezelőtt felkelt és úgy döntött, agressziót választ, amivel elsősorban a Marvel-fanokat célozza meg: teljesen átrendezte a premiernaptárát, így öt szuperhősfilm is később érkezik a vártnál.

A kérdésben érintett filmek egészen pontosan a Doctor Strange és az őrület multiverzuma, a Thor: Love and Thunder,Fekete Párduc: Wakanda légy áldott, a Marvel kapitány 2, azaz a The Marvels, illetve A Hangya és a Darázs: Quantumania.

Szóval csak a negyedik fázis legjobban várt produkciói, nem nagy cucc.

A döntésnek látszólag nem volt előzménye, hiszen a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája szuperül teljesített a mozikban, sőt megdöntötte a pandémia korszakának bevételi rekordjait és most már a koronavírus sem gátolja jelentősen a moziba járást és a forgatást sem. Ennek ellenére, mikor a Variety az Örökkévalók premierjén megkérdezte a Marvel főnökét, Kevin Feiget a variálás miértjéről, gyártási okokra hivatkozott. 

„Tolódások és változások merültek fel a produkció során, és mivel annyi helyünk van a naptárban bemutatókra fenntartva, hogy odébb rakhatjuk a premiereket” – mondta, majd ledobta a bombát, amivel realizálta bennünk, hogy mégis mennyire para ez a váltás:

„Három hónap helyett most öt fog eltelni két Marvel-film között.”

Csakhogy egy ilyen változás borít mindent: hiszen miután az MCU egy olyan pontosan és alaposan kitervelt rendszer filmekkel ÉS sorozatokkal, hogy egyetlen apró módosítás hatalmas dominóeffektust indíthat el. Így most valójában a Disney nemcsak azt jelentette be, hogy később láthatod moziban a kedvenc szuperhőseidet, de azt is, hogy a várva várt sorozatokat sem nézheted még meg egyhamar.

A Hawkeye karácsonyi bemutatóján ugyan már biztosan nem variálnak, de a következő egy évre ígért szériák közül biztosan lesznek csúszások. Ha tippelnünk kéne ez a következőket már biztosan érinti: a Ms. Marvelt, a nálunk forgatott Moon Knightot, a Skrullokról és Nick Furyról szóló Secret Invasiont, illetve talán az Ironheartot és a Rhodey-ra fókuszáló Armor Warst is. 

És hogy most végül mikorra tervezheted be a következő Marvel-mozizásokat? Mutatjuk a permierdátumokat:

  • Doctor Strange és az őrület multiverzuma: 2022. március 25. HELYETT 2022. május 6.
  • Thor: Love and Thunder: 2022. május 6.  HELYETT 2022. július 8.
  • Fekete Párduc: Wakanda légy áldott: 2022. július 8. HELYETT 2022. november 11.
  • The Marvels: 2022. november 11. HELYETT  2023. február 17.
  • A Hangya és a Darázs: Quantumania 2023. február 17. HELYETT 2023. július 28.

Hogy enyhítsd a csalódásod, merülj el a Marvel-rajongásban:

Még több

Programajánló