Ironikus filmjelenetek, amiket egyáltalán nem is terveztek, mégis ikonikussá váltak

El sem hinnéd, hány olyan jelenet létezik, ami valójában nem is szerepelt a forgatókönyvben, csak úgy spontán megtörtént, ezzel pedig filmtörténetet írt!

Ironikus filmjelenetek, amiket egyáltalán nem is terveztek, mégis ikonikussá váltak

Egy jó forgatókönyvön sok múlik, de sokszor azok a legjobb jelenetek, amiket az élet ír, például egy rögtönzött pillanat, ami miatt a színész meglepődik, megijed, vagy hangosan felnevet. A következő ikonikus jelenetek erre a bizonyítékok! 

A Gyűrűk Ura: A két torony 

A trilógia második részében Viggo Mortensen tökéletesen hozza a tőle megszokott merengő, kissé heves, de nagyon királyi karaktert – szerintünk nála jobb Aragornt nem is választhattak volna a castingosok. De megvan az a jelenet, amikor úgy tűnik, mintha Pippint és Trufát az orkok megölték volna? Aragron magán kívül van a fájdalomtól, ezért belerúg egy földön heverő sisakba, és hangosan felordít, nem véletlenül. A színésznek olyan szerencsétlenül sikerült eltalálnia a fejfedőt, hogy eltört az egyik lábujja. Szóval valójában Viggo fájdalma nagyon is valós volt a képernyőn, csakhogy nem a hobbitok miatt. 

Lord Of The Rings GIF - Find & Share on GIPHY

Micsoda nő! 

Le mernénk fogadni, hogy milliószor láttad már a Micsoda nő-t!, de azt tudtad, hogy egy olyan pillanat is bekerült a sztoriba, amit Richard Gere csak viccnek szánt? Az a jelenet, ahol visszacsukja a nyakláncos doboz tetejét, valójában nem volt a forgatókönyvben, a színész csak meg akarta viccelni Julia Roberts-et, de annyira spontán volt, ahogyan a színésznő felnevetett, hogy végül benne hagyták a filmben. 

Julia Roberts Vivian Ward GIF - Find & Share on GIPHY

Az 

Csodálkoztál, hogyan tudnak az Az gyerekszínészei annyira meglepődött és riadt arcot vágni, amikor meglátták a rémisztő Pennywise-t? Hát úgy, hogy korábban a stáb direkt külön választotta őket, így a gyerekek a felvétel alatt látták őt először, az arcukon tényleg az a rémület látható, amikor Bill Skarsgård ördögi vigyorával bevonult a bohócos jelmezben. 

Pennywise It 2017 GIF - Find & Share on GIPHY

Becstelen brigantyk 

Quentin Tarantino gondolt egyet a Becstelen brigantyk forgatásán, és fojtogatni kezdte Diane Krugert, persze a színésznő beleegyezésével. A rendező szerint ugyanis csak akkor hiteles egy ilyen jelenet, ha a vöröslő arc, a kidudorodó erek és a könnyek valódinak látszanak, ehhez az őrült ötlethez pedig a színésznő lazán asszisztált neki, és belement, hogy Quentin picit fojtogassa. Kétségtelen, hogy mennyire elhivatottak mindketten, de óriási mázli, hogy nem lett rossz vége a dolognak. 

Diane Kruger Smile GIF by J.T. LEROY - Find & Share on GIPHY

Django elszabadul 

 Leonardo DiCaprio teljes beleéléssel adja át magát egy-egy karakternek, és nagyon úgy tűnik, hogy még az sem számít neki, ha ezért a vérét kell adnia. A Django elszabadulban annyira beleélte magát abba, hogy a figurája belebokszol az asztalba, hogy amilyen keményen csak tudta, bevitt egy jobb horgot az fába, ezzel is bizonyítva, hogy mekkora idióta a karaktere. Az, hogy ezután az ő véres keze látható a jelenetben, kicsit sem zavarta.  

Leonardo Dicaprio Calvin Candie GIF - Find & Share on GIPHY

A Wall Street farkasa 

Matthew McConuaghey cameójának egy része csak Martin Scorsese miatt került be a filmbe. Emlékszel még, hogy a színész hogyan csapkodja a mellkasát, mintha valami modernkori Tarzan lenne? Valójában ez egy színészi technika, ami segít a jelenetre felkészülni, de Scorsese-nek annyira tetszett, hogy végül benne hagyta, mint egyfajta szimbólumát az üzleti világban való kőkemény helytállásnak. 

Matthew Mcconaughey Chest Thump GIF by Paramount Movies - Find & Share on GIPHY

Good Will Hunting 

Robin Williams zseniálisan tudott rögtönözni, ha egy jelenet úgy hozta, az egyik ilyen ikonikus pillanat, amikor a Good Will Hungtingban arról mesél, hogy az elhunyt felesége hogyan pukizott az ágyban. Az egész szituáció abszolút spontán volt, a forgatókönyvben egyáltalán nem szerepelt ilyesmi, de a színész és Matt Damon is olyan jól szórakozott rajta, hogy végül benne hagyták a filmben. 

Good Will Hunting Film GIF - Find & Share on GIPHY

Tovább is van, mondjuk még?

Még több

Programajánló