4 spanyol sorozat, amit AZONNAL meg kell nézned

Mindig a felkapott amerikai vagy brit sorozatokra esik a választásod? Adunk neked négy okot is arra, hogy esélyt adj a spanyolországi szériáknak is!

4 spanyol sorozat, amit AZONNAL meg kell nézned

A streaming-szolgáltatóknak hála évek óta brutális lendülettel törnek előre a spanyol sorozatok. Bizonyítékra van szükséged? Mondunk neked hármat is: elég, ha csak A nagy pénzrablás, az Elit, vagy a Toy Boy sikerére gondolsz… Szóval, ha éppen azon agyalsz, hogy milyen szériát is darálhatnál le legközelebb esténként, akkor bátran tedd félre egy kicsit az amerikai vagy a brit kínálatot. Összeszedtünk neked néhány spanyolországi showt, ami legalább annyira izgalmas, mint az agyon hype-olt társaik.

Valakinek meg kell halnia 

Ha a munka mellett nincs sok időd a sorozatdarára, de szeretnél mégis kikapcsolódni egy kicsit, akkor a Valakinek meg kell halnia tökéletes választás lehet számodra. A mexikói-spanyol miniszéria ugyanis mindössze 3 részből áll. A sztori az 1950-es évek Spanyolországában játszódik Franco diktatúrája alatt. Ide tér haza Gabino (Alejandro Speitzer), aki az elmúlt 10 évet Mexikóban töltötte. Arról viszont fogalma sem volt, hogy a távolléte alatt a szülei elrendezték a házasságát Cayetanával (őt az az Ester Expósito alakítja, akit az Elitből már jól ismerhetsz)…

Veneno

A kritikusokat is lenyűgözte az a nyolc részes életrajzi sorozat, ami Spanyolország legfontosabb és legkedveltebb LMBTQ ikonjának, Cristina Ortiznak életét mutatja be. A La Veneno néven ismert transznemű nő a 90-es években robbant be a televízióban és hamar meghódította a közönségét. A halálának körülményei azonban a mai napig rejtélyesek: nem tudni, hogy háztartási baleset következtében hunyt el vagy önként vetett véget az életének. De sokak szerint gyilkosság áldozata lett.

30 ezüst 

A 8 epizódos drámasorozat középpontjában Vergara atya (Eduard Fernández) áll, akit az egy távoli spanyol faluban próbál elrejtőzni az őt üldözők elől. De hiába az eldugott lakhely, a múltja és a régi ellenségei elől még ott sem tud megszabadulni. Nála van ugyanis egy, abból a 30 ezüstérméből, amit a katolikus egyházon belül működő csoport mindenáron össze akar gyűjteni. Mert aki megszerzi mindet, az hatalmas hatalomra tehet szert. És közben még démonok és más horrorisztikus lények is fenyegetik az atya életét…

Bebörtönözve

A Bebörtönözve főszereplője egy Macarena nevű nő, aki beleszeret a manipulatív főnökébe, és még bűntények elkövetésére is hajlandó érte. A sori tulajdonképpen a börtönbe vezető útját mutatja be és persze a rabtársait is alaposabban megismerhetjük. A szériában amúgy A nagy pénzrablás sztárját, Alba Florest is láthatod.

A fenti szériákat már kivégezted?

Még több

Programajánló